Váš chlap a práce v domácnosti

115
25.10.11 07:59

Váš chlap a práce v domácnosti

Hezký den, včera jsme se doma dost pohádali ohledně toho, že přítel/druh pracuje na směny a mezi nimi má čtyři dny volno. A když já v jeho volnu přijdu z práce večer domů, zjistím, že není umyté nádobí, že koš na odpadky je plný, začnu dělat večeři, přitom dělám ukoly s dcerou (druhá třída), a on sedí buď u televize nebo u PC a přes den si byl buď zaběhat, nebo zajezdit na kole a tak je asi hooodně unavený. Včera už jsem to nevydržela a řekla jsem mu, že je líný a že pokud mu neřeknu co je potřeba udělat, tak se sama ničeho nedočkám a že mne to teda silně nebaví…atd., no samozřejmě ho to nenechalo chladným… :roll: Chystáme se na rekonstrukci bytu, ale nákresy dělám zatím už cca rok jenom já, připadá mi, že ho nějaká přestavba bytu vůbec nebere. To jsem mu včera taky vyčetla, že nechápu, proč nemá zájem přestavět si to doma k obrazu svému…Chjo… :roll: Zajímalo by mne, jakou práci zastávají Vaši muži u Vás v domácnosti? S čím vším Vám pomáhají, nebo co je vyloženě jen jejich práce?? Díky za příspěvky a krásný den… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2208
25.10.11 08:09

Já moc neporadím :-( Taky to doma řešíme dnes a denně. Jediné na čem jsme se domluvili bylo vysávání. To je čistě jeho práce, ale stejně mu to musím připomínat. A potom někdy umyje nádobí a uvaří. To je vše. Takže díky za téma a nechám se inspirovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.10.11 08:23

Ahoj jako bych to psala já… už jsme se taky několikrát kvůli tomu pohádali a funguje to tak jeden den a pak je to nanovo.
myslím si, že s nima ni neuděláme, už jsou prostě takový.
můj třeba není schopnej si hodit prádlo do koše a válí se mu to všude, tak jsem mu řekla, že budu prát jen to, co je v koši a pokud bude mít prázdnou skřín at si to pak vypere sám :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.11 08:23

Ahj Holky, přijde mi, že se tyhle témata řeší pořád dokola…je to hrozný, jak jsou někteří partneři vychovaní, teda spíš nevychovaní a myslím, že je to rozhodně výchovou…jak to mají rodiče Vašich partnerů…myslím, že pokud to tak viděli dom, nebudou o moc jiní :-( v posledních dnech jsem totálně vyčerpaná a frustrovaná ze vztahů…raději anonymně

• Citovat
  • Upravit
8283
25.10.11 08:28

tak rodiče mojeho jsou vychovaný tam problém prostě není, asi je ten problém, že jeho maminka, moje tchýně a že je to skvělá tchýně si asi uměla dupnout. jednou mi povídala, že našla po několikáté špinavé ponožky ležet na zemi, tak udělala synovi oběd, bratrovi mého muže a dala mu vedle talíře i špinavé ponožky, a řekla, že je tam bude mít pokaždé když je někde najde ležet :mrgreen:

nevím kde je u nás problém, asi si budu muset taky víc dupnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.10.11 08:28

Zjišťuju, že mám naprosto senzačního a úžasného chlapa. Myje nádobí, vaří, vysává, koš vynese sám, prádlo dá do pračky (ani nepomíchá barvy), pověsí ho a pod..Větší nákupy dělá jen on… Jediné, co dělám jen já, tak žehlím. Jaká to změna oproti bývalému, který když už umyl jednou za půl roku nádobí, tak držkoval, že jsem neschopná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
25.10.11 08:29

Musím se smát :-D mám to doma stejné, jen s tím rozdílem, že nepracuje na směny, ale v práci je vlastně pořád. Když už je pak doma (víkend) tak sedí a dohání to co v práci neudělal kvuli služebnim cestám nebo jde sportovat, protože mu chybí pohyb.
Dělám tedy všechno, se dvěma dětmi a třetím na cestě. A možná je to někde jiné, ale bohužel jsem si asi nenašla toho správného a chytla jsem do špatné hromádky.
Vzhledem k tomu, že jsem to vzdala a vzhledem k tomu, že jeho bratr je stejně vychovaný a jejich 75 letá máma kolem nich běha jako hadr tak si myslím, že s tím nic neudělám, protože starý kmen už asi neohnu :nevim:
Otázkou pro mne zůstává co bude až se vrátím do práce. Tak budu číst vaše rady a nechám se inspirovat, protože pak to bude asi boj, když moje práce také znamená návraty pozdě večer domů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
25.10.11 08:31

jinak jako tatínek je úžasnej, s klukem si hraje postará se akorát ta výpomoc doma nějak vázne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.10.11 08:34

