Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
píšu dotaz, protože nemám inspiraci, tak třeba už máte vybráno a poradíte. Kupuju každý rok dárečky pro personál MŠ jako poděkování, jsou výborní, tak jim chci udělat radost.
Dělám vždycky pidibalíček (třeba malá ozdobná svíčka+rolnička+malá čokoládka nebo zvoneček+ozdoba na stromeček+zas něco sladkého).
No a letos nemám šajnu, co tam dát. Raději vybírám dopředu, většinou na MMB, protože do tohoto typu obchůdků se moc nedostanu. Letos mi zatím padl do oka tento koník , ale nevím nevím… ![]()
Co dáváte vy?
Eviah ahojky, tak já dávám dárečky tak jako ty a přesně to co ty
to asi učitelky musí mít radost co? když se jim tak posbírá plno ozdob na Vánoce ![]()
A letos taky nevím co ![]()
Ale koník je moc hezký ![]()
Tak jdu se svým názorem - mně to příjde dost ujetý, kupovat učitelkám dárky - kdyby to dělal každý a ve stejném duchu, tak chudák učitelka - tedy představuji si to u nás, protože já už jsem pomalu na takové dárky typu „zbytečnost, co se neví, kam pak s ní“ alergická.
Spíš bych byla pro, když děti sami doma pro pí učitelku něco vyrobí - nějakou ozdůbku na stromek nebo něco v tom duchu ![]()
Jinak i z důvodu, že proč by se ji měli kupovat dárky, když dárky všem nosí Ježíšek - nebo ne? ![]()
Příspěvek upraven 13.10.10 v 17:58
Ahoj, jsem z učitelské rodiny a vánoce a konec školního roku- hrůza- všude spoustu serepetiček a kravinek, i vkusných a hezkých, které sice v tu danou chvíli udělají radost, ale co pak s nima???
Takže my takové příležitosti řešíme dárky sežratelnými- balíček pěkného čaje, káva, vánoční domácí perníčky.....
Hanulínek píše:
Ahoj, jsem z učitelské rodiny a vánoce a konec školního roku- hrůza- všude spoustu serepetiček a kravinek, i vkusných a hezkých, které sice v tu danou chvíli udělají radost, ale co pak s nima???
Takže my takové příležitosti řešíme dárky sežratelnými- balíček pěkného čaje, káva, vánoční domácí perníčky.....
My dáváme trapně láhev vína
, ale zatím jsem se setkala jen s pozitivním ohlasem. ![]()
I když je pravda, že to nekupuju na Vánoce, ale na konci školního roku jako poděkování (do školky učitelkám, na kroužky vedoucím atd.)
Takže radíte cokoli k snědku raději než lapač prachu…
…polovina byla vždycky k jídlu, rolničkou či ozdůbkou jsem to vždycky zavázala (jejich šňůrkou), to se nepočítá
, tak že bych nahradila nejedlou půlku jedlou? ![]()
anonymní - koníka už mám doma pro sebe
, jen si nejsem jistá, že je to darovatelné všem, když je pořádně neznám. A ani si nejsem jistá, jestli je vkusný či ne, mně se prostě děsně líbí.
Taky proto jsem sem dala na něj odkaz a čekala jakoukoli odezvu, asi pořídím spíš nějakého z čokolády, když to tak čtu. ![]()
Holky, díky všem za názor. ![]()
Sunnyside píše:
My dáváme trapně láhev vína, ale zatím jsem se setkala jen s pozitivním ohlasem.
I když je pravda, že to nekupuju na Vánoce, ale na konci školního roku jako poděkování (do školky učitelkám, na kroužky vedoucím atd.)
Nj, to je nápad, to mě ve spojitosti se školkou vůbec nenapadlo. ![]()
eviah píše:Sunnyside píše:Nj, to je nápad, to mě ve spojitosti se školkou vůbec nenapadlo.
My dáváme trapně láhev vína, ale zatím jsem se setkala jen s pozitivním ohlasem.
Já jsem totiž jeden rok zapomněla cokoliv koupit, tak jsme na kroužky nesli lahev Napoleona.
Tak to vlastně vzniklo. Ale kvalitním vínem žádnou pančitelku neurazíš, řekla bych. ![]()
Znám jednu úču
a říká, že dárek k sežrání super, ostatní určitě potěší, ale co s nima. Hromadí se a hromadí a jednou za čas prostě letí do popelnice. Takže za mě kvalitní čaj, kafčo, domácí perníčky se mi líbí moc a pokud budou nějak dárkově zabalené, určitě nic z toho neurazí.
Určitě doporučuju domácí cukroví. My budem už druhý rok s holkama každou adventní neděli něco péct - perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky…nakonec nepečené kuličky, no a poslední týden ozdobně zabalím krabičku vzorků na ochutnání (třeba jako svatební výslužku, dozdobím chvojím, stužkou a třeba tou rolničkou) a donesem do školky. V naší školce se peče i na vánoční dílnu (děti chystají rodičům pohoštění) a tam se tvoří právě takové ty vánoční ozdůbky. Ale koník na fotce je moc hezký.
Nikdy jsme dárečky na vánoce uč. nenosili, vždyť dárky přece nosí „ježíšek“ a ne my. Tak samo jsme to s jednou mamkou vysvětlili i ve školce, když měla být akce, že si děti budou předávat dárečky, tak nakonec to udělali tak, že jsme dárky dávali, kdo měl holku pro holku, kdo měl kluka pro kluka a označil to mašlí-předalo se to uč. v tašce a ta to dala pod stromeček, bez přítomností dětí.
Taky nic učitelce kupovat nebudeme,na konci roku ano,ale na vánoce?Dárky nosí ježíšek a basta ![]()
Mám švagrovou učitelku v Mš, takže moc dobře vím, že na blbosti a výrobky dětí se opravdu netřesou.:-) Zato nějaký praktický dárek, třeba kafe, čaj, víno, bombonieru uvítají rády, sama to tak budu řešit, dám na Vánoce oběma učitelkám a pomocnici, co se ve třídě střídají.
ahojky, taky si myslím, že učitelky ocení spíš něco dobrého na zub. Taky máme ve školce super učitelky, takže to vidím, že jim také nějakou dobrůtku daruju.