Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jen tak diskuze pro zabavení času
kdy začínáte se zdobením? Pečením cukroví? Sice zdražování… Ale stejně budu. Vánoce jsou jednou za rok tak nechci omezovat. Ja dnes umyla okna vyprala po půl roce záclony
a rovnou dala vánoční skřítky do oken
a co dárky máte už nějaké připravené? Já už jak pro děcka tak pro chlapa něco mám…
![]()
Já se ještě nechci podzimu vzdávat
, ale zrovna okna mám naplánovaný na příští týden, tak už asi jakože příprava na Vánoce. ![]()
Když už jsem sem vlezla, tak se připíchnu s dotazem - nemá někdo zajímavý tipy na jedlý dárky, nejlíp DIY? Pro dospěláky se snažíme přejít co nejvíc na spotřebovatelné věci, mám už vymazlený povidla z vlastní výroby, ale ještě budu potřebovat něco vymyslet.
super příprava musí být. U nás v jedlých dracích jede naložené sýry, hermelíny. Nebo pistácie, kešu atd…
@MrsNorris já třeba k těm vlastnoručně vyráběným jedlym darům přistupuji se značnou nedůvěrou a v podstatě to nejim. Znervózňuje mě, ze nevím, co v tom je a je mi přitom trapne vyptavat se na složení a pak to třeba odmítnout. Vždy si rikam - to se to tomu člověku nepovedlo, ze se toho potřebuje zbavit a dává mi to?
![]()
Když vím, kolik práce dá to připravit… no tak si to pak samozřejmě snim sama a nedávám, bylo by mi to líto, protože je to výborné
cukroví například.
Ale záclony jsem prala v září, teď už nebudu. Okna ještě umyju, až skončí rekonstrukce.
Cukroví pect chci, ale nevím, jak budu stíhat, mám za začátku prosince termín porodu ![]()
A darecky… něco malo mám, nikdo by nebyl s prázdnou. Ale spíše takové drobnosti, ty hlavni ještě nemám ![]()
Okna, žaluzie venkovní, vrata atd. budeme mýt, jak bude ten státní svátek. Nebo to přizpůsobíme počasí. Střešní okna myje vždy muž. A já spodek domu myju. Žaluzie venku se prý smí vapkou. To nechám na něm. A raději budu nenápadně přihlížet, ať něco nerozbiju 🙈. Prostě bude spolupráce. Záclony nevedeme žádné.
Takže o starost míň. Dneska jsem dětem říkala, že příští týden v pátek převlečeme postele. A můžeme po roce vytáhnout tématické povlečení.
Adventní neděli (tu první) si rozsvítíme. Dárky nemáme zatím žádné. První dárek letos budu řešit do kolotoče tady. Ať mám splněno. Pak budu řešit jiné dárky.
Pro naše děcka mám jen představu.
A jo povlečení to mám doma nové zabalené ještě krásně vánoční ale to povleču až první adventní neděli. A dárek do vánočního kolotoče to uvidím co si maminka bude přát snad jí potěším ![]()
Letos je pořád přijatelně. My ani zatím doma netopíme. Těšila jsem se, že alespoň ty klimatizace k večeru budu pouštět, ať prohřejí podkrovní pokoje, když je teda máme a dá se tím přitopit. Však zatím není třeba. Jak se neochlazuje, tak mám pořád takové nastavení září, začátek podzimu. Nepřipadá mi, že je rozjetý listopad. Že se přehoupne a budou se řešit Vánoce.
Dneska jsem se psem několikrát běhala po zahradě v krátkém triku. Je tam fajn.
@Semtex píše:
@MrsNorris já třeba k těm vlastnoručně vyráběným jedlym darům přistupuji se značnou nedůvěrou a v podstatě to nejim. Znervózňuje mě, ze nevím, co v tom je a je mi přitom trapne vyptavat se na složení a pak to třeba odmítnout. Vždy si rikam - to se to tomu člověku nepovedlo, ze se toho potřebuje zbavit a dává mi to?![]()
![]()
To já vždycky píšu - data, složení, alergeny tučně…
Tisknu si na to etikety.
