Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dada1511 píše:terinka4444 píše:Já už vím jak na koule
A dělal jste to někdo podle toho návodu, ty motané ozdoby, když omotám kouli, jak to zní dostanu nebo z toho srdíčka![]()
asi nijak, že nebo nevím
![]()
![]()
,nafukovací balonek,ten si nafoukneš do požadované velikosti a jedeš ,pak ho praskneš špendlíkem,vytáhneš nejvědší dírou.
Akorát se má omotat balonek ještě stahovací nití,takovou tou prožnou,aby se vytvaroval do pěkné koule,a pak už se motá,motá a natírá.A praská ![]()
kule sem nedělala z balonkem,proto že mi to po něm klouže
,ale dělala sem dvě polokoule,teda se špendlíkama (návod tam je ) jen uděláš polokoule dvakrát a pak svážeš mašlí a je s toho koule ![]()
Použiju polystyrenovou kouly,přetáhnu igelitem,po obvodu polokoule zapíchám špendlíky,omotám,nechám uschnout a pak svážu dvě ![]()
dada1511 píše:
Akorát se má omotat balonek ještě stahovací nití,takovou tou prožnou,aby se vytvaroval do pěkné koule,a pak už se motá,motá a natírá.A praská
tak pak foto ![]()
No,o víkendu jdu na to i s mladou
,zatím jen čistě teoreticky ![]()
Kamčo,ten tvůj postup je asi jednodužší
,a ještě mě napadlo,že to nemusí bít jen bavlnky,ale šlo by to i s ozdobnou nití?Asi uršitě,že,a možná,když si namýchám to vodní sklo s potr. barvivem,o něco světlejší tón jak bavlnka či nit,by mohlo bít taky zajmavé,pokud to není teda už zbytečné???
dada1511 píše:
Kamčo,ten tvůj postup je asi jednodužší,a ještě mě napadlo,že to nemusí bít jen bavlnky,ale šlo by to i s ozdobnou nití?Asi uršitě,že,a možná,když si namýchám to vodní sklo s potr. barvivem,o něco světlejší tón jak bavlnka či nit,by mohlo bít taky zajmavé,pokud to není teda už zbytečné???
jojo bavlnky,nitě,barvičky,nit s korálkama,nit se třpitkama,to vše mužeš použít ![]()
tak mě napadl vypichovaný patchwork, děláme s dětmi o vánocích kouličky, o velikonocích vajíčka a efekt je 100% ![]()
http://erica.cz/patchwork.htm
nebo mě napadlo udělat něco z plastových lahví…tady je inspirace ![]()
http://www.novinky.cz/…t-lahvi.html
Tak já jsem dělala ozdoby na venkovní stromek tak, že jsem koupila polystyrenový koule, obalila je alobalem a kolem dokola jsem napíchala špejle, na který jsem střídavě napíchala hvězdičky ze sušený kůry pomeranče a hrozinky. Může se tam napíchat ale cokoli. Nejhorší bylo vymyslet, jak tam přidělat šňůrku, tak jsem zezhora do koule vmáčka velkej hřebík a na to šňůrku přivázala.
Vypadalo to fakt hezky a venku to vydrželo. Jednu kouli mám už dva roky doma.
ty vole vodní sklo, co to je za vychytávky - měla bych to začít studovat místo popíjení u kámošek sakra…jsem mimo
![]()
RyBANA píše:
ty vole vodní sklo, co to je za vychytávky - měla bych to začít studovat místo popíjení u kámošek sakra…jsem mimo![]()
RyBANA píše:
ty vole vodní sklo, co to je za vychytávky - měla bych to začít studovat místo popíjení u kámošek sakra…jsem mimo![]()
to víš mi stavitelky to ted známe,normálně se to dává myslím do fasády
.
Tan patvork je pěknej ale to nemohu zvládnout ani kdybych stokrát chtěla ![]()
PetraJ píše:
Tak já jsem dělala ozdoby na venkovní stromek tak, že jsem koupila polystyrenový koule, obalila je alobalem a kolem dokola jsem napíchala špejle, na který jsem střídavě napíchala hvězdičky ze sušený kůry pomeranče a hrozinky. Může se tam napíchat ale cokoli. Nejhorší bylo vymyslet, jak tam přidělat šňůrku, tak jsem zezhora do koule vmáčka velkej hřebík a na to šňůrku přivázala.
Vypadalo to fakt hezky a venku to vydrželo. Jednu kouli mám už dva roky doma.
Kamčo,super nápad