Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@toma0105 Kdybys četla pořádně, psala jsem, že to jsou dárky, co mám vymyšlené letos nebo jsem je dala v předchozích letech a zdají se mi zajímavé. My se hodně stýkáme s celou i širší rodinou a dárky si dáváme proto, že si prostě chceme udělat radost navzájem, i dospělí. Nikdo z nás nebere vymýšlení dárků jako nutné zlo. Nevidím na tom nic špatného.
@Helca83 Ta ZOO je super nápad! Jinak syn si s kuchyňkou hraje pořád, nepřijde mi to divné.
@Pavlička Ten předškolák není moje dítě. Je to synovec a se švagrovou máme finanční limit na dárky. Razítko dostal loni od nás a mělo velký úspěch. Časopis plzs něco dostane letos.
@Helca83 píše:
@Gortyna Muzu se zeptat na zkusenosti s kuchynkou, chapu ze mas syna? taky mam kluka, a v hernickach ho nemuzu od kuchynek odtrhnout… babicky protaci oci ze mu chci dat moc “holcici” darek… coz by mi i bylo jedno, ale rikam si, aby u toho aspon chvili vydrzel.
Přesně z toho důvodu co píšeš ( v herně z toho byl paf) jsem to pořizovala. Těsně před Vánocemi mu byli 2 roky a celý vánoční video je o tom " jeeee kuchyňka". Samozřejmě zájem časem opadl a teď se tam staví tak 2× - 3× do týdne. (Chodí do školky) Občas vaří tak „ochutnavam“. Brala jsem dřevěnou z Lidlu, no a tenhle týden jsem tavnou pistolí slepovala překližku z dveří od trouby. Takže super kvalita to vyloženě není, ale koupě nelituji
Zatim darky neresim. Momentalne resim rozvrh, kdy mam prednasky ve skole, jestli se budu v patek omlouvat, ze mam praci nebo se budu omlouvat v praci, ze jedu do skoly.
Jediny vymysleny darek je, ze chci pro decka na zahradu pinpongovy stul nebo domu se mi libi predelavaci stul, kde je az 6 her tusim. A ostatni neresim, jeste je casu.
@masima píše:
Jsem měsíc před porodem, doma děti 2 a 4 roky a jsem letos úplně marná. Ráda dávám aspoň trochu originální dárky a potřebovala bych nějaké nápady. Uvádím, co jsem dávala loni nebo už mám letos nachystané. Já tedy zajišťuji dárky pro všechny příbuzné z obou stran za naši rodinu, takže to neznamená, že toto vše dostal jeden člověk.Partner - letos 20.11. má vyjít olympijská kolekce oblečení, tak z ní určitě něco koupím. Dávala jsem závěsné houpací křeslo, předplatné časopisu Top gear, předplatné sportovních kanálů na TV, permanentku na bazén+novou tašku+nové pantofle. Vyráběla jsem něco jako Manboxeo, vyšlo to levněji a dala jsem tam produkty, které opravdu byly konkrétně pro toho člověka.
Prarodiče / praprarodiče - předplatné boxu s překvapením s jídlem (pak po určité období každý měsíc přišel box, jídlo využili, těšili se na to). Poukázka na úklid (buď jen okna nebo celá domácnost). Z aliexpressu průhledné vánoční ozdoby na stromeček, do každé vložím fotku jednoho člena naší rodiny. Poukázka na obědy meníčka do blízké restaurace. Obě babičky se letos vzhlédly v mém tyčovém vysavači, nemusí se ohýbat a dávat v každé místnosti do zásuvky - tak ho obě dostanou. Poukázka do marketu, kde nakupují potraviny. Vánoční losy.
Tchýně + její přítel - loni dostali poukázky na nákup do obchodního centra + lístky do kina + poukaz do restaurace tamtéž. Udělali si celodenní výlet a koupili si, co jim vyhovovalo.
Kluk 2 roky - děda mu letos vyrobí hračku podle activity board, to se mi líbí moc. Koupila jsem elektrický šroubovák, kterým zandavá a vyndavá barevné šrouby na pracovní ploše, které mohou tvořit obrázek. Velkoformátová rozkládací kniha Doprava nad a pod zemí. Lístky na koncert Štístko a Poupěnka (i dceři).
Holka 4 roky - z aliexpressu kostým princezna a tanečnice a příšerně kýčovité princeznovské boty na nízkém podpatku na hraní doma na princeznu - to se dcera zblázní. Slupovací lak na nehty pro děti - strašně touží po nalakovaných nehtech, tak o víkendu bude moct. Knihy na logopedii k albi tužce. Hra Mlsné myšky. Předplatné časopisu (Puntík, Šikulka). Knížky z edice Nakoukni do pohádky (dcera už jednu má a úplně ji zbožňuje).
Předškolák - razítko se jménem a příjmením, lepicí štítky se jménem např. na tužky do školy atd. Předplatné časopis Tečka.
Mimino - kruhová látková podložka na ležení na zemi z aliexpressu, mají různá zvířátka, podložím dekou, je opravdu moc pěkná
Jinak dávám hodně poukázky, kdo kam rád chodí - manikůra, pedikůra, bazén, kadeřník, restaurace, zdravá výživa, obchod s kabelkama… Knížky, parfémy, oblečení. Lístky do galerie, divadla, úniková místnost. Pro prakticky zaměřené ženy - velké balení tablet do myčky, letos jsem objevila italskou drogerii, tak určitě udělám nějaké balíčky). Společenské hry.
Budu moc ráda za vaše tipy!
