Může být lak proti kousání nehtů nebezpečný pro tříletou dceru?

15043
13.10.10 08:32

Kousání nehtů

Zdravím všechny :wink: ,
ráda bych znala Váš názor.
Mám 3letou dcerku, která si před nedávnem začala kousat nehty. Zkoušela jsem vysvětlovat, zakazovat, nadávat, hlídat - prostě marné :roll: . Přes den jsem ji nepřistihla, takže buď v noci, při odpoledním spaní, nebo ve školce :nevim: .
A teď k dotazu. Zjistila jsem si, že existuje lak na nehty, který odrazuje svou hořkou chutí - tudíž napomáhá k nekousání nehtů. Koupila jsem ho v lékárně (ptala jsem se magistry zda ho mohu použít pro 3leté dítě - odpověď zněla ano). Je to lak morde-x.
Když jsem však doma nahlédla do příbalovéh letáku a na složení - nestačila jsem se divit. Prý je absolutně bezpečný :roll: , ale látky jako

• Aceton 42%
  • Toluen 28%
  • Oktoacetát sacharózy 17%
  • Etylcelulosa 4%
  • Etanol 6%
  • Polyvinilpirolidon 3%

mě moc o bezpečnosti nepřesvědčily :-( :nevim:
Tak mám teď strach Terezce nehty nalakovat. Použily by jste tento lak někdo? Nebo ho mám raději vyhodit?
Nejsem žádný fanatik, ale tyhle látky považuju pro malé dítě za dost škodlivé…
Díky všem za názory.

PS: řešení proč si začala nehty kousat nechávám na jinou diskusi… přičítám to více změnám v jejím životě - už není jedináček, začala chodit na 2 dny v týdnu do školky,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7678
13.10.10 09:47

Ahoj Marpe,
tak mi máme obdobný problém jen u 5tileté :-?

Já bych ho zkusila,myslím že pokud si do něho kousne tak stejně nebude chutnat a vyplivne a víc už si nekousne a nebo odlakuješ když bude kousat i přes hnus chuť!
A myslím že na nehtíkách nebude taková koncentrace!

Můžu se tě zeptat? V lékárně si řekla jestli nemají lak proti kousání nehtů? :think: a kolik tam stál? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
13.10.10 09:55

Já jsem to řešila před rokem.Malé bylo 2,5 roku,když si je začala kousat a můžu říct,že jsem jí skoro rok ! nemusela stříhat nehty,protože je měla pořád okousaný.Lak jsem jí dávala,ale i tak jí to chutnalo :twisted: žádný zošklivování (fuj,jsou tam bacily,…) taky moc nezabíralo.U nás to přešlo samo-po dlouhý době,ale přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
13.10.10 09:58

…Jinak složení toho laku je normální,jinak by nedržel.Nemusíš se bát-leda by ti vypila celou lahvičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
13.10.10 09:59

Náš malý kousal i přes ten lak, vůbec mu ta chuť nevadila..M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.10.10 10:09

Tak ho zkusím dát… no měla jsem strach, aby jí nějak neublížil.

Sabiko - v lékárně jsem se přímo ptala na lak proti kousání nehtů (poradila mi ho kamarádka), stál 93,–Kč

Díky všem, uvidíme jestli to bude mít nějaký efekt :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
13.10.10 10:41

Tak moje kamarádka to řešila lakem, ale holčičce taky chutnal, tudíž nic. Prý bude zkoušet ocet :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.10.10 13:03

Tak už jsem lak vyzkoušela a dcerka v nestřežené chvilce asi ochutnala - konstatovala „fuj, to je hořký“ :lol: . Tajně doufám, že to zabere. Jinak nevím. Každopádně ty ruce vypadají úděsně :roll: , už aby nehtíky zase dorostly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
13.10.10 14:35

Marpe,my jsme díky tomuto odnaučili závisláčka na dudík během jednoho dne /radu na ten lak jsem dostala tady na E-mimi :wink: /-taky mě to složení vyděsilo,ale ochutnal přesně 3krát /měl 3 dudlíky/,řekl „kyselý“ /je to hořké/ a víckrát to do pusy nedal=myslím,že uškodit mu to nemohlo.
Lahvičku jsem půjčila i kamarádce na odnaučení kojení u 2,5leté holčičky-stejný účinek :wink:

Ať zabere i u vás,ale malá tedy asi potřebuje se stěmi změnami srovnat.Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
14.10.10 14:29

Ahoj, myslím si, že složení není nebezpečné. Otázka je, jestli zabere.
Ségra si kousala nehty. Naši ji je dávali do pepře a nevím do čeho všeho. Přestala si je kousat, až když byla na rande a položila ruku vedle ruky přítele a zjistila, že má naprosto příšerné nehty.
Takže držím palce, ať to tvou malou brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
14.10.10 22:37

Díky moc :wink: i když trošku pochybuju… včera jsem malou načapala večer i s nalakovanými nehty - s rukou v puse :-( . No jsou jí 3 roky, snad ji to přejde dřív než po randeti :lol: :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.10 23:18
Asi nepotěším, ale já problém s kousání nehty měla asi do prváku na střední. Teprve pak jsem se rozhodla, že s tím něco udělám a začala si je lakovat normálním lakem - i ten je dost hnusnej a hlavně protože jsem pečlivá mi vadilo, že ten lak pak nevypadá hezky. Teď pro změnu nemůžu vylézt bez pilníčku na nehty :mrgreen: Upřímně když mám teď nervy (na vysoké zkoušky( tak si občas hryznu a pak půl hodiny piluju, takže mám totálně krátké nehtíky během zkouškového :zed: Ale když nervy nejsou tak je vše v pořádku…
Marpe píše:
Díky moc :wink: i když trošku pochybuju… včera jsem malou načapala večer i s nalakovanými nehty - s rukou v puse :-( . No jsou jí 3 roky, snad ji to přejde dřív než po randeti :lol: :wink: .
  • Citovat
  • Upravit
15043
14.10.10 23:26

To chápu - že nervy a stres udělají svoje. Tak hlavně že to přešlo - a v to samé budu taky doufat.
Zkusím jí ty nehtíky zítra ještě přeláknout a když to nepomůže, tak prostě dál vysvětlovat - ukazovat a zkusit ohlídat :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.10.10 22:22

Jdu se pochlubit - lak zřejmě zabral :dance: . Už týden si dcerka nehty nekouše, doufejme - že jí to vydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StřeLenka
27.10.10 20:58

U mého synovce se to vyřešilo tak, že se mu prsty namáčely do pepře. Zabralo to. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML