Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
terdule píše:
dominiko to by musel frajer asi vyhrát ve sportce…aby to doplatil
zpetne se to da samozrejme.Ale tam je nejaka lhuta maximalni.
mimochodem za tech par let nikdo nevi co bude a zakladatelka z by treba mela pritele ktery male vezme za sve.A biologicky tatinek ma smulu.
jj ta lhůta byla 2 roky a ted to posunuli na 6 let věku dítěte, pak už má smůlu a nemůže žádat ani o testy…
xaminka píše:
jj ta lhůta byla 2 roky a ted to posunuli na 6 let věku dítěte, pak už má smůlu a nemůže žádat ani o testy…
xaminka píše:
ja resila alimenty. ![]()
pro to aby se otec prihlasil a nechal zapsat tak tam lhutat neni.
Lhuta byla akorat v pripade kdy si otec mysli ze to enni jeho tak tam to mohl narknout do pul roku.Ted je to prodlouzene.Takze i kdyz zakladatelka bude mit napsane ho otce pana x ktery neni biologickym.Ale ozve se za 10let pravy tata tak tim ze bude zapsany nebiologicky tak biologicky ma smulu.
terdule píše:
to by si frajer musel zaplatit testy?
Zaplatit muze.Ale i kdyby se prokazalo ze je otcem tak ma smulu.
Já bych ho taky jako otce vůbec neuváděla. Já jsem měla to samý se svým ex. Když jsme se rozváděli, tak o kluka vůbec zájem neměl. Najednou bylo mladýmu 5, tatínek si vzpomněl že má syna, soudili jsme se o návštěvy a nepomohlo mi nic, ani to, že neměl u tatínka ani svou postel. Prostě ho dostal na 2 víkendy v měsíci. Naštěstí ho to asi po dvou letech přestalo bavit a teď si ho brává tak maximálně 2× do roka. Na vánoce a pak když si náhodou vzpomene. Kdybych to mohla vrátit zpátky, tak jsem si ho nikdy nevzala a neuvedla jako otce už vůbec. A co se týče výživného platí mi od jeho 2 let 1000 Kč měsíčně, podotýkám, že klukovi bude 11 let. Při jeho spotřebě co sní a jak na něm oblečení jen hoří je to opravdu zanedbatelná částka. O zvýšení výživného mám požádáno u soudu 3. rok a stále se nic neděje.
terdule píše:
dominiko to by musel frajer asi vyhrát ve sportce…aby to doplatil
Zato tazatelka určitě v té sportce vyhrála…
Anabellka píše:
Já bych ho taky jako otce vůbec neuváděla.Prostě ho dostal na 2 víkendy v měsíci.
A myslíš, že kdyby k soudu ex přišel v pěti letech syna s tím, že nebyl v RL uveden a že se o něm právě dozvěděl a že se chce stýkat, tak že bys dopadla jinak?
Myslím, že stejně, nebo i hůř, takhle byl evidentní nezájem na jeho straně…
Co říkali na to, že se ex o něj nezajímal a zkoumalo se, jestli je jeho zájem opravdový a hlavně jestli ho brzy nepřejde? Protože to co stalo, je asi nejhorší varinta vůbec
![]()
AdiU píše:Anabellka píše:A myslíš, že kdyby k soudu ex přišel v pěti letech syna s tím, že nebyl v RL uveden a že se o něm právě dozvěděl a že se chce stýkat, tak že bys dopadla jinak?
Já bych ho taky jako otce vůbec neuváděla.Prostě ho dostal na 2 víkendy v měsíci.
Myslím, že stejně, nebo i hůř, takhle byl evidentní nezájem na jeho straně…
Co říkali na to, že se ex o něj nezajímal a zkoumalo se, jestli je jeho zájem opravdový a hlavně jestli ho brzy nepřejde? Protože to co stalo, je asi nejhorší varinta vůbec![]()
![]()
To je pravda. Oni se tenkrát nezajímali vůbec o nic. Prostě rozhodli a hotovo. Kluk mi spával u něj o víkendech s ním a jeho přítelkyní v posteli a nemůžeš s tím udělat vůbec nic. Oni mu pak asi po půl roce nějaký starší gauč pořídili, nějak jsme si i zvykli na to že jezdí každý druhý víkend pryč. Ale po těch dvou letech jak si přestal pro kluka jezdit, tak to byl problém zase. Vysvětlit 7 letýmu dítěti proč tatínek nejezdí a proč už ho nechce… Na sociálce mi jen řekli, že kluk by měl tak v 8 letech dostat „rozum“ a pochopit co to má za tatínka, ale bohužel mám tak naivní dítě, že to nepochopil doteď. Já když vidím, jak s radostí mu skáče kolem krku, když se tady náhodou zastaví, tak bych exáka kopla do zadní části. Např. stavil se tady minulý týden v pátek a přivezl mu sáček vánočních figurek a adventní kalendář. K SMÍCHU!!!!!! Omlouvám se za ten román, ale mě to vždycky tak vytočí…
Neomlouvej se. Je to neskutečný a mimořádně nechutný. A nezastane se tě nikdo, že? Ani soudci ani sociální pracovnice… to se nedělaly ani nějaké psychlogické posudky, jestli on je vůbec schopen nějakého normálního styku s dítětem? A to ho hned dostal na noc, žádné zvykání pod dozorem „odborníků“?
Fakt je, že kdyby ex v RL uveden nebyl, do sporu o paternalitu by asi nešel. A tebe ty alimenty určitě nespasily.
kattkka píše:terdule píše:Zaplatit muze.Ale i kdyby se prokazalo ze je otcem tak ma smulu.
to by si frajer musel zaplatit testy?
tak to může být holka v klidu…
ten se do placení asi nepohrne!!
ynax píše:tak s tím nepočítej! Pokud bude zapsaný jako otec, nebude mít třeba práci… tak mu stačí aby jednou za mám dojem půl roku zaplatit stovku, pobrečel na soudu nebo sociálce jak je na tom špatně, že se snaží platit, ale nemá kde peníze vzít, tak se mu nic nestane. Ale tvoje povinnost dávat mu dítě tu stále bude. A promyslela jsi třeba možnost, že za pár let se třeba ožení, změní a zjistí, že jeho nová nemůže mít děti? CO když najednou zjistí, že chce dítě do střídačky? Soud mu klidně tu střídavku dá i když řekneš, že se nestaral, neplatil… protože to je v zájmu dítěte. Prostě pokud je v ŽL má povinnost platit, ale ženské třeba nevidí ani kurunu za celé roky, ale ty mu musíš dítě dávat v každém případě. Pokud je pravda, co píšeš, tak bych se na to vykašlalam, bude se povinnosti vyhýbat jak jen bude moct a ty z toho budeš na prášky.
jVšechno tohle je mi jasný a počítám s tím,ale budu mu ho pučovat jen když bude řádně platit!
Kdybych mohla poradit,tak bych ho do rodnýho ani nepsala.Za těch pár korun ti to nestojí.je možné že ti bude vážně dělat jen naschvály.Kamarádka si ex nechala napsat do rod.listu a alíky neplatí - za tři roky ji nedal ani korunu a ted se chce soudit o holku na střídavou péči šmejd.Držim palce
Ahoj holky,prosím ted nás opustil tatínek mojí 11ti měsíční holčičky - kam všude musím zajít a co tam doložit?Tak nějak jsem doufala že dostane rozum a že se vrátí ale dneska jsme si od něj vyslechla takové věci,že jsem jen koukala jak péro z gauče
Na malou mi nedal ani korunu.Bydlím v pronájmu.
No, samozřejmě, že může zažádat o vše co píšeš, ale soud by si musel zaplatit, testy otcovství a to stojí prachy, nevím, zda by do toho někdo šel přes soud.. Snad jsou to dospělí lidé, člověk se může v průběhu let změnit a hodně… To vím z vlastní zkušenosti. Takže nikdo a nic přeci nebrání v tom, že za několik let to může být fajn člověk…
Existuje ale varianta, že se uzná otcovství, ale otec se vzdá práva vídat syna, ale nevím zda by pak musel platit alimenty, ale asi ne…