Oni mě přece jen blízcí už trochu znají a vědí, že nemíchám bramborový salát ve vaně. ![]()
@Kelsey vidíš, já si pamatuji, ze za mého dětství/puberty počátkem listopadu vždy sněžilo. A teď nic
![]()
@Kristýnka526 píše:
Jen tak diskuze pro zabavení časukdy začínáte se zdobením? Pečením cukroví? Sice zdražování… Ale stejně budu. Vánoce jsou jednou za rok tak nechci omezovat. Ja dnes umyla okna vyprala po půl roce záclony
a rovnou dala vánoční skřítky do oken
![]()
a co dárky máte už nějaké připravené? Já už jak pro děcka tak pro chlapa něco mám…
![]()
![]()
My jsme tento víkend udělali s chlapem mega úklid domácnosti. Včetně skříní. Taková kopa oblečení skončila u popelnice. Ale už tam nic není. Takže asi udělaly radost jinde ![]()
Dárky mám nakoupené z 80%. Teď už to budou spíš takové maličkosti.
Co se týče výzdoby, tak jsem něco přikoupila. Budeme mít i povlečení vánoční.
Do letoška jsem to nijak moc neprožívala, ale dítěti je 6 a šíleně se na to těší a prožívá to. Tak jen kvůli ní ![]()
Upekla jsem už perníky. Ale budu péct znovu. Smečka se do nich tak pustila, že brzy nebudou.
Co se dalšího cukroví týče, tak až nejdřív v půlce prosince a jen něco málo. Každej rok to vyhazujeme slepicím. Jelikož to nikdo nechce ![]()
@MrsNorris píše:
To já vždycky píšu - data, složení, alergeny tučně…Tisknu si na to etikety.
Oni mě přece jen blízcí už trochu znají a vědí, že nemíchám bramborový salát ve vaně.
No tak to jooooo, mi to trauma způsobila tchyne
dala mi nějakou zeleninovou směs pod maso, prý jen zelenina, a když jsme to přijala, vypadlo z ni, ze je tam sádlo, o kterém ale ona dobre ví, ze ho nejim
tak jsem to všechno dala kamarádce, které to sádlo nevadí ![]()
@Semtex píše:
@MrsNorris já třeba k těm vlastnoručně vyráběným jedlym darům přistupuji se značnou nedůvěrou a v podstatě to nejim. Znervózňuje mě, ze nevím, co v tom je a je mi přitom trapne vyptavat se na složení a pak to třeba odmítnout. Vždy si rikam - to se to tomu člověku nepovedlo, ze se toho potřebuje zbavit a dává mi to?![]()
![]()
![]()
Když vím, kolik práce dá to připravit… no tak si to pak samozřejmě snim sama a nedávám, bylo by mi to líto, protože je to výborné
![]()
![]()
cukroví například.
Ale záclony jsem prala v září, teď už nebudu. Okna ještě umyju, až skončí rekonstrukce.
Cukroví pect chci, ale nevím, jak budu stíhat, mám za začátku prosince termín porodu
A darecky… něco malo mám, nikdo by nebyl s prázdnou. Ale spíše takové drobnosti, ty hlavni ještě nemám
Tak jak můžeš chodit nakupovat do obchodu? Nebo jíst v restauraci?
Vždyť to máš úplně to samé. Taky nevíš co tam přesně je a jak s tím bylo zacházeno.
Já bych si teda akorát už od nikoho neobj vánoční cukroví. Některé pečou uz od října. Naplněno krémem mají od začátku listopadu a pak si to na Vánoce dej na pos. rání dobrý ![]()
A ještě se na fb plácají po ramínku jak jsou dobré, že zvládly napéct 250kg cukroví. ![]()
Vzdy rikam jak letos uz na to kaslu a nic nebudu delat a nakonec mě to vždy chytne a naposlední chvíli uklizim, peču, nakupuju a taham stromek ze sklepa vždy až na štědrý den. ![]()
@Šmoulice no super
já taky hlavě kvůli děckám sem začala ty už se skvěle radují a mě to vlastně dělá radost taky
já přemýšlím že perníčky začnu tak koncem listopadu už asi. Další cukroví jak ty píšeš vždycky napeču tuny pak se to ani nesní mrazit to taky nechci… Tak to vyhazuji
Vánoční náladu zdaleka ještě nemám, pořád hrabeme na zahradě listí, takže žiju podzimem. Výzdobu začnu s adventem. Cukroví kolem Mikuláše. Měla jsem mít pracovní Vánoce a nakonec to na ně nevypadá, tak že bych si je přeci jen užila?