Dobré téma… :mavam:
Můj manžel v průměru jednou měsíčně nandá nádobí do myčky, ale už ani nechci aby to dělal, protože ta potopa po něm za to nestojí. Mám lesklou červenou kuchyň a potom hodinu leštím… :-(
Občas sesbírá hračky co holky roztahají po pokoji.
Ale poradit mi, jak mám všechno dělat to zase umí, to se musí nechat… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2208
25.10.11 08:40
peggy.sl píše:
Ale poradit mi, jak mám všechno dělat to zase umí, to se musí nechat… :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.10.11 08:45

Obecně, pokud jsem doma já, tak toho moc nedělá, spíš na požádání. Pokud je doma sám, tak asi v 50 % případů umyje nádobí, vysaje (ale už nevytře), vynese koše (teda vymění pytlíky a nachystá si to ke schodům, že to vezme, až půjde ven :lol: ), uklidí rozházené hračky. Kdyby nebylo nic k jídlu, zajel by nakoupit (rohlíky, máslo, mléko, hermelín, mozzarelu, slaninu, sladkosti a Colu :mrgreen: ).

S prádlem nedělá vůbec, prach taky neutírá, okna nemyje :mrgreen: Doma (u rodičů) ještě věšíval záclony, bo mamka je prcek :lol: Což já nejsem, takže smůla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
25.10.11 08:48

Chlapi jsou zvláštní ani by mě nenpadlo abych po něm chtěla nějaký velký úklid protože by asi všechno zničil :lol: A navíc mu připadá, že je doma stále uklizeno tak neví proč pořád uklízím :roll: Naštěstí si aspoň po sobě uklidí když se pohádáme tak uklízí víc :mrgreen: to je forma omluvy :mrgreen: Jinak já jsem teď doma takže po něm ani nic nechci sem tam uvaří protože ho to baví na nádobí máme myčku -dobrý vynález :mrgreen: Když jsem byla v práci tak se o domácnost postaral, ale co si budem povídat když to udělá žena tak je to sto a jedna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
25.10.11 08:51

Ahoj tak muj manžel dříve neměl probléma i sám od sebe šel a umyl nádobí, od doby myčky není schopen ji ani vyklidit a co jsem doma na mateřský tak si zvykl nedělat nic jen když mu to řeknu až na odpadky ty bere každý den. ale byl tu týden sám já byla u babičky a naprosto v pohodě se o sebe a barák postaral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.10.11 08:51

Pomáhá, to jo. Ale jen když si řeknu :lol: .

Chlapi jsou prostě takoví (až na pár vyjímek). Jednak jim to nějak nedochází, druhak je přírodou dáno - že oni živí a žena se stará. Nějaká emancipace je přírodním genům putna. A do třetice si myslím, že ani chlapi neumějí číst myšlenky a ženy mají taky pusu, aby si řekly, ne?
Ono to sice vypadá teď, že se chlapů zastávám, ale toto jsou prostě fakta, ať se to ženám líbí nebo ne.

A žena-diplomat si nechá zuření tam, kde ji nikdo neslyší a na chlapa se vytasí s milým úsměvem a pěkně poprosí. To se pak dějí divy 8-o :mrgreen: .

Protože chlapa (ani ženu) nejde předělat, musí se na to trošku jinak než křikem, vztekem a urážením se. To vede totiž na opačnou stranu než tam, kam chceme.
:think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
25.10.11 08:55

No tak mne naštval už minulý týden a tím to asi všechno začalo, protože mi už došla trpělivost :nevim: . Nadával totiž, že nemůže najít šroubovák, který měl být v předsíni za závěsem, kde jsou police na kterých máme spoustu věcí, ale i já tam dávám např. prázdné umyté sklenice, které sbírám pro babičku, která pak do nich zavařuje…no k věci, a když nemohl najít ten šroubovák, tak jsem mu řekla, proč když je doma vkuse čtyři dny, proč ty police prostě komplet neuklidí. A on mi na to řekl, proč by to měl uklízet, a já mu na to říkám, no protože je to potřeba uklidit a ty na to máš čas, já jsem v práci a on řekl, že nebude uklízet sklenice, které jsem tam dala já :zed: :zed: :zed: No tak tím mne nas..l úplně nejvíc a fakt jsem ho začala považovat za lenocha línýho a včera jsem mu to všechno nandala na talíř a on, že prý jsem z něho udělala neschopnýho, že podle mne nic doma nedělá, nic neumí atd… Možná jsem to přehnala, ale měla jsem potřebu mu to vpálit. Až na to, že dost naštvaně :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí