Váš názor na jméně Jonat(h)a

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.6.17 07:30

Ale jo, Jonatan se mi celkem líbí :) Znám u nás jednu paní co má syna Jonatána a druhý se jmenuje Florián, ten už mi vážně přijde trochu…
Jinak škoda, taky by se mi moc líbilo jméno Matthew, ale k českému příjmení jsme dali toho nudného Petra a Tomáše :mrgreen:
BTW, koukám že Metjůvů žije v Čechách 102 8o Doufám že to jsou cizinci :mrgreen:
Omluva za anonym, nechci aby mě případně sousedka identifikovala ;)

• Citovat
  • Upravit
20.6.17 07:33

Vsechna jmena mi pripadaji zcela normalni, hezka. Predpokladam, ze manzel je cizinec a tak mate volnejsi ruku pri vyberu. Jinak Jonathanu znam nekolik a nikdy asociace se serialem neprobehla, v zahranici zcela bezne jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
20.6.17 07:35

Jestli mate česky prijmeni tak bych rozhodne vynechala H. A zkráceně Jonáš, Jony čteno tak jak píšu. Znám jednoho a líbí se mi to. Se psem vůbec nespojuju. Z těch cos napsala se mi líbí nejvíce.
@Ghanaian Princess no prostě se i lidem můžou líbit český jména a co? Máme 2nejvíce dávaný jména v ČR. Já měla s Kubou rozhodnuto už od 15 kdy jsem o dětech začla uvažovat. Nikde jsem se neptala a nečetla statistiky. A nezkoumala jestli jich teď není moc. Navíc máme ryze český příjmení, tak k němu nedám anglický jméno, jen aby mi pak někdo neřek „Ježiš další Kuba.“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.17 07:37

Mne se taky moc libi Simeon, ale manzel American mi rekl, ze je to „moc“. Jinak se mi z Tveho vyberu libi vetsina jmen, asi polovinu zvazujeme taky.

• Citovat
  • Upravit
4523
20.6.17 07:54

Tak mně se třeba Jonatan vcelku líbí, ačkoliv svému dítěti bych ho nedala. Sousedi mají Jonyho, ale černouška a plnou verzi jména neznám,, nicméně oslovení Jony, Jonýsku, Joňo jsou super. A moc nechápu, proč všichni nadávají na často dávána jména, ale různé výstřelky komentují slovy „ať si dá každý, co se mu líbí“. Copak to neplatí pro všechna jména? Opravdu mě baví, jak půlka lidí nadává na cizí jména, druhá půlka na česká, která mimochodem většinou česká nejsou. Přece o tom to je, každému se líbí něco jiného, ať si každý pojmenuje dítě, jak chce. To, že se některé jméno momentálně nedává často, neznamená, že je hnusné. Pravda, některými jmény děti trpí, ale to je potom o inteligenci rodičů, ne o vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.6.17 07:59

Záleží na příjmení. Pokud je české, tak leda ten Gabriel. Jonatán je pes z pohádky. S cizím příjmením je ale varianta Jonathan hezká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.6.17 08:01

Me se libi vsechny co jsi jmenovala :) Jonatan je pekne, moc ho v okoli neslycham. Taky dost zalezi na prijmeni, aby se jmeno hodilo, ale jinak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
20.6.17 08:05

Jonatán, to je ten pes z Macha a šebestové ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12570
20.6.17 08:12
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím napište svůj názor na toto jméno. Ještě se nám moc líbí Natanael, Nathan, Noah, Ruben, William, Theodor, Gabriel a Simeon. Ale ten Jonatan, případně Jonathan u nás zatím vede. Jenom si nejsme jistí oslovením a případnými reakcemi okolí. Já myslím, že teď jsou takováto jména celkem moderní a nemělo by to chlapečkovi nějak ublížit. Ale zase nerada bych dala za každou cenu netradiční jméno, aby na něj potom lidé reagovali příliš negativně. Tak si tu chci udělat takový průzkum :lol:

Prima pes v Machu a Šebestové, ale budiž útěchto, že ddnešní děti tyto fajn večern. postavičky asi neznají..Upřimně všechna jména jsou dle mne divná, jediné které se mi opravdu líbí je Gabriel..Ale Ruben a Jonatan je fakt úlet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
20.6.17 08:18

Tak z vašich jmen ani jedno, opravu se mně nelíbí, a to zejména k českému příjmení a pro život v ČR. Moderní neznamená život komplikující dítěti, pořád bude vysvětlovat, jak se to píše.
A Jonatán je asi jednou pro vždy pes z Macha a Šebestové. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
20.6.17 08:21

Představ si člověka, co nosí taková jména v 50 letech. Nelíbí se mi ani jedno, ale hlavně aby se líbilo vám. Jak mu chcete říkat zdrobněle? Johny? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
20.6.17 08:25

Ty jména se mi líbí. Nejvíc asi Noah. A nemám problém s tím že bude jiné jméno než české. Ani mne se česká jména nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8917
20.6.17 08:36

Tak jsem zatím asi jediná, komu se jako první nevybavil pes paní Kadrnožkové (i když ten byl hned na druhém místě), ale Jonathan z filmu Mumie.. Proti tomu jménu nic nemám, ale opravdu to chce si být hodně jistí, než takové jméno dáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
20.6.17 08:53
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím napište svůj názor na toto jméno. Ještě se nám moc líbí Natanael, Nathan, Noah, Ruben, William, Theodor, Gabriel a Simeon. Ale ten Jonatan, případně Jonathan u nás zatím vede. Jenom si nejsme jistí oslovením a případnými reakcemi okolí. Já myslím, že teď jsou takováto jména celkem moderní a nemělo by to chlapečkovi nějak ublížit. Ale zase nerada bych dala za každou cenu netradiční jméno, aby na něj potom lidé reagovali příliš negativně. Tak si tu chci udělat takový průzkum :lol:

Líbí se mi pouze Theodor.
Ale za to opravdu strašně moc.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
20.6.17 09:02

Strejček Jonatán :mrgreen: Potom ještě Jonatán z Macha a Šebestové a nakonec odrůda jablek, takže za mě hrůza :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze