Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ano ano vaří a moc dobře. Peče hlavně maso, dělá knedlíky (to já neumím) a občas připravuje i svačiny, polívku, nějaký drink atd. Tak nějak rovnoměrně se střídáme, bud on, nebo já, nebo spolu
a myčku obsluhuje jen on a já myju věci, které do ni nesmí.
Vari i pece a pousti se i do cukrarskych veci a jde mu to bohuzel vyborne ![]()
Ano, můj bývalý vaří dobře, naučil se jídla, která já nevařila, protože je nemám ráda. Vaří i mí bratři, všichni jsme čtyřicátníci. Otec umí snad jen ty špagety. I v okolí muži často vaří. V generaci mých rodičů to bylo spíš vzácné, ale znám několik rodin nynějších 70 tníků, kde vaří hlavně chlapi. I přesto, že manželky jsou už pár let v důchodu ![]()
@laducha píše:
Bylo mu 30.
Děkuji za odpoved
.
Už se nedívím
![]()
Vari i pece. Stridame se jak se komu chce. Obcas, kdyz vymyslim nejake nove jidlo, co chci varit ja, tak to musim tajit aby nerekl, ze to chce varit on. ![]()
@elpiska píše:
Muž nevaří ani nepeče, ale radí mi, co mám uvařit.
ten můj vaří jenom občas, spíš teda různý číny a určitě teda neradí. Vařit každý den mě nebaví, tak toho dělám vždycky na dva dny a když se ho zeptám, co by si dal, tak prý něco dobrýho
![]()
I nás už vari jenom muz, i peče chleba.
Já pecu babovky a beránka a srnci hřbety a bublaniny. Dort mi třeba upekl muz, tripatrovy.
Já nerada vařím.
@Scara píše:
@Štěpánka333 jo, vyucenej kuchar je proste znat.. Za ty leta co jsme spolu, jsem se nejvic ve vareni zlepsila a naucila od nej… A i kdyz ja varim, porad za nim beham s loupanim brambor a krajenim cibule, protoze v tom ma takovej skill, kterej budu mit tak v 60
Přesně!!! Teď jsi mě dostala!
![]()
@Peggy54 píše:
Ahoj jen tak pro zajimavost, dnes jsme kecaly s kamoskou a doslo na to ze ted ma pohodu a jeji pritel vari. Osobne ja neznam chlapa co by varil ani v rodine a ani od kamaradek. Muj jednou znicil hrnec kdyz vyvaril vodu i z cinske polevkydeda kdyz byla babicka v nemocnici tak byl jen na chlebu a vode, temer doslova. Ted varim treba dve au tri jidla denne a brala bych kdyby jeden den udelal chlap neco k jidlu ikdyby spagety s kecupem, ale rika ze neee ze varecku at drzim ja
muj muz dela snidane, obcas i veceri. Ja delavam obedy a takove ty komplikovanejsi jidla. Ja varim rada, takze mi to nevadi. Co mi vadi, je po rano rozespala delat snidane, obzvlaste kdyz ja sama zadnou nejim. Proto to dela manzel.
Kdyz se nam obzvlaste nechce, tak se objedna pizza.
@Peggy54 vaří a rád a dobře.. A dělá i dobroty, ty tedy nepecene.. Ale umí i upéct.. ![]()
@_.Emilyyy píše:
Děkuji za odpoved.
Už se nedívím![]()
Ale začal tak v 10, v 15 vařil u tchánů pro zedníky. Chtěl jít na hotelovku, ale nakonec udělal jinou školu a vaření/pečení má jako koníčka.
Manzel varit umi, i pect, ale ma casove narocnou praci a nic doma nestiha. Vikendove snidane jsou jeho. A kluky ucim varit odmala, ted jak jsou doma, vari oba denne.
Uvaří i si po sobě uklidí. Já vařím ráda, takže vařím spíš já, ale manžel vaří výborně, umí jídla skvěle dochutit. V létě zavařuje. V okolí taky nemáme žádné kamarády, kteří by nezvládli uvařit, někde vaří víc muž než žena. Táta taky vaří, má svoje vyhlášená jídla, děda navařil i napekl s přehledem (díky bohu, babička naopak vařit neuměla, ale nějak nebyla schopná si to připustit, naštěstí to děda pak přebral).
Spíš mě fascinuje, že dnešní době někdo dojde do dospělosti (dejme tomu třicátníci a mladší) aniž by uměl uvařit aspoň pár základních jídel…