Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost s dovolenou v Egyptě mezi Štědrým dnem a Silvestrem. Díváme se na termíny 26.12.-2.1. Je tam teplo na koupání? Četla jsem tu diskusi, že v únoru tam docela dost fouká studený vítr. Jak je to ale v prosinci? Díky moc. Iva
Ahoj,pokud se ti nikdo neozve,zkus napsat SZ uzivatelce eshta,ta bydli v Egypte.Myslim si,ze ti urcite odpovi,je to mila holka.
Ahoj za mě určitě jed mi jsme tam byli s manželem několikrát v tuhle dobu a nemužu si vynachválit (byli jsme v Hurghade)teplo ,moře super, nefoukalo ,Vánoce bez nervu .silvestr taky v pohodě v hotelu super vařili opravdu nemužu si vzpomenout na nic co by mi vadilo.S manželem Egypt milujeme a už se moc těším až děti trochu povyrostou že se zase podíváme na naše milovaná místa(Kairo,Luxor ,Aleandria,Suez atd).
v Egyptě jsem byla několikrát - v prosinci a v lednu. Zrovna mezi svátky ale ne.
Počasí ale vždy krásné - slunečno, i když místy větrno, denní teploty šly i na 30C, jak se ale sešeřilo, tak se ochladilo (bylo to na dlouhé kalhoty a svetr). Voda u korálových útesů vždy super teplá - 28C.
holky můžu se zeptat přes jakou cestovku?nemám žádný zkušenosti a tak nevím kam se kouknout.
eseta píše:
holky můžu se zeptat přes jakou cestovku?nemám žádný zkušenosti a tak nevím kam se kouknout.
Myslím, že i Fischer nabízí dovolenou do Egypta po celý rok.
Taky bych to brala s Eximem. Třeba mi lítáme do Šarmu a je tam super delegátka Romana ![]()
A sice je dříve tma ale jinak super.
martina75 píše: [citšarm je taky moc fajn ,ale já ráda nakupuju a v Hurghádě v Daharu se opravdu vyřádím a zdá se mi že i moře je přístupnější.Jen bych ti doporučila hotel od 4 hvězd nahoru .
ok,jdu hledat hotel se 4* v hugardě,přes exim…doufám že až kouknu na ceny tak se nezhroutím
![]()
Nejlepší je last minit pokud se mužeš rychle uvolnit ,sbalit a jet.Doufám že najdeš něco podle svých představ.mě se líbilo v hotelech Sea gull a la pascha(snad to píšu spravně
),dobrý je i Golden faif ale ten je dost daleko od centra.určo dej vědět jsks vybrala Krásnou dovolenou.
ps.přes vánoce je to vždy drošku dražší ale stojí to za to když si spočítáš co tě stojí vánoce doma ![]()
martina75 píše:
Nejlepší je last minit pokud se mužeš rychle uvolnit ,sbalit a jet.Doufám že najdeš něco podle svých představ.mě se líbilo v hotelech Sea gull a la pascha(snad to píšu spravně),dobrý je i Golden faif ale ten je dost daleko od centra.určo dej vědět jsks vybrala Krásnou dovolenou.
ps.přes vánoce je to vždy drošku dražší ale stojí to za to když si spočítáš co tě stojí vánoce doma
chtěla bych vánoce strávit trošku jinak,než pokaždé.Třeba by se nám tam povedlo mimi,pokud se nepovede dřív. Tak uvidíme.Musím ještě přemluvit manžu,nesnáší výška a řek že do letadla ho nikdo nedostane…ale dostane
![]()
martina75 píše:
Nejlepší je last minit pokud se mužeš rychle uvolnit ,sbalit a jet.Doufám že najdeš něco podle svých představ.mě se líbilo v hotelech Sea gull a la pascha(snad to píšu spravně),dobrý je i Golden faif ale ten je dost daleko od centra.určo dej vědět jsks vybrala Krásnou dovolenou.
ps.přes vánoce je to vždy drošku dražší ale stojí to za to když si spočítáš co tě stojí vánoce doma
To je fakt, bývá to snad dražší než v sezoně v létě
Hotel bych doporučila spíš 5*. Jinak v Egyptě jsem byla 2× (září a čeren) a bylo tam vedro na padnutí. Víc se mi líbil Sharm, na hotelové pláži byly krásné korály, tak super šnorchlovačka. Vedle hotelu byl nějaký zábavný park a kousek taková nákupní promenáda. V Hurghadě mi to přišlo ošklivý a všude špína, ale je pravda, že jsme byli mimo centrum a za hotel byl jenom bordel a nic. Někdy bych chtěla jen do hotelu v oblasti Makadi, líbí se mi to tam. Párkrát jsme tam vyzvedávali lidi na výlet a pak cestou na letiště.