Svobodná maminka :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
718
19.2.11 15:11

svobodná maminka:-(

Ahojda,budu ráda za každou zkušenost a radu.S otcem miminka nejsem od 5 měsíce těhotenství,protože je to neskutečnej,zlej,ulhanej hajzl co smrdí korunou a chová se v pětadvaceti jak puberták!O malýho vůbec nejeví zájem ani ho neviděl jen na fotkách.Jediný co od něj už chci je aby platil alimenty,ale zatim mi nedal ani korunu a to už klukovi budou 2 měsíce,takže jsem se byla poradit na odboru sociálně právní ochrany dětí a příští týden jdu k soudu sepsat žalobu na určení otcovství!Jenom mám strach když to budu řešit soudně,budou mi domu lést sociální pracovnice?A další věc neřekl jeho rodičum že má syna,já je sice nemusim,ale myslim že by se to měli dozvědět tak asi jim pošlu fotku malýho a uvidíme:-(Je mi opravdu do pláče co je to dneska za chlapy:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
19.2.11 15:25

on neni uveden jako otec?
nechci strasit, ale zvazila jsi i to, ze kdyz bude uveden, bude mit na dite narok treba 1 vikend v mesici. kdyz je takovy jak pises urcite ti nebude nejlip, kdyz mu budes maleho sverovat (vlastni zkusenost). :nevim: na druhou stranu kazda koruna dobra - no je to tezke. navsteva ze soc. te myslim nemine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.11 15:38

no to je blbá situace. :zed:
nepíšeš pár základních věcí - a to jestli je zapsaný v rodném listě jako otec dítěte?Jestli je,tak mu nějaké alimenty vyměří.Jestli ne dosáhneš možná na nějaký příplatek na u vás sociálce.Nebo jestli pracuje?
Kde bydlíš ty s dítětem - jestli ve svém nebo v nájemním,jestli bydlíš sama nebo s rodiči…To kvůli případnému příspěvku na bydlení.Sociálka dle mne do bytu nepoleze kvůli určení výše alimentů,ale poleze když budeš od nich potřebovat nějakou výše uvedenou finanční injekci.

• Citovat
  • Upravit
82
19.2.11 15:41

Ahoj není to z mé zkušenosti, ale mé kamarádky bohužel jsou také svobodné matky. Kamarádka nedostává alimenty už dva roky, co se týče soudu je to složité. Tatínkové jestli jim tak vůbec můžu říkat, tak si nikdy pro děti o víkendu nepřišli i když, ze zákona mají na to právo. Jestli neprojevil a nemá vztah teď ,tak toho, že bude chtík dítě bych se nebála. Hlavně hlavu nahoru, jsou i skvělí chlapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.2.11 15:51

A jsi si jista ze ho chces uvest??Ja bych ho neuvadela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
19.2.11 15:54
lucie.t píše:
nechci strasit, ale zvazila jsi i to, ze kdyz bude uveden, bude mit na dite narok treba 1 vikend v mesici. kdyz je takovy jak pises urcite ti nebude nejlip, kdyz mu budes maleho sverovat (vlastni zkusenost). :nevim: na druhou stranu kazda koruna dobra - no je to tezke. navsteva ze soc. te myslim nemine.

Ahojky ne neni zapsán v rodném listě jako otec,snaží se všemu vyhnout.Já myslim že on ho ani chtít vídat nebude a když jo tak minimálně,přestěhoval se prý bdo Prahy a já jsem z jihu čech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.2.11 16:00
misacek00 píše:
lucie.t píše:
Ahojky ne neni zapsán v rodném listě jako otec,snaží se všemu vyhnout.Já myslim že on ho ani chtít vídat nebude a když jo tak minimálně,přestěhoval se prý bdo Prahy a já jsem z jihu čech.

jedna vec: vokamziku kdy ti urci otcovsti a bude vysse alimentu pocitej stim ze ti muze chtit delat na schvali a muze se stat ze itko bude chcti vidat to stejne jeho rodice.
A prava bude mit stejne jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
19.2.11 16:23
kattkka píše:
misacek00 píše:
lucie.t píše:
Ahojky ne neni zapsán v rodném listě jako otec,snaží se všemu vyhnout.Já myslim že on ho ani chtít vídat nebude a když jo tak minimálně,přestěhoval se prý bdo Prahy a já jsem z jihu čech.
jedna vec: vokamziku kdy ti urci otcovsti a bude vysse alimentu pocitej stim ze ti muze chtit delat na schvali a muze se stat ze itko bude chcti vidat to stejne jeho rodice.
A prava bude mit stejne jako ty.

Všechno tohle je mi jasný a počítám s tím,ale budu mu ho pučovat jen když bude řádně platit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.2.11 16:32

Misacku hlavu vzhůru, i když to bude nejspíš hodně těžké. Když půjdeš k soudu, a sepíšeš žaloby.

• vyzvou otce k tomu, aby se nechal zapsat do RL - pokud učiní, bude následovat stání, aby určili alimenty. Pokud ne, bude se čekat do roka (půl roka) miminka, aby se udělali krevní testy, které když prokážou, že je otec si zaplatí a bude dopsán do TL
  • ty nemusíš podávat návrh na určení styku dítěte s otcem, tudiž mu ho nemusíš ani ukazovat, půjčovat… Na druhou stranu, o toto může zažádat on.
  • pokud nezažádáš o zápis otce do RL a stanovení alimentů, nemusíš dostat žádné příplatky ze socky!!! Příspěvek na bydlení, příspěvek na dítě
  • pokud chceš na něho hodně zatlačit, můžeš podat i žalobu na stanovení alimentu neprovdané matky - pozor, tento soud se odehrává v místě trvalého bydliště otce, pokud nepožádáš ze závažného důvodu o přeložení do místa trvalého bydliště tvého.
  • někdo ze socky by měl přijít 1× a to když se rozhodne o otci a bude se jednat o alimentech, aby zkontrolovala, že mimi má vše co potřebuje.

Snad jsem ti odpověděla na vše, co tě zajímá, pokud ne, klidně písni ZS, mám Bastyho, který má necelé dva měsíce, ex sice zapsaného v RL, jinak jsem ve stejné situaci jak ty. Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.2.11 16:33
misacek00 píše:
kattkka píše:
misacek00 píše:
lucie.t píše:
Všechno tohle je mi jasný a počítám s tím,ale budu mu ho pučovat jen když bude řádně platit!

misacku: jenomze tohle ti soud neodklepne.Pujcovat kdyz bude platit.
To ze nebude platit je vec druha ale pokud bude chtit tak mu ho budes muset vydat at plati nebo ne.
A pokud bude chtit tak si o to zazada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
19.2.11 16:47
kattkka píše:
misacek00 píše:
kattkka píše:
misacek00 píše:
lucie.t píše:
To ze nebude platit je vec druha ale pokud bude chtit tak mu ho budes muset vydat at plati nebo ne.

On když bude porušovat soudní nařízení tak já taky!A chci vidět co zmůžou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.2.11 16:51
misacek00 píše:
kattkka píše:
misacek00 píše:
kattkka píše:
misacek00 píše:
lucie.t píše:
On když bude porušovat soudní nařízení tak já taky!A chci vidět co zmůžou!

Ty si muzes zazadat o exekuci.On to muze klidne zacit pouzivat proti tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.2.11 16:52
jVšechno tohle je mi jasný a počítám s tím,ale budu mu ho pučovat jen když bude řádně platit!

tak s tím nepočítej! Pokud bude zapsaný jako otec, nebude mít třeba práci… tak mu stačí aby jednou za mám dojem půl roku zaplatit stovku, pobrečel na soudu nebo sociálce jak je na tom špatně, že se snaží platit, ale nemá kde peníze vzít, tak se mu nic nestane. Ale tvoje povinnost dávat mu dítě tu stále bude. A promyslela jsi třeba možnost, že za pár let se třeba ožení, změní a zjistí, že jeho nová nemůže mít děti? CO když najednou zjistí, že chce dítě do střídačky? Soud mu klidně tu střídavku dá i když řekneš, že se nestaral, neplatil… protože to je v zájmu dítěte. Prostě pokud je v ŽL má povinnost platit, ale ženské třeba nevidí ani kurunu za celé roky, ale ty mu musíš dítě dávat v každém případě. Pokud je pravda, co píšeš, tak bych se na to vykašlalam, bude se povinnosti vyhýbat jak jen bude moct a ty z toho budeš na prášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.2.11 16:55
ynax píše:
jVšechno tohle je mi jasný a počítám s tím,ale budu mu ho pučovat jen když bude řádně platit!
tak s tím nepočítej! Pokud bude zapsaný jako otec, nebude mít třeba práci… tak mu stačí aby jednou za mám dojem půl roku zaplatit stovku, pobrečel na soudu nebo sociálce jak je na tom špatně, že se snaží platit, ale nemá kde peníze vzít, tak se mu nic nestane. Ale tvoje povinnost dávat mu dítě tu stále bude. A promyslela jsi třeba možnost, že za pár let se třeba ožení, změní a zjistí, že jeho nová nemůže mít děti? CO když najednou zjistí, že chce dítě do střídačky? Soud mu klidně tu střídavku dá i když řekneš, že se nestaral, neplatil… protože to je v zájmu dítěte. Prostě pokud je v ŽL má povinnost platit, ale ženské třeba nevidí ani kurunu za celé roky, ale ty mu musíš dítě dávat v každém případě. Pokud je pravda, co píšeš, tak bych se na to vykašlalam, bude se povinnosti vyhýbat jak jen bude moct a ty z toho budeš na prášky.

Naprosty souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.2.11 17:04

Misacku: nektere zenske by otce nejlepe vymazali z Rodneho listu.
Vis myslim si ze po svete beha hodne normalnich chlapu.A jednou te to muze stvat.Nekoho si najdes.
A ver ze se najde nekdo kdo bude chtit aby byl zapsany v liste jako tata.A vis ono nekoho muzes poznat za mesic.A pak toho budes litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová