Váš názor na nedoplatek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15843
30.8.19 12:41
@Kaileee píše:
Pokud vidíš že opravdu zálohy byly 2800 a ty jsi platila opravdu jen 2000, tak to je snad jasne ne??

Pro některé bezmozky evidentně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
30.8.19 12:42
@Anonymní píše:
Plynem ohříváme vodu a topime. Papír jsem viděla a bylo tam k doplaceni 7000. Nemám problém to zaplatit. Jen mě naštvalo, že on platí ještě 800 k našim dvoum tisícům a řekl mi to až teď, když to máme zaplatit, že to chce zpět. Jinak ve smlouvě máme, že plyn platíme píše: Více

No k doplacení je tam 7000 ale je tam i kolik reálně teda platí měsíčně?? Pokud platí 2800 tak je jasný že mu to musíš doplatit. To je jako kdyby platil jenom 2000, tak by teď byl nedoplatek těch 13000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
30.8.19 12:42

A bylo na tom vyúčtování vidět výše přijatejch záloh? Bylo tam těch 2800? Jestli jo tak vám to sice neřek ale vy jste je prostě protopili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.8.19 12:43
@Anonymní píše:
Náš skutečný nedoplatek je těch 7000, ale s tím, že on platil po celý rok k našim dvoum tisícům ještě 800, coz teď po nás chce zpět. Ale já o tom nebyla obeznamena. Takže dohromady mu máme zaslat nějakých píše: Více
Ve smlouvě máš 2 tis ostatní bylo nad rámec a platil to on. Při vyúčtování mu to musíš zaplatit
@Anonymní píše:
Plynem ohříváme vodu a topime. Papír jsem viděla a bylo tam k doplaceni 7000. Nemám problém to zaplatit. Jen mě naštvalo, že on platí ještě 800 k našim dvoum tisícům a řekl mi to až teď, když to máme zaplatit, že to chce zpět. Jinak ve smlouvě máme, že plyn platíme píše: Více

Tak měl smlouvu na 2 tis, ale zvedli třebas zálohy po posledním vyúčtování a nechtěl to měnit a možná i počítal s tím, že tolik nespotřebujete.. Nevidím na tom nic špatného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
30.8.19 12:45

@Ginuš přesně tak, taky mohl spočítat kolik mu zaplatili skutečně v zálohách, kolik byla spotřeba a vypočíst to a stejně by to bylo těch 13 tisíc, takže je to úplně jedno… proč se zakladatelka diví to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.8.19 12:47
@Anonymní píše:
Ahoj, jsme v pronájmu a přišel doplatek za plyn. Platíme měsíčně 2 tisíce, máme to uvedené i ve smlouvě. Majitel mi psal, že po nás chce 13000kc, protože platil jeste 800kc k tem našim 2000 korun, že mu nepovolili jít níž. Ale ve smlouvě máme uvedeno jen 2000kc měsíčně. Vůbec se mi tohle nelibi. Zaplatili byste mu těch 7tis. ( Což je skutečný doplatek) Nebo těch 13000, co po nás chce, aby se mu vrátilo to, co platil on? Děkuju za odpovědi

Pokud jste je propálili, budete muset zaplatit. Nechala bych si navýšit zálohu za plyn, příští rok to může být při horší zimě i vyšší doplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15843
30.8.19 12:47

Když vidím, jací jsou nájemníci vysírky, tak se majiteli divím, že má ty energie psané na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
30.8.19 12:48
@Kaileee píše:
@Ginuš přesně tak, taky mohl spočítat kolik mu zaplatili skutečně v zálohách, kolik byla spotřeba a vypočíst to a stejně by to bylo těch 13 tisíc, takže je to úplně jedno… proč se zakladatelka diví to nevím

Joo taky jsem takové nájemníky zažila, to je pak radost se s nimi handrkovat o každou korunu. Ještě se cítili okradení. Ale jak vidím je to asi normální :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.19 12:48

Zaplatte vasi skutecnou spotrebu plynu. Tech 2000 bude asi jen zaloha, nic vice a nesnazte se to nejak ocurat - tady je velmi snadna cesta do sparu exekutora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
30.8.19 12:50
@Kaileee píše:
No to takhle ale není pokud měli minulé vyúčtování v tom bytě taky vysoké, tak oni nebudou pak cekat jestli se nekdo uraci zaplatit nedoplatek, ale je normalni ze urci minimalni vysi záloh

Tak takle to chápu, já právě tolik nikdy nedoplacela, ale nikdy sem neměla problém si ty zálohy snížit nebo zvýšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
30.8.19 12:52
@Kriss Tina píše:
Tak takle to chápu, já právě tolik nikdy nedoplacela, ale nikdy sem neměla problém si ty zálohy snížit nebo zvýšit.

jasně chápu, nám vždy vrací a ještě nám sami trošku ty zálohy sníží, zase aby nám nemuseli tolik vracet, ale vždy si to raději vrátím do původní podoby, než aby se mi pak zvýšila spotřeba a doplácela bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
30.8.19 12:53

Tak samozřejmě, že mu musíš doplatit 13000 - to jste reálně spotřebovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
30.8.19 12:54

@Kriss Tina je problem zalohy snizit, kdyz mas vysokou spotrebu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791

Zato kdyby byl přeplatek, to by nám šla matika hned :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878

A na příští rok si zálohy o tisícovku zvyš, ať tohle už nemusíš řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí