Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj nemáte někdo radu jak naučit tříléto kluka smrkat?Pořád se nám to nedaří ![]()
Liduš88 píše:
Ahoj nemáte někdo radu jak naučit tříléto kluka smrkat?Pořád se nám to nedaří
taky nás to čeká, tak by mě to také zajímalo.
to teda nevím ale je to asi v těch dětech jestli chtějí nebo ne Matýsek má 4 a smrkat neumí a Linda má 2 a smrká nádherně a nikdo jí to neučil
tak jsem zvědavá na rady maminek
no nejsem ještě maminka, ale mě to mamka učila tak, že mě dala kapesník k nosu, zacpala rukou pusu a hučela do mě ať vydechnu rychle nosem. Faktem je, že jsem byla občas až fialová, ale smrkat umím ![]()
Kamaradka ucila smrkat hrou na slony, proste frkali s malym spolecne. Ten se to naucil uz kolem roka (no asi vyjimka
). Tak uz to taky se Zuzi zkousim, ale zatim bez valneho uspechu. Ale sledovat frkajici a troubici maminku ji bavi, tak treba se casem prida ![]()
Foukat ve vaně při koupání nosníma dírkama do vody, tak, by se vytvořily „bublinky“. Vždy jednou nosní dírkou, druhá ucpaná. To je správný způsob smrkání. Tento nácvik se provádí s dítětem, když je zdravé, klidně jako součást hry ve vaně. Můj čtyřletý syn smrkat umí a téměř dvouletá dcerka taky, i když ještě ne dokonale. Je to rada od naší dr.
Tak já sama jsem překvapená, že náš malej občas dokonce sám smrká
Měli jsme teď často rýmu, tak jsem mu pořád dávala kapesník k nosu a občas se fakt zadaří a trochu se vysmrká
Vždycky mu to předvádím na sobě
Ale asi to ještě moc vědomě nedělá..
Jana 206:naše by se zbláznila,strkat nos do vody ![]()
Naučila se to až ve 3,5 letech-a není to dokonalý.Prostě jsme to zkoušeli a zkoušeli-až konečně foukla ![]()
janet9 píše:
Jana 206:naše by se zbláznila,strkat nos do vody
Naučila se to až ve 3,5 letech-a není to dokonalý.Prostě jsme to zkoušeli a zkoušeli-až konečně foukla
Nééé, nestrká se nos do vody
Prostě je ve vaně a fouká na vodní hladinu. Hladina se hýbe a vytváří se „bublinky“. Děti to baví a u nás to fakt zabralo.
Já co vím, tak mě maminka od malinka učila dělat „králíčka“, krčit nos a funět. Z toho je pak do smrkání už jen kousek ![]()
Ahoj…ano,ten „králíček“ by mohl pomoct. Můj syn teda smrká krásně od 1,5. Naučil se to sám. Jednou jsme to zkusili a šlo to.
![]()
Náš Robíno smrká od roka a kousek, jednodušše to odkoukal.. ![]()
Také jsem malého učila smrkat tak, že jsem mu to ukazovala
A odkoukal to už asi v roce a čtvrt. A když jsem neměla rýmu a chtěla mu to ukázat, tak jsem jen tak frčela do kapesníku pusou aby to byl pdobný zvuk
a chytil se taky.
Ahojky…my hodně s malou trpěly na rýmy, je jí teď 2,5 roku… a hodně jsme odsávaly, jo je to utrpení, ale nejvíc asi ten pocit, že je držená a nemůže se hnout, když se dostala do nemocnice, tak tam nám teprve ukázali pravé odsávání (tam strkají ty hadičky třeba 5 cm do nosu), a tak jsme v tom pokračovali aspoň v domácích mezích a postupně jí ukazovali možnost, jak si to lze ulehčit - a přikládali ten kapesník k nosíku a ukazovali, jak to má dělat…časem sama přišla k tomu, že bude pohodlnější, příjemnější, sama se vysmrkat, než se nechat odsávat. Smrká možná tak od dvou let trošku, ale te´d už dokáže pořádně.
Tak držím palce!!
Ahoj, já to syna učila tak, že nosem sfoukával malé kousky papíru ze stolu. Dcera se to nějak naučila sama.