Vánoční pečení 2016

224
29.11.16 19:23

Vánoční pečení 2016

Tak jak to letos vidíte? Kolik druhů budete péct, osvědčené recepty nebo novinky?
Já vanilkové rohlíčky, vínové cukroví, marokánky, plněné košíčky, linecké, kuličky, masarykovo cukroví, a vánoční štolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5894
29.11.16 19:38

Me se rozhodne nechce :mrgreen:
Linecke, vanilkove rohlicky, orechve rohlicky s karamelovym kremem, tatrankove, pracny, potapky. A co me napadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.11.16 19:43

Chtěla jsem dělat perníčky, ale bohužel jsem nenašla čas a jsem ráda, že ho najdu na normální cukroví. Holt perníčky nebudou, ono se to neto… :D
Jinak klasika: rohlíčky, linecké, slepované - 2 druhy, miminka (mandle zabalená v těstě), trubičky, ty miluje taťka, kokosky a možná Raffaelo kuličky :)
Už máme rohlíčky a upečené linecké a jedny slepované, ale ještě to není namazané. Známá má už 19 druhů a prý je v půlce :roll: Nepochopím, kde na to bere čas a energii :mrgreen: A to mají vše pro sebe, nic neprodává…
U nás to cukroví mizí rok od roku pomaleji. Spíš jsem říkala, že udělám něco slaného, nějaké tyčinky z listového těsta nebo tak. Je to rychlé a jedlé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6716
29.11.16 19:47

Já si každý rok koupím nějaký časopis plný receptů na cukroví a zkouším novinky. Zatím mě to baví. :mrgreen: Teď mám hotové perníčky dle nového receptu, pak kytičky s ozdobou z želé bonbónů. Dále to budou trubičky, kornoutky, vysoké lepené, žloutková očka a dál uvidím, co mi padne do oka. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
29.11.16 20:01

Já už měla perníčky. Přijeli synovci na oslavu babiččiných narozenin a začínám znovu od nuly :mrgreen: za chvíli jdu míchat těsto. Plánuju rohlíčky, linecké, šlehačkové, kokosové ze strojku, marokánky, ořechy, několik druhů nepečených kuliček (kuličky miluju, sedím a koulím), kokosky, sněhové pusinky. Počítají se i vánoční štoly a několik vánoček (protože zase synovci :P )?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
29.11.16 20:02

Jee holky, cim plnite trubicky? Letos se na ne chystam poprve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
29.11.16 20:02

Jee holky, cim plnite trubicky? Letos se na ne chystam poprve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.11.16 20:12

Já se na to letos vyprdla a objednala si cukroví :lol: upeču jen rohlíčky a linecké, rohlíčky že krásně voní, to by mi chybělo nepéct a linecké miluju a klukovi jde pěkně vykrajovat a jak jsem ráda :mrgreen: a vosí hnízda a kuličky uplácáme před štědrým dnem a finito :pankac: po jedné dávce pěkně, to je hned hotové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
29.11.16 20:19

Já si také objednávala. Pekla jsem lon a se 3 malýma dětma to byl fakt masakr. Ale budu péct Linecké, rohlíčky, ovocné košíčky a na objednávku pár medovniku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.11.16 20:20

@avatatarka Mám napsáno 15 dkg másla, 15 dkg cukru, cca 2 hrsti vlašských ořechů a cca 2 polévkové lžíce rumu. Cukru dávám ale míň, pak je to strašně sladký. A konce namáčím do čokolády. Táta se může utlouct, ale to on po všem, kde je rum, byť jen kapička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.11.16 20:20
@avatatarka píše:
Jee holky, cim plnite trubicky? Letos se na ne chystam poprve :)

Já karamelovým krémem. Zkaramelizovaný salko s máslem. Mňam. :lol:

Jinak letos chci taky něo novýho, jsou to marcipánový mušličky, našla jsem to na netu.
 http://www.tradicnirecepty.cz/…ve-muslicky/

Dejte sem nějaký odkazy, ať máme nějakou inspiraci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
29.11.16 20:30

My prave s detma delali pracny, mnam… uz se tesim, az deti usnou a ja to zacnu pect.
Jeste budeme delat vanilkove rohlicky a pernicky. Od mamky dostanu linecke, kokosove, orechove kosicky, koka rezy a minikremrole. Mnam… A tesim se na tchyniny orechy, ty jsou fakt vyborny, tech bych sezrala vagon…
A mozna si od brachovy tchyne vezmu recept na takovy kolecka, co je na nich nejaka orechova hmota a na tom jeste kus vlasaku, to je taky moc dobry :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
29.11.16 20:44

Tak já dělám méně druhů, které nám chutnají, zato ale od každého nejméně dvě dávky.
Už mám hotové medové cukroví podle starého receptu po babičce - něco jako perníčky, ale slepuje se krémem, polévá se čokoládou a navrch je mandle. Potom dělám išlské dortíky, masarykovo, čokoládové cookies, skořicové s mandlí a pro synka něco zdravějšího - ovesná kolečka s rozinkami a banánovo-pohankové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
29.11.16 20:48

@Adrasteia muzu poprosit o recept na to medove cukrovi? Dekuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
29.11.16 20:48

Teda me se vůbec nechce péct :lol: pár druhů osvědčených bude ale jelikož mám termín na konci prosince, tak teda jsem na to zvědavá. Úplně vás obdivuji, tolik druhů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí