Jak naučit tříletého kluka smrkat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2673
13.10.10 08:58

Jak naučit smrkat?

Ahoj nemáte někdo radu jak naučit tříléto kluka smrkat?Pořád se nám to nedaří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
328
13.10.10 09:00
Liduš88 píše:
Ahoj nemáte někdo radu jak naučit tříléto kluka smrkat?Pořád se nám to nedaří :lol:

taky nás to čeká, tak by mě to také zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
13.10.10 09:11

to teda nevím ale je to asi v těch dětech jestli chtějí nebo ne Matýsek má 4 a smrkat neumí a Linda má 2 a smrká nádherně a nikdo jí to neučil

tak jsem zvědavá na rady maminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
13.10.10 09:39

no nejsem ještě maminka, ale mě to mamka učila tak, že mě dala kapesník k nosu, zacpala rukou pusu a hučela do mě ať vydechnu rychle nosem. Faktem je, že jsem byla občas až fialová, ale smrkat umím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.10.10 09:45

Kamaradka ucila smrkat hrou na slony, proste frkali s malym spolecne. Ten se to naucil uz kolem roka (no asi vyjimka :lol: ). Tak uz to taky se Zuzi zkousim, ale zatim bez valneho uspechu. Ale sledovat frkajici a troubici maminku ji bavi, tak treba se casem prida :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
13.10.10 09:49

Foukat ve vaně při koupání nosníma dírkama do vody, tak, by se vytvořily „bublinky“. Vždy jednou nosní dírkou, druhá ucpaná. To je správný způsob smrkání. Tento nácvik se provádí s dítětem, když je zdravé, klidně jako součást hry ve vaně. Můj čtyřletý syn smrkat umí a téměř dvouletá dcerka taky, i když ještě ne dokonale. Je to rada od naší dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
13.10.10 09:54

Tak já sama jsem překvapená, že náš malej občas dokonce sám smrká 8-o Měli jsme teď často rýmu, tak jsem mu pořád dávala kapesník k nosu a občas se fakt zadaří a trochu se vysmrká :-D Vždycky mu to předvádím na sobě :lol: Ale asi to ještě moc vědomě nedělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
13.10.10 10:12

Jana 206:naše by se zbláznila,strkat nos do vody :lol:
Naučila se to až ve 3,5 letech-a není to dokonalý.Prostě jsme to zkoušeli a zkoušeli-až konečně foukla :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
13.10.10 10:18
janet9 píše:
Jana 206:naše by se zbláznila,strkat nos do vody :lol:
Naučila se to až ve 3,5 letech-a není to dokonalý.Prostě jsme to zkoušeli a zkoušeli-až konečně foukla :dance:

Nééé, nestrká se nos do vody :zed: :zed: :lol: Prostě je ve vaně a fouká na vodní hladinu. Hladina se hýbe a vytváří se „bublinky“. Děti to baví a u nás to fakt zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
13.10.10 10:37

Já co vím, tak mě maminka od malinka učila dělat „králíčka“, krčit nos a funět. Z toho je pak do smrkání už jen kousek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
13.10.10 11:06

Ahoj…ano,ten „králíček“ by mohl pomoct. Můj syn teda smrká krásně od 1,5. Naučil se to sám. Jednou jsme to zkusili a šlo to. 8-o :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.10.10 13:31

Náš Robíno smrká od roka a kousek, jednodušše to odkoukal.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
14.10.10 23:18

Také jsem malého učila smrkat tak, že jsem mu to ukazovala :-) A odkoukal to už asi v roce a čtvrt. A když jsem neměla rýmu a chtěla mu to ukázat, tak jsem jen tak frčela do kapesníku pusou aby to byl pdobný zvuk :-) a chytil se taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.10 11:56

Ahojky…my hodně s malou trpěly na rýmy, je jí teď 2,5 roku… a hodně jsme odsávaly, jo je to utrpení, ale nejvíc asi ten pocit, že je držená a nemůže se hnout, když se dostala do nemocnice, tak tam nám teprve ukázali pravé odsávání (tam strkají ty hadičky třeba 5 cm do nosu), a tak jsme v tom pokračovali aspoň v domácích mezích a postupně jí ukazovali možnost, jak si to lze ulehčit - a přikládali ten kapesník k nosíku a ukazovali, jak to má dělat…časem sama přišla k tomu, že bude pohodlnější, příjemnější, sama se vysmrkat, než se nechat odsávat. Smrká možná tak od dvou let trošku, ale te´d už dokáže pořádně.
Tak držím palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
15.10.10 13:09

Ahoj, já to syna učila tak, že nosem sfoukával malé kousky papíru ze stolu. Dcera se to nějak naučila sama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML