Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak jo, asi už mám toho léta plný zuby a jsem si vědoma toho, že jak začne září, tak se nám to brzy přehoupne do adventu a to období miluju. Je tu taky nějaký nadšenec do Vánoc?
Kdy začínáte péct, kupovat dárky? Asi jsem blázen to teď řešit, ale pojďte mi tu vánoční náladu podpořit ![]()
V Kiku mě včera znechutil vánoční softiment. Jinak Vánoce zbožňuji, ale v tom parnu, co bylo, jsem z toho byla úplně otrávená.
Ja mam rada Vanoce, darky nakupuju prubezne behem roku, atvse z toho pak nezblaznim.ale vadi mi vanocni veci koncem srpna, zacatkem zari v obchodech. Uz ted na me vyskakuji rwklamy na vanocni akce a vylety… ja teda si bookla pred mesicem denni vanocni zajezd do Bruggy, protoze ten je hned vyprodany.
Cukrovi pecu az v prosinci. Letos toho ani moc nebude, jen tak na stul, protoze budeme jen ja a dcera.
Už se nemůžu dočkat, jak skončí léto..z mnoha důvodů, ale zejména kvůli těm vedrům. Nesnáším být taková ulepaná, furt se kontroluju a lidé okolo zavání tak o 90% víc…mám na to straaašně citlivý nos ![]()
Podzim a zimu naprosto miluju, na podzim mám narozeniny a potom za měsíc jsou Vánoce. Ideálka
dárky kupuji vždy s předstihem, kolikrát i v září, protože - kdo je připraven, není překvapen
zásadně nenakupuji na poslední chvíli.
Péct začínám tak začátkem prosince, vždy si řeknu, že letos to budou “fakt jen dva druhy” a a nakonec je z toho zas třeba 8 ![]()
A úplně miluju, když mamka peče také a jakmile dojedeme, tak nechce, aby nikdo ujídal..potom přece nezbyde. A přehoupne se 24. a cpe to do nás vrchem, spodem…
(dostala jsem chuť na rumové kuličky a vosí hnízda
)
Už se neskutečně těším…miluji koledy, je to tak nesmírně nostalgické..
A co je vlastně víc, než strávený čas s milovanými, být zachumlaný pod dekou, ujídat cukroví a společně se dívat na vánoční pohádky? ![]()
Ještě se teda osobně naprosto vyžívám v dekorování čehokoliv. Oken, stromečku, domu, zahrady. Naprosto miluju, jak vše svítí…už se těším, co letos zas vymyslím.
A poprvé budu mít dlouhodobou praxi v MŠ, tak jsem natěšená, jak s dětmi budeme vyrábět vánoční dekorace a jak jim potom něco vyrobím i já ![]()
Už aby to bylo!
Nechci, ať končí léto. Nebo léto může končit. Bude stačit, když do dalšího dubna bude podzimní počasí
. Prostě mírná a prosluněná zima, jak byla poslední léta. A bude to fajn. Vánoce mám moc ráda. Ale zatím je brzo, ať se prožívají. To přijde koncem listopadu, až začneme vytahovat/chystat na první advent dekorace. Ještě bude hezký podzim, Halloween atd. Dost jiných kreativních chvilek, které mám ráda.
@masima píše: Více
Ja takhle dlouhe roky nemela doma poradnou podzimni vyzdobu, protoze v dobe kdy jsem zacala mit pocit podzimu (prelom zari/rijen), uz se v obchode nedala sehnat jedina dyne a vsude uz jen Vanoce. Jenze ja proste v dobe, kdy se jeste valim s drinkem u bazenu nemam myslenky na dyne a spadane listi… ![]()
Ať je klidně různá výzdoba v obchodech. Když nechci, tak ji přejdu. Když chci, tak si ji prohlédnu a případně koupím. Nechápu, že někoho dokáže iritovat a napíše, že je úplně otrávená/ý (cokoli). Proč jako? To má prostě někdo negativismus ve své duši. Ale to je jen jeho problém. Tak začni nějak cvičit, ať máš lepší náladu a nenecháš se rozladit ničím. Škoda si takhle zasírat vlastní život.
Miluju léto, nemám ráda zimu, vánoce mi nevadí, hlavně skrz děti, dárky nakupuju, průběžně, už cca vím, co děti chtějí, tak už víc pokukuju, nejhorší je to, pak někde schovat! cukroví si nechávám péc, neměla bych to tak esteticky hezké, děláme jen nepečené, snad letos paní, co nám peče bude dělat, je na mateřské, ale říkala, že to zkusí, jen kdyby nebyla ta proklatá zima!
Já už i premejslim, co komu za dárek, jenže u nas je to spojené s tím, ze všechny děti mají narozeniny srpen až prosinec
takže shanim darky od července a když najdu něco zajímavého, vezmu si to kolikrát i na ty Vánoce, když je to vlastně každému krát dva
svatky mají naopak v první polovině roku, takže v lednu pak kupuju nějaké spíše drobnosti, když jsou výprodeje…
@lucypaja jaká proklatá zima? Já už se na ni moc těším, až se zbavim toho otravneho nepříjemného vedra
nebaví mě potit se mimo saunu ![]()
Já Vánoce nemám ráda, ale miluju listopad. Celkově se moc těším na ochlazení a na podzim. Pak na lyže. ![]()