Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj je tady někdo kdo letos bude slavit poprvé s miminkem a miláčkem?
Doma nemám vůbec nic na Vánoce budu shánět baňky, ubrus na stůl,
ozdoby, budu poprvé vše vařit sama, do teď jsem byla celý život u mých rodičů
každé Vánoce a přítel u své rodiny..tak jsem zvědavá jak to doladíme
![]()
@cvana jéé, s nostalgií vzpomínám, jak jsem první vánoce s prckem slavila tím, že jsem slzama solila řízky
mi to tak hrozně dojímalo.. Koukám, že Tvoje dítko je cca ve stejnou dobu, jak můj raubíř (tedy můj už odrostl), ale bylo to prostě super
jen si to hezky užij, je to prostě nádhera, poprvé s dítkem.. všechno v pohodě, by bylo, aby se Vánoce nepovedly ![]()
@martina.se Vánoce miluju nebo nám je rodiče udělali krásné celý život..
a ted budu brečet určitě jak želva
jak mi bude smutno ale zároveň je to na mě někomu připravovat ten krásný den
já už jsem veliká ![]()
@cvana Ahoj
My tedy nebudeme slavit ve 3, ale zatím ve 2
Na Vánoce budu víc jak v 7 měsíci těhotenství. Do loňska jsme každý byli u svých rodin, letos doufám, že budeme jen my dva. Takže budu poprvé péct nějaké cukroví, budu kupovat malinký stromek a ozdobičky a vařit večeři. ![]()
Tak my budeme poprvé ve 3
Syn bude mít na Štedrý den 10 měsíců a jeden den a bude bourat stromek, to bude veselo ![]()
@cvana píše:
@martina.se Vánoce miluju nebo nám je rodiče udělali krásné celý život..a ted budu brečet určitě jak želva
jak mi bude smutno ale zároveň je to na mě někomu připravovat ten krásný den
![]()
já už jsem veliká
to je přesně ono.. U nás byly Vánoce vždy o pohodě, pohádky, jídlo, dárky, klidná atmosféra, pečení cukroví, všechny ty vůně atd.. a žádné divočiny ala šílené nákupy, obrovské uklízení. Takže to taky nepřeháním, spíš je to o té pohodě.. a ty dětské rozzářené oči.. první rok mladý sotva postřehl, ale fotky, na kterých okusuje mašle u dárků, mi dostanou vždycky.. prostě krásné ![]()
@cvana jo člověka nikdy ani ve snu nenapadlo kolik dá práce udělat pěkné vánoce (za to ma moje mamka můj velký obdiv
) já večer úplně padám na hubu, ale dá se to zvládnout a za tu radost dětí mi to stojí, jen jestli můžu poradit co se výzdoby týče doporučuji nerozbitné banky ![]()
Ahojky, jsem na tom úplně stejně. První Vánoce jen ve 3:-)) Do teď jsme s manželem bývali na Vánoce u našich a letos poprvé je taky všechno jen na mě..:-)Doufám, že vše zvládneme a Vánoce se vydaří.. Hrozně se těším na to nakupování ozdob atd ![]()
My jsme letos prvně ve 3, ale stále budeme u manželových rodičů. Dopoledne objíždíme hřbitovy, pak k příbuzným (samá Eva tak se lehce slaví) a pak zpět domů doladit zbytek. A druhý den pak na obídek k mojí mamce a za zbytkem rodinky ![]()
Tak my poprvé s prckem ve třech, jinak roky sami s manželem. Budu to dělat jako každý jiný rok, akorát k tomu budu mít pomocníka. V té době mu bude 10 měsíců, tak jsem zvědavá co bude říkat až uvidí stromeček, jak svítí atd. Už se těším. Ale je to pěkný raubíř, obchází nábytek už ted, takže stromeček bud do ohrádky nebo na strop
. Jinak já si dělám bram. salát den dopředu, polévku nedělám, takže na ten štědrý den už jen obaluji rybu, ráno zdobím stromeček a jinak pohoda, žádný stres, odpol návštěva u babiček, krása. Hezky si to užíváme, mám moc ráda Vánoce a ve třech to bude ještě hezčí
.
Zalezi na tom, jestli chcete slavit sami ve trech. Spouste lidi to vyhovuje, ja jsem byla od mala zvykla na velikou rodinu a spoustu lidi, chodily k nam oboji prarodice a bylo nas u stolu 8. Tak jsem to zavedla i u nas doma. Takze my budeme u nas v domecku, ale prijdou moji i manzelovi rodice, tak nas bude 8 jako za meho detstvi
Ja mam Vanoce moooc rada a nejak si neumim predstavit nemit kolem sebe vsechny blizke
![]()
@korcilka já také
ale co je sranda, že budem vařit dvě polévky každý jsme zvyklí na jinou
cukrovíčko jsem už pekla
takže i letos zas zkusím neco nového..
My právě bydlíme v Praze a rodiny na moravě a slovensku..tak to je daleko..
ale nevadí moji rodiče přijedou hned 25.12
nenechají si ujít miminko teda už taky asi bude raubíř ![]()