Váš názor na jméně Jonat(h)a

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1972
20.6.17 08:18

Tak z vašich jmen ani jedno, opravu se mně nelíbí, a to zejména k českému příjmení a pro život v ČR. Moderní neznamená život komplikující dítěti, pořád bude vysvětlovat, jak se to píše.
A Jonatán je asi jednou pro vždy pes z Macha a Šebestové. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
20.6.17 08:21

Představ si člověka, co nosí taková jména v 50 letech. Nelíbí se mi ani jedno, ale hlavně aby se líbilo vám. Jak mu chcete říkat zdrobněle? Johny? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
20.6.17 08:25

Ty jména se mi líbí. Nejvíc asi Noah. A nemám problém s tím že bude jiné jméno než české. Ani mne se česká jména nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8916
20.6.17 08:36

Tak jsem zatím asi jediná, komu se jako první nevybavil pes paní Kadrnožkové (i když ten byl hned na druhém místě), ale Jonathan z filmu Mumie.. Proti tomu jménu nic nemám, ale opravdu to chce si být hodně jistí, než takové jméno dáte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
20.6.17 08:53
@Anonymní píše:
Ahoj,prosím napište svůj názor na toto jméno. Ještě se nám moc líbí Natanael, Nathan, Noah, Ruben, William, Theodor, Gabriel a Simeon. Ale ten Jonatan, případně Jonathan u nás zatím vede. Jenom si nejsme jistí oslovením a případnými reakcemi okolí. Já myslím, že teď jsou takováto jména celkem moderní a nemělo by to chlapečkovi nějak ublížit. Ale zase nerada bych dala za každou cenu netradiční jméno, aby na něj potom lidé reagovali příliš negativně. Tak si tu chci udělat takový průzkum :lol:

Líbí se mi pouze Theodor.
Ale za to opravdu strašně moc.. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
20.6.17 09:02

Strejček Jonatán :mrgreen: Potom ještě Jonatán z Macha a Šebestové a nakonec odrůda jablek, takže za mě hrůza :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
20.6.17 09:40

Teodora a Gabriela jsme měli v užším výběru. Mně se hrozně moc líbí i Noah, ale nedali jsme ho, protože mě nenapadají žádné další tvary toho jména a na ČR mi přijde až moc exotické. A to máme resp. děti mají, cizí příjmení. K českému příjmení si to jméno nedovedu představit. Jonat(h)an bych nedala, na Macha a Šebestoou se budou děti dívat pořád:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
20.6.17 10:19

@inob73 Náhodou, na Mikuláše mi nesahej. :lol: Znám dospělého chlapa, který se představuje Mikuláš a zní to moc hezky. Nic infantilního na to není. Naopak, je to jméno šlechticů a dřívější elity. ;)
Na Jonatánovi mi také nic špatného nepřijde, ale v ČR bych trvala na české výslovnosti. A že se tak jmenuje nějaký pes z Večerníčku? Každá pohádková postava nějaké jméno mít musí…to bychom mohli vyřadit rovnou celý kalendář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
20.6.17 11:26

Z vašeho výběru se mi moc líbí Gabriel a T(h)eodor. Jestli se vám líbí Jonatán a případné negativní reakce okolí (většinou jen rodina) ustojíte, tak ho dejte. Mně se třeba líbilo pro kluka jméno Benedikt nebo Leopold, ale slabošsky jsem dala „běžnější“ jméno a přesto reakce manželovy rodiny špatná. Teď po roce už to nikdo neřeší. Prostě nikdy se nezavděčíš všem a je to vaše dítě :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.6.17 12:23

Jonathan vám vadí ale Isabellllll s milion l je normální protoze to dává každá druhá buchta aby vypadali ze maji neco lepšího nez kdo da treba Terezku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
20.6.17 12:25
@Anonymní píše:
Jonathan vám vadí ale Isabellllll s milion l je normální protoze to dává každá druhá buchta aby vypadali ze maji neco lepšího nez kdo da treba Terezku
:lol: :potlesk: souhlasím :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
20.6.17 12:55

No, tak my sice máme Izabellu, ale taky Gabriela, pak taky Terezku, Nikolku, Adélku a kdyby GAbísek byl holka, byl by Eliška :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
20.6.17 13:48
@Anonymní píše:

Anonymni hrdinka? Beru, ze mas jiny nazor, tak to aspon napis otevrene a neschovavej se. A jo patrim mezi ty, kterym se nelibi jmeno Tereza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
20.6.17 13:51
@Anonymní píše:

Kam asi patřím já, když mi přijdou divný všechny tři jména :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
20.6.17 13:53
@kdochcekam píše:
Rozhodně ne mezi buchty :lol: :lol: :lol:

Aspoň něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit