Vánoční pečení 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
29.11.16 20:54

@Taka Zkus toto
http://recepty.chytrazena.cz/…y-23019.html ňááám :mrgreen:
Uvidím, co letos stihnu, máme pár oblíbených a každý rok zkouším nějaké nové recepty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
29.11.16 21:01

Zaujaly mě ty ovocné košíčky, nas malý je má rád, tak bych pár udělala..napekla bych si košíky pár dní předem, kdyz bude chvilka a plnit předpokládám třeba až 2dny před Štědrým dnem, ze? Jak dlouho vám vydrží dobře? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.11.16 21:06

První rok v mém životě, kdy se mi vůbec nechce, ani těsta se mi nechce chystat.
Ale kvuli děckám, které se furt ptají, kdy konečně budeme péct. Oni chtějí vykrajovat a skládat z plechu do krabice.
Uděláme akorat základ rohlicky, linecke, isske, marokánky a neléčené rafaelo kuličky a úly, to musí stačit. Možná jak bude dovolená až budu tři dny doma, tak mě přepadne chuť udělat mini věnečky, ale to bude opravdu tečka.
Vánočky jsem objednala u nás v pekárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
29.11.16 21:10
@Carmen6 píše:
@Adrasteia muzu poprosit o recept na to medove cukrovi? Dekuju :D

Já tedy dělám mega dávku, tak jestli nechceš celou mísu, tak si to vyděl dvěma. :D
Těsto:
75 dkg polohrubé mouky
27 dkg medu
7,5 dkg másla (dávám Heru)
15 dkg mouč. cukru
3 žloutky (někdy dávám 1 celé vejce)
6 lžic vody
4 lžíce rumu
3 malé (kávové) lžičky jedlé sody

Rozválíš, vykrájíš tvary - já dělám kolečka - upečeš - pozor! Po vychladnutí ztvrdnou - to je normální, rozleží se pak s krémem.

Krém: (pokud bys dělala cukroví opravdu ze 75 dkg mouky, musíš tuto dávku na krém zdvojnásobit!)
V 1/8 mléka rozmícháš lžíci bramborové moučky, 1 lžíci kakaa, 5 dkg medu a 1 balíček vanilkového cukru - tuto hmotu budeš míchat na plotně do zhoustnutí (je to něco jako pudink). Až hmota vychladne opatrně vmícháš 10 dkg másla (Hery) a 6 - 8 upečených kousků cukroví, které jsi předem namočila v rumu. Celé vyšlehat, ale opatrně, ať se krém nesrazí.

Kolečka slepíš krémem a poliješ čokoládou (dávám hodně tmavou na vaření z Lidlu společně s kaštany), ozdobíš půlkou mandle.

Je to docela pracné, ale stojí to za to, jsou úžasné, mám je spojené s dětstvím a s babičkou, ta je má zase od své babičky. :D
Pozor! Cukroví se musí pár dní/týden uležet někde v chladu - ne v lednici - ta cukroví vysušuje. Ideální je špajzka ve starém domě, kde je větší vlhkost - tam jsou měkké do druhého dne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
29.11.16 22:19

@Adrasteia moc diky, zni to lakave :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.11.16 23:48

@Pipet :think: že bych byla vzorná dcera, co pamatuje na tatínkovy chuťové buňky? :mrgreen: Promyslím, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
30.11.16 12:38

Mamka delaala vzdycky tak 25 druhu, ja sem loni par druhu ale nestihla je do vanoc ozdobit :( tak snad letos jo, chci zkusit najaky novy druhy z internetu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
30.11.16 14:14

Tak já už perníčky udělala asi 5 plechů střední velikosti a manžel je za dva dny snědl, no vidím aspoň že chutnaly. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38961
30.11.16 15:16
@Saatine píše:
Všichni okolo to klasicke budou mit, tak jsem se na to vykasla a udelam, pidi indianky, domaci kinder maxi king, kosicky s cokoladovym kremem, neco jako kokosovy kmen, ovocne kosicky a jeste asi pidi dorticky.

zaujalo me domaci kinder maxi king :) Mohla bych poprosit o recept? :kytka:
Ja jenom kazdorocni klasika, vanilkove rohlicky, linecke a letos jeste navic kokosove crincles. U nas nejedou kremove, takze jenom suchace :mrgreen:
Ale maxi king by mozna prosel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20841
7.12.16 11:39

Soutěžte s recepty na eMiminu!

Milé uživatelky,

vánoční pečení je v plném proudu. Jaké cukroví nebo jiné vánoční jídlo u Vás vede? Přidejte recept na eMimino! A vyhrajte příjemné ceny - knížky, DVD a kosmetiku.

Právě totiž probíhá velká soutěž s recepty. Neváhejte, čas na přidání soutěžního receptu máte už jen do konce tohoto týdne.

Těšíme se na inspiraci :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.12.16 14:47

My pečeme se sestrou vždy na půl :-) pečeme línecké, rohlíčky, perníčky, trojlístky, marokánky, úlky, masarykovo cukroví.. Každý rok pečeme stejné druhy, nikdy nemáme odvahu a vlastně ani čas vyzkoušet nějaké nové recepty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
9.12.16 17:27

Holky a kdy budete plnit kremem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
10.12.16 16:59

@Carmen6 Cca týden před Vánocemi. Letos to ani dřív nestíhám :D Ale cukroví u nás vydrží pak ještě hooodně dlouho a nikdy mu nic není, takže klidně začni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
10.12.16 17:07

Kolik u Vás stojí máslo? já dnes koupila jen jedno za 45,– :jazyk:. v létě jsme vždy sehnala v akci do 30,–, určitě do října, listopadu a ted tohle :cert: :cert:. To by to cukroví vyšlo pěkně draho teda :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
10.12.16 18:14

Já kupovala máslo včera v Albertu za 37,90. A měli tam i dražší. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie