Vaše bydliště a pocit bezpečí

18305
23.2.11 22:29

Vaše bydliště a pocit bezpečí

Dobrý večer, rád bych se zeptal na jednu pocitovou věc: cítíte se bezpečně v místě, kde bydlíte? Pokud ano, z čeho váš pocit bezpečí pramení? Pokud ne, co s tím budete v budoucnu dělat?

Při pokládání těchto otázek nemám žádné postranní úmysly, jen bych se rád dozvěděl názory a srovnal to s mou situací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
23.2.11 22:32

Juro, tak mam pocit, ze v Brne bydlis ve stejne ctvrti, jako ja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
23.2.11 22:34

Ve městě kde bydlím si myslím,že bezpečno je. Ale upřímně sama bych venku večer už nechodila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
23.2.11 22:37

Ale jinak v bytě se tak trochu bojím pořád,kort když jsem doma sama jen s malou 8-o . Bojím se,že k nám někdo vleze apod. Jsme v prvním patře. Ale naštěstí pro můj klid :-) …cca 100metrů od nás je Policie :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
23.2.11 22:38

Já pocit bezpečí mám, jak ve městě, tak přímo kolem našeho domu. Klidně jdu v 11 večer sama a nebojím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.2.11 22:39

hmmm..tak jako tady před barákem u hlavní silnice přepadli holku za bílýho dne…takže psa chodím venčit pokud je tma s klíčema mezi prstama, který pevně držím a kdyby něco, má je v očích… :think: bohužel…naposledy jsem se bezpečně cítila coby malá holka na chalupě s kámoškou v lese, kde jsme si vyprávěly v noci děsivý horory a strašily se navzájem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.2.11 22:39

Tak já bydlím ve městě a docela se tu bezpečně cítím(ale to bude spíš zvykem),jinak taky nemám moc dobrý pocit z toho když jdu večer někam sama.Nikdy nevíš blbec se může najít všude.Nikdy mi to tu nevadilo,ale co mám malou a vidím kolem ty děti a jak dospívají,to chování atd,tak tady nechci zůstat,nechci aby tady malá vyrůstala.A to nejsou jen děti,také dost dospělých,je to tu docela na prd :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
23.2.11 22:41

Ano, cítím se bezpečně. Možná je to iracionální pocit, ale nemám důvod si myslet nic jiného (nemám žádnou negativní zkušenost, ani náznak, že by se k ní schylovalo).

Nicméně večer se po venku nepohybuji, jedině autem (kterým vyjíždím z garáže, takže se za tmy „pěšky“ na ulici ani nedostanu). Přes den ano, chodíme s malým na procházky, nakoupit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
23.2.11 22:45

To je relativní, ale v zásadě ano, cítím se v bezpečí.

Asi především proto, že jsem typ člověka, který řeší problémy teprve tehdy, když nastanou. Snažím se netrápit se věcmi, které nemohu ovlivnit nebo které teoreticky mohou nastat.

„Whatever will come, will come - and when it does, I shall meet it… “

Příspěvek upraven 23.02.11 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ

Áhoj Juro :mavam: Já pocit bezpečí mám i nemám… Pokud to vezmu ze stránky místa, tak ano, je to tu bezpečné. Dědinka s 500 obyvateli, nic zajímavého tu není takže cestovní ruch nulový a navíc bydlíme cca 70 metru od cesty na kopečku tak si na nás ani velká voda nepřijde(uff) a ta cesta vede „nikam“ tak po ní jezdí jen domorodí, proto minimální provoz, pod kopcem je potok který má tak 20cm vody. Vůbec se nebojím pustit děti samotné ven už od třech let :dance: Doma je to pro mě taky bezpečně známé, narodila jsem se tu a v pokoji kde jsem si dřív hrávala já si teď hrají mojí dva lumpíci. Ale pokud to vezmu zase z druhé stránky tak pocit bezpečí vůbec nemám a už 4 měsíce, co můj partner pracuje 4 dny v týdnu mimo domov jsem se nevyspala, protože můj bývalý když odcházel jak jsem se s ním rozešla mi slíbil, že mě příjde zabít a vzhledem k tomu, že je to neléčený schizofrenik a ví jak se k nám domů dostat bez pomocí klíčů, protože tu 8 let žil mám docela strach :cry:

• Citovat
  • Upravit
10679

Taky bych se ráda nebála :lol: Když vidím v telce co se děje tak obavy mám i doma :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
23.2.11 22:52
ww píše: Áhoj Juro :mavam: Já pocit bezpečí mám i nemám… Pokud to vezmu ze stránky místa, tak ano, je to tu bezpečné. Dědinka s 500 obyvateli, nic zajímavého tu není takže cestovní ruch nulový a navíc bydlíme cca 70 metru od cesty na kopečku tak si na nás ani velká voda nepřijde(uff) a ta cesta vede „nikam“ tak po ní jezdí jen domorodí, proto minimální provoz, pod kopcem je potok který má tak 20cm vody. Vůbec se nebojím pustit děti samotné ven už od třech let :dance: Doma je to pro mě taky bezpečně známé, narodila jsem se tu a v pokoji kde jsem si dřív hrávala já si teď hrají mojí dva lumpíci. Ale pokud to vezmu zase z druhé stránky tak pocit bezpečí vůbec nemám a už 4 měsíce, co můj partner pracuje 4 dny v týdnu mimo domov jsem se nevyspala, protože můj bývalý když odcházel jak jsem se s ním rozešla mi slíbil, že mě příjde zabít a vzhledem k tomu, že je to neléčený schizofrenik a ví jak se k nám domů dostat bez pomocí klíčů, protože tu 8 let žil mám docela strach :cry:

No tak to je síla 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.2.11 22:52

Mám pocit bezpečí. K nám by se nikdo nevláčel, když může někoho okrást nebo vykrást pod kopcem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
23.2.11 22:53

Bohužel nemám pocit bezpečí spojený s místem, ale s lidmi…několik negativních zážitků…
a jelikož nám navíc v posledních 5. měsících vykradli několikrát různé domy bez ohledu na místo ve městě, tak se necítím moc bezpečně ani v domě v centru města (dům, ve kterém bydlíme zatím bez pokusu). Kromě zabezpečení domu, což mi moc nepomáhá, protože máme nájemníky, stačí, aby nezamknuli, jsme pořídili psa (zlatého retrievera) a i přes to, že je to štěně, navíc žádný hlídač, se cítím klidněji (+ plynová pistole na místě nedosažitelná dětmi, ale námi ano).
Dost mi narušila život ta bezmoc po krádežích…
Venku se necítím bezpečně v noci nikde (maximálně na náměstí s policií na dosah 8-)) a jsem hoodně pozorná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
23.2.11 22:54

Tak já bydlím ve městě a bojím se tady mín než když jsem bydlela u mámy na vesnici(vesnička malá,ale dost tam přepadávaly a já chodila domů přes les takže jsem měla vždycky nahnáno :roll: )A tady se zatím nebojím protože jsem neslyšela,že by se vtýhle čtvrti něco podobnýho stalo :think:
Ale v noci venku bych se necítila bezpečně asi nikde..

Příspěvek upraven 23.02.11 v 22:56

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová