Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Taka Zkus toto
http://recepty.chytrazena.cz/…y-23019.html ňááám ![]()
Uvidím, co letos stihnu, máme pár oblíbených a každý rok zkouším nějaké nové recepty…
Zaujaly mě ty ovocné košíčky, nas malý je má rád, tak bych pár udělala..napekla bych si košíky pár dní předem, kdyz bude chvilka a plnit předpokládám třeba až 2dny před Štědrým dnem, ze? Jak dlouho vám vydrží dobře? ![]()
První rok v mém životě, kdy se mi vůbec nechce, ani těsta se mi nechce chystat.
Ale kvuli děckám, které se furt ptají, kdy konečně budeme péct. Oni chtějí vykrajovat a skládat z plechu do krabice.
Uděláme akorat základ rohlicky, linecke, isske, marokánky a neléčené rafaelo kuličky a úly, to musí stačit. Možná jak bude dovolená až budu tři dny doma, tak mě přepadne chuť udělat mini věnečky, ale to bude opravdu tečka.
Vánočky jsem objednala u nás v pekárně.
@Carmen6 píše:
@Adrasteia muzu poprosit o recept na to medove cukrovi? Dekuju
Já tedy dělám mega dávku, tak jestli nechceš celou mísu, tak si to vyděl dvěma. ![]()
Těsto:
75 dkg polohrubé mouky
27 dkg medu
7,5 dkg másla (dávám Heru)
15 dkg mouč. cukru
3 žloutky (někdy dávám 1 celé vejce)
6 lžic vody
4 lžíce rumu
3 malé (kávové) lžičky jedlé sody
Rozválíš, vykrájíš tvary - já dělám kolečka - upečeš - pozor! Po vychladnutí ztvrdnou - to je normální, rozleží se pak s krémem.
Krém: (pokud bys dělala cukroví opravdu ze 75 dkg mouky, musíš tuto dávku na krém zdvojnásobit!)
V 1/8 mléka rozmícháš lžíci bramborové moučky, 1 lžíci kakaa, 5 dkg medu a 1 balíček vanilkového cukru - tuto hmotu budeš míchat na plotně do zhoustnutí (je to něco jako pudink). Až hmota vychladne opatrně vmícháš 10 dkg másla (Hery) a 6 - 8 upečených kousků cukroví, které jsi předem namočila v rumu. Celé vyšlehat, ale opatrně, ať se krém nesrazí.
Kolečka slepíš krémem a poliješ čokoládou (dávám hodně tmavou na vaření z Lidlu společně s kaštany), ozdobíš půlkou mandle.
Je to docela pracné, ale stojí to za to, jsou úžasné, mám je spojené s dětstvím a s babičkou, ta je má zase od své babičky. ![]()
Pozor! Cukroví se musí pár dní/týden uležet někde v chladu - ne v lednici - ta cukroví vysušuje. Ideální je špajzka ve starém domě, kde je větší vlhkost - tam jsou měkké do druhého dne. ![]()
@Pipet
že bych byla vzorná dcera, co pamatuje na tatínkovy chuťové buňky?
Promyslím, děkuji ![]()
Mamka delaala vzdycky tak 25 druhu, ja sem loni par druhu ale nestihla je do vanoc ozdobit
tak snad letos jo, chci zkusit najaky novy druhy z internetu atd.
Tak já už perníčky udělala asi 5 plechů střední velikosti a manžel je za dva dny snědl, no vidím aspoň že chutnaly. ![]()
@Saatine píše:
Všichni okolo to klasicke budou mit, tak jsem se na to vykasla a udelam, pidi indianky, domaci kinder maxi king, kosicky s cokoladovym kremem, neco jako kokosovy kmen, ovocne kosicky a jeste asi pidi dorticky.
zaujalo me domaci kinder maxi king
Mohla bych poprosit o recept? ![]()
Ja jenom kazdorocni klasika, vanilkove rohlicky, linecke a letos jeste navic kokosove crincles. U nas nejedou kremove, takze jenom suchace ![]()
Ale maxi king by mozna prosel…
Milé uživatelky,
vánoční pečení je v plném proudu. Jaké cukroví nebo jiné vánoční jídlo u Vás vede? Přidejte recept na eMimino! A vyhrajte příjemné ceny - knížky, DVD a kosmetiku.
Právě totiž probíhá velká soutěž s recepty. Neváhejte, čas na přidání soutěžního receptu máte už jen do konce tohoto týdne.
Těšíme se na inspiraci ![]()
adminka Eliška
My pečeme se sestrou vždy na půl
pečeme línecké, rohlíčky, perníčky, trojlístky, marokánky, úlky, masarykovo cukroví.. Každý rok pečeme stejné druhy, nikdy nemáme odvahu a vlastně ani čas vyzkoušet nějaké nové recepty ![]()
@Carmen6 Cca týden před Vánocemi. Letos to ani dřív nestíhám
Ale cukroví u nás vydrží pak ještě hooodně dlouho a nikdy mu nic není, takže klidně začni ![]()
Kolik u Vás stojí máslo? já dnes koupila jen jedno za 45,–
. v létě jsme vždy sehnala v akci do 30,–, určitě do října, listopadu a ted tohle
. To by to cukroví vyšlo pěkně draho teda ![]()
Já kupovala máslo včera v Albertu za 37,90. A měli tam i dražší. ![]()