Jsi borec
a na ten rozpočet pro rodinu teda čumím ![]()
@Bubla Bůčková Holky, to jsou i dárky, které mi přišly zajímavé a dávala jsem v minulých letech. Jsem to tam asi málo zdůraznila. ![]()
Já už začínám pomalu dávat dohromady seznam dárků pro dcery. Zbytek rodiny se ještě vyvrbí časem, na to nespěchám. Navíc 5 členů má ještě do Vánoc i narozeniny. Dárky pro děti kupuji i za prarodiče a moji babičku, starší dcera má hned po Vánocích narozeniny, tak je toho víc. Pro starší (skoro 6) lego friends/disney, lego malé kostičky, monster high, baby born starší sestra, sluchátka, pouzdro na malování, spoustu knih, něco málo do školy, společný dárek s mladší cd přehrávač s karaoke. Mladší dcera (2,5) koloběžka, baby born mimino, sluchátka, lego duplo, nářadí, auto popeláře nebo traktor nebo bagr, doktorký kufřík, pouzdro na malování a vlastní malovátka, zase knihy. Seznam neni určité finální. Rozbalovat budou na třikrát, takže toho nebude tolik.
Holky přidám se k diskusi nad vánočními dárky začínám přemýšlet děti starší 6 chce nejvíce auto od bruder tak ho má doma už schované dárky jako takové nabehnu asi brzy do dráčiku a něco se pokusím vybrat
mladší 19 měsíců to vidím na decký vysavač pořád tahá můj
a chodícího pejska na vodítku a zbytek také dráčik… Pro pro rodinu pečené čaje, foto knihu a nějaké ty poukazy…Manžel hodinky něco do auta a přemýšlím nad tím manboxeo ale něco mi v tech bednach nesedí nebo vím že by to nejedl zeptám se tak jde to i vybrat si co do té bedny chci? A stojí to opravdu za to myslím to tak že když to má být dárek tak aby opravdu to bylo pořádné překvapení
@Kristýna 526 nelez vybrat, co do té bedny chceš, jen jako typ bedny, z různých žánrů, třeba pro pivaře, ale už nevybereš, že tam má být třeba tohle pivo. Je lepší, a rozhodně levnější, to vyrobit doma. Ten odkaz na tu dřevěnou bednu výše je dobrý, už jsem ji objednala, do té naskládám, co chci a vím, že mu udělá radost a zatluču hřebíkama. Páčidlo máme. A pomaluju to pro něj sama.
Příspěvek upraven 30.09.19 v 10:27
Dobrej typ jsou i různý powerbanky, kabely k mobilu třeba 2 metrový… Losy dávám taky.
@Šáruší píše:
@Kristýna 526 nelez vybrat, co do té bedny chceš, jen jako typ bedny, z různých žánrů, třeba pro pivaře, ale už nevybereš, že tam má bít třeba tohle pivo. Je lepší, a rozhodně levnější, to vyrobit doma. Ten odkaz na tu dřevěnou bednu výše je dobrý, už jsem ji objednala, do té naskládám, co chci a vím, že mu udělá radost a zatluču hřebíkama. Páčidlo máme. A pomaluju to pro něj sama.
Hele nevím, tam jde o nápad, že bedna se otvírá pacidlem…pak se to vyhodí, možná si zadrete zapomenutou třísku a v poličce bude stát rum, ktorý nikdo nepije a v ledničce paštika, dokud neprojde lhůta spotřeby a ty budeš o nějakejch 15 stovek lehčí ![]()
@Bubla Bůčková no právě, nápad dobrej, já budu dávat manželovi dražší vína, co vím, že miluje, ale běžně je nekupujeme. Takže tohle je dobrý nápad, normálně ta víma mají svou krabičku dřevěnou jako obal, takže se to dá dát do taštičky a už je to zabaleno, ale tohle má takovou přidanou hodnotu. Nakoupím mu k tomu ještě něco, už mám i nový otvírák a prostě mu to zatluču do bedýnky, zážitek bude, páčit bude a pak tam v té bedně bude všechno, co se spotřebuje ![]()
Když to tak čtu, tak jsem ráda, že my si žádné dárky nedáváme, mezi dospělými, ono co pořád vymýšlet. A i finanční stránka. Vyřádíme se na dětech
![]()
Takže synovi jsem letos objednala budík s pokemony, hodinky a mikinu s Minecraftem, kterou si moc přál. Ještě je v jednání dárek-hračka. Syn si vymýšlí samé drahoty a k věku né úplně vhodné (napřed to byla „kolonožka“ nebo jak se jmenuje takové to vozítko elektrické - ale já chci aby jezdil spíš na kole vlastními silami, teď zase dron s videokamerou
), ještě se píše Ježíškovi, tak se snažím jeho nápady trošku usměrnit, aby nebyl zklamanej…taky projevil zájem o větší koloběžku, takže raději tu ![]()
A v rodinné radě je mobil (od jara bude chodit sám do školy) ![]()
Ale mezi dospěláky vždy jen vyrábím něco malého, jednou to byly dózy na kávu s malovaným motivem, jednou jsem dělala svíčky. Letos sme s kamarádkou vymyslely, že bysme udělaly menší sklenice medu a daly do nich různé koření - skořici, badyán, ořechy atp. a podarovaly tím maminky, babičky, tetičky, strýčky. Prostě že si člověk vzpomněl, chce něco darovat, ale zároveň za to nevyhodil čtyři výplaty a měsíc bezesných nocí vymýšlením, co mají, nemají a chtějí, nechtějí… ![]()
Příspěvek upraven 30.09.19 v 10:35