Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
@stock stejně se dětem blbě vysvětluje že dárky nosí mimino. Vali si to hned vysvětlila že má kouzla a ty dárky zmenší aby to vše uneslVali vždy říká že je dobře že u nás dárky nenosí ten dědek, prý by určitě ani neprolezl oknem. Měl by co dělat 4 patro a ještě v okně sít
U na zase dcera rika, ze miminka se neboji, ale ruskyho a americkyho Jeziska (Santu a dedu Mraze) doma nechce ![]()
@Malike píše:
A já mám doma na poličce Anubise a co.
Můj svobodný názor na skřítky tě pobuřuje? Nemůžu kromě cestování do zahraničí s dítětem už ani říct co si myslím o skřítcích?
Nepoburuje, jen vyjadřuju svůj svobodný názor ![]()
@stock Vali napsala 2 dopisy
a včera řekla bráchovi že se dost hlídala a zase toho tolik nenapsala, ten dostal záchvat smíchu
![]()
@Kosopemi nejstarší syn je milovník Ruska a už navrhoval že napřed ježíška a pak jako v Rusku
Vtipálek ![]()
@Markéta80 píše:
@stock stejně se dětem blbě vysvětluje že dárky nosí mimino. Vali si to hned vysvětlila že má kouzla a ty dárky zmenší aby to vše uneslVali vždy říká že je dobře že u nás dárky nenosí ten dědek, prý by určitě ani neprolezl oknem. Měl by co dělat 4 patro a ještě v okně sít
My třeba nikdy nespecifikovali, že Ježíšek je malé dítě. Kluk si ho celkem brzy sám od sebe spojil s Ježíšem z kříže v kostelech. A dárky mu pomáhají nosit skřítci. Santu jsem mu vysvětlila, že je to Mikuláš, takže my máme výhodu, že toho slavíme víc
a jinak se mi líbí, že si pořád uchoval víru v Ježíška a je hezký, když se ve škole baví o tom, jak kdo slaví Vánoce, kdo jim tam kdy nosí dárky.
@lucenka a kdo nosí dárky ve Vietnamu? Manžel když byl malý tak si myslel že Ježíšek je malý ježek
jenže i v koledách se zpívá o Ježíškovi jako o miminu ![]()
@Markéta80 píše:
@lucenka a kdo nosí dárky ve Vietnamu? Manžel když byl malý tak si myslel že Ježíšek je malý ježek![]()
jenže i v koledách se zpívá o Ježíškovi jako o miminu
Vánoce neslaví. Ale mají všude vánoční výzdobu, klidně celý rok ![]()
@lucenka žádné dárky? A oslavují konec roku? To musím říct Vali že někde vůbec nemají Vánoce ![]()
@Markéta80 píše:
@lucenka žádné dárky? A oslavují konec roku? To musím říct Vali že někde vůbec nemají Vánoce
Oni mají nový rok jindy. Takže tenhle moc nepožívají, navíc nemají ani běžně přístup k rachejtlím. Ale přípravy na „jejich“ nový rok mi přijdou šílenější než naše přípravy na Vánoce
Takže vloni jsem se bavila nad místní dopravou, která v té době byla ještě šílenější, protože každý potřeboval mít doma mandarinku (strom). Takže po silnici jezdily místo motorek stromy (rozuměj: na motorce převáželi stromy a to klidně tím stylem, že nebyla vidět motorka ani řidič)
![]()
@lucenka
je to zajímavé jak je to jinde
Jsem si myslela že Vánoce jsou všude, jasně že jinak ale jsou
Strom mandarinky
Ale strom jako strom ne ![]()
@Markéta80 píše:
@lucenka![]()
je to zajímavé jak je to jinde
Jsem si myslela že Vánoce jsou všude, jasně že jinak ale jsou
Strom mandarinky
Ale strom jako strom ne
Tak někteří místní taky slaví, jsou oblasti, kde se celkem chytlo křesťanství. Ale není to masově rozšířené a hlavně to není státní svátek.
Zatím jsem nezjistila, proč to musí být mandarinka. Ty velký se mi nikdy nepovedlo vyfotit, tak aspoň pro ilustraci jeden běžný stromek ![]()