Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky holky, hledám tip na nějakou opravdu dobrou bábovku, která nebude suchá a hlavně bude nadýchána.
Už jsem vyzkoušela nespočet receptů, ale žádný nebyl takový, bud nesouhlasil poměr mouky, nebo to bylo strašně hutnný, nebo vůbec nevyběhla, prostě bábovky jsou mým trapenm, tak mi poradte recept
.
2. Jak na piškot? Udělám piškot, vyběhne a pak spadne, a je z něho placka, i z dvanácti vajec je z něho ani ne centimetrová placka, prosím vás holky jak děláte piškotové těsto, že vyběhne??
Kuchařka jsem obstojná, příteli chutná, ale péct neumím. Tak mi poradte, děkuji ![]()
200ml bílého jogurtu, 200gr hl. mouky,150-200gr cukru, prdopeč, 2 vejce,1 dl oleje…jediná co se mi povede vždycky a dobře klouže do krku ![]()
Banánová bábovka
. Tu milujeme strašně moc, páč není vůbec suchá a nádherně voní i chutná ![]()
@Stensa Taky dělám takovou a ještě tam někdy nastrouhám Margotku ![]()
Bábovku dělám jenom tvarohovou a jiná už se u nás nejí.
250g polohrubé mouky, 250g cukru krupice, 250g másla, 250g tvarohu (nejlépe vaničkový) 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr a 4 vejce. Žloutky, cuk a máslo ušlehat do pěny. Přidá se tvaroh, vanilkový cukr a mouka s kypřícím práškem a vše zamíchat. Na konec opatrně vmíchat sníh z bílků. Peču na 160°C v předehřáté troubě asi hodinu. Troubu mám horkovzdušnou. Do půlky těsta se může přidat 2 lžíce kakaa a udělat mramorovou.
U piškotu mě napadá jenom, jestli není moc rychle nebo hodně zamíchaný sníh z bílků ![]()
Díky za tip vypadá dobře rozhodně zkusím. Jich se mi že to neobsahuje tuk
5 vajec
200g cukru kr.
Lzice van. Cukru
250 ml oleje
250 ml vajecneho konaku
300g pol. mouky
1 prdopec
Vyslehat cukr, van. c. a vejce do peny, za staleho michami pridat olej a vaj. konak a nakonec vmichat mouku s prdopecem. Do trochy testa kakao na mramorovani.
Nejlepsi babovka! ![]()
250 krupicoveho cukru, vanilk.cukr, 4 vejce vyslehat, potom zaslehat 250g hl. mouky a prdopec, potom pridej kelimek 31% smetany ke slehani, testo nalij do formy, trochu muzes nechat v mise a jeste zaslehat trochu kakaa at mas dvoubarevnou babovku.
Na tabore jsme vedouci soutezili o nejlepsi a tahle vyhrala ![]()
Děkuji všem zatím kdo mi napsal recepty urcite vyzkouším. Moc díky
Bábovku děláme tuhle je moc dobra.
asi 2 dcl Mléka, 20 dkg Cukru krupice, 2 lžíce Kakaa, 28 dkg Polohrubé mouky, 1 balíček Prášku do pečiva, 1 1/2 dcl Oleje, 2 ks Vejce
Utřeme vejce s cukrem. Postupně vmícháme olej, mouku s práškem do pečiva a mléko. Část těsta ochutíme kakaem a zvlášť vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 30 minut. ![]()
@tumpach ten piškot - čapne ti, protože ho buď děláš na nízkou teplotu, nebo ho vyndáš brzo, nebo dáváš špatně prdopeč - ten musíš rozmíchat v mouce a až potom smíchat se vším ostatním. ![]()
Můj recept na piškot : 5 vajec, 20 dkg krystalu cukru - ušlehat. 20 dkg polohrubé mouky a kávová lžička prdopeč. Smíchat, ušlehat, upéct, hotovo.
Jestli jsi ho tam doteď nedávala, tak ti nemá z čeho naskočit ![]()
@mlsalkaM píše:
@tumpach ten piškot - čapne ti, protože ho buď děláš na nízkou teplotu, nebo ho vyndáš brzo, nebo dáváš špatně prdopeč - ten musíš rozmíchat v mouce a až potom smíchat se vším ostatním.
na kolik to pečes?