Váš názor na finance?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
My to tak máme a měli jsme na matersky a rodicaku taky. S tím rozdílem, že byl rovnou jeden účet kam šlo vše.
Z jakého důvodu bys měla dát půlku když on dává vše?
zvlášť pokud byste jinak stejně nevyšli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme veškeré peníze společné, nikdy jsme neřešili, co je koho. Účty máme však dva - ještě z doby, než jsme spolu začali žít. Pak máme ještě jeden spořicí. Peníze si mezi sebou posíláme podle toho, kdo co zrovna potřebuje zaplatit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když vám to funguje, je to super. Já v tom vidím důvěru a to oceňuji v partnerství úplně nejvíc. My to tak nemáme, ale předpokládám, že by se partner zachoval čestně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud vyjdete s odřenýma ušima, přijde mi normální, aby každý poslal, co má, a z toho se žilo. Podstatné je poplatit všecko důležité a aby tys nejedla kořínky a dítě nemělo boty po třech bratrancích… muž si příjem zvýšit nedokáže?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to vaše věc, pokud vy jste takhle spokojeni, je vsechno v poradku. Kamarádce je do toho houby..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my měli 18 let s manželem účet jen jeden, oba pěkné platy, oba jsme se domlouvali co a jak, bylo to výhodnější na úroky na spořáku i na přehled..
aktuálně s partnerem máme finance odděleně, ale nestrádá nikdo ničím, o všem si řeknem a co je fin. potřeba se řeší v klidu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se přidávám s názorem, že nevidím důvod, aby vám kamarádka kafrala do rodinného rozpočtu. Moje bývalá kamarádka se mi snažila neustále dávat nevyžádané rady a byly to rady nenápadně směřující k rozvratu manželství. Jo jo, závist je velmi ošklivá vlastnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me by to nevyhovovalo, ale kdyz vam to vyhovuje, tak proc ne. Je to vase vec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, máme všechny peníze společně - manžel výplatu, já RP a brigády. Není moje a jeho. Máme dítě a různé výdaje, takže se vše platí z jedné hromady. Každý máme nějaké peníze pro sebe a když je potřeba řešit něco dalšího na platby, tak se o tom bavíme předem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Rozdělení mi přijde naprosto v pořádku. A důležité je co přijde v pořádku vám oběma a na čem se domluvíte. Ne co si myslí kamarádka nebo lidi na emiminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me prijde velmi nerozumne mit dite uz s detnym chlapem, ktery smrdi korunou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to v pohodě dat prachy na jednu hromadu, když jich nebo nazbyt a pokud se umite k tomu společnému účtu „chovat“.
Když je kamoska chytrá jak rádio, tak bych se jí zeptala, jestli mu teda zaplatí složenky, pokud si nechám půlku rodicaku na svém úctě jako „kapesné“.
Jen bych si dala pozor, jak je to s přístupem k penězům na společném úctě v případě, že by se někomu z vás něco stalo. A abych i tak měla bokem dost peněz v případě, že by chlapovi Ruplo v kouli a já si musela zařídit život s dítětem bez něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Systém kazdy svůj ucet plus jeden/nekolik společných se nam osvědčil a jedeme v nem uz ctvrtstoleti v manzelstvi pri dvou mych rodicacich s poklesem prijmu. Zaplatili jsme v nem společnou hypoteku na dum a obema detem studia, takove ty vetsi vydaje jako auta a investice do domu typu fotovoltaika apod. nepočítám.
Kamarádka vam do toho nema co kecat.
- Citovat
- Upravit
Naopak! Konečně někdo, kdo to má nastaveno rozumně a ne, že si jeden z nich ulejvá bokem. Ještě při vaší finanční situaci je to OK a kamarádka je s prominutím hloupá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den. chtela bych slyset jen vas nazor, protoze minule jsme o tom mluvíli s kamoskou a ta se se mnou skoro kvuli tomu pohadala
.
Nyni jsem na RD, manzěl pracujici, jedno dite.
Mame kazdy svuj ucet plus ucet spolecny, kam mame pristup oba dva. Nyni, kdyz jsem na RD, tak posilam cely rodic. prispevek na spolecny ucet. a z toho uctu platime uplne vse. manzel ted posila skoro cely plat na ten spolecny ucet (na svem uctu si necha jen penize na pojistku a alimenty).
Kamoska nechape, proc posilam na ten spolecny ucet cely rodic.prispevek.ona by pry posilala jen pulku. Ale ja kdyz poslu jen pulku, tak s penezmi nevyjdeme. Manzel nema bohuzel vysoky prijem, staci nam to tak tak.ale nasetreno mame, takze je pripadne kam sahnout. Navic, kdybych tam poslala je pulku, tak az by ty penize dosly, tak stejne bych musela preci sahnout na tu druhou pulku, kterou bych teda mela na svem uctu.
Me to prijde takhle rozumne. A vam?