IQ studentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
762
19.5.20 19:58
@Klarka1337 píše: 1)Jaké je minimální IQ pro to, aby mohl někdo studovat a dokončit s dobrými známkami humanitní obor(například jazyky) na nějáké univerzitě?(Nemusí to být třeba UK, ale například Univerzita Pardubice) 2)Pokud jde dnes na vš 60 procent maturantů, jaké je tak zhruba průměrné IQ studentů?

Tak zapoj trochu vlastní inteligence a zkus to odhadnout - podle statistiky bylo v roce 2019 v populaci cca 76 % maturantů.
Pokud jde na výšku 60 % z nich, tak to dává cca 45 % ročníku.

Když se zadíváš na tu křivku na Wikipedii, tak kolik dává zhruba polovina napravo od středu - odhadem něco okolo 115.

Pak zohledníš, že ne všichni inteligenti jdou na výšku, takže tam nejsou všichni, tím se to posune o něco doleva, tak řekněme 110.

A výjimky potvrzující pravidlo, takže se stovkou si myslím není vyloučené vystudovat ledacos taky.

Teď ještě vymyslet, k čemu je ti tahle informace vlastně užitečná. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
19.5.20 20:03
@Klarka1337 píše:
Už jsem psala nahoře že se neptám kvůli sobě. Za druhé nechápu proč vyjíždíš. Byla to úplně normální otázka nemyšlena nějak špatně.

Tak proč mi nevěříš. :nevim: v době, kdy přijímali jen 13 % populace na vysoké školy jsem měla 98% spolužaček a spolužáků z gymnázií, víceletých, jazykových a ten zbytek byl z obchodek. A proč? Měli nejlepší znalosti. A u kamarádek, co studovaly jinde to bylo stejné…A moc pochybuji, že to v dnešní době bude jiné. Studium jazyků stále patří mezi prestižní obory. :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.20 20:05
@truelly píše:
Tak proč mi nevěříš. :nevim: v době, kdy přijímali jen 13 % populace na vysoké školy jsem měla 98% spolužaček a spolužáků z gymnázií, víceletých, jazykových a ten zbytek byl z obchodek. A proč? Měli nejlepší znalosti. A u kamarádek, co studovaly jinde to bylo stejné…A moc pochybuji, že to v dnešní době bude jiné. Studium jazyků stále patří mezi prestižní obory. :potlesk: :pankac:

Nikdo nenapsal že ti nevěří. Jen jsem se ptala podle čeho to víš. A dnešní doba je úplně jiná, když jde 60 procent maturantů na vysokou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
19.5.20 20:13
@Klarka1337 píše:
Nikdo nenapsal že ti nevěří. Jen jsem se ptala podle čeho to víš. A dnešní doba je úplně jiná, když jde 60 procent maturantů na vysokou.

Jde…ale na jaké…na jazyky mají stále velký počet uchazečů a velmi málo se jich dostane. Techniky berou téměř každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.20 20:14
@truelly píše:
Jde…ale na jaké…na jazyky mají stále velký počet uchazečů a velmi málo se jich dostane. Techniky berou téměř každého.

Souhlasím s tebou že záleží na jaké VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
20.5.20 06:22

@darekp Jasně, já mám taky logické myšlení, paměť ale vůbec. Mluvnice (i sloh), matematika, fyzika, chemie,… To bylo moje, ale literatura nebo třeba dějepis, to bylo za trest. Jazyk se přece jen ale dá i doslova našprtat. Já, ač občas mluvím a píši, mám dodnes vcelku malou slovní zásobu v angličtině. Gramatika dobrá, ale některá slova si prostě nezapamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.20 07:58

Jazyky nejsou o IQ. Mám IQ 138, velký doktorát a na celém studiu byla pro mě nejtěžší relativně lehká zkouška z angličtiny. A anglicky v mladé generaci umí alespoň nějak skoro každý.

• Citovat
  • Upravit
9337
20.5.20 14:30
@Lulina999 píše:
Na jazyky IQ nepotřebuješ, ty jsou hlavně o paměti.

Ty nejsou o paměti, to je zvláštní druh inteligence, musíš mít smysl pro systematiku chaosu (pro pochopení gramatiky a rozvitosti jazyka, tvorby slov), chytneš jakýsi „pravzor“ jazyka, musíš mít na to divergentní myšlení, pro větší hloubku taky básnický myšlení a vnímat opravdový smysl slov. Paměť s tím spolupracuje a akorát na to nabaluje. Jinak není nijak spešl, asi jako u normální populace. Taky to chce dobrý ucho. Proto jsou z toho systematici vyřízení, vůbec tohle myšlení nepobíraj a mnozí tvrdí, že jsou lingvisti vlastně blbci s dobrou pamětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze