Proč je péče o děti a domácnost celou vahou na ženě - vaše názory

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
5.3.18 15:05

@Pucalkovic Amina Tak když jsou doma 3deti tak je to asi víc znát…a z domácností je větší práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.3.18 15:11
@Anonymní píše:
Jenom mne zajímá, proč je zažité, že péče o děti a domácnost je celou vahou na ženě? A proč když tuto roli nezvládne 100% je hned neschopná šmudla? Viz výměna manželek. A anonym prosím, aby mne někdo nespojil s tou šmudlou. :jazyk:

Tak v pravěku to tak asi bylo. Chlap šel na mamuta a žena vymetala jeskyni. Ale nežijeme v pravěku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
5.3.18 15:12
@Anonymní píše:
Jenom mne zajímá, proč je zažité, že péče o děti a domácnost je celou vahou na ženě? A proč když tuto roli nezvládne 100% je hned neschopná šmudla? Viz výměna manželek. A anonym prosím, aby mne někdo nespojil s tou šmudlou. :jazyk:

Není to na ženě. Děti pomáhají í manžel. Aspoň tak by to mělo fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
5.3.18 15:28
@Anonymní píše:

Myslím, že už to v současné společnosti vůbec zažité není. Což ale neznamená, že model, kdy je péče o domácnost, děti, zázemí více nebo zcela na jednom z rodičů odsuzuji. Je na každé rodině, jak si rozdělí role, a když jsou s nimi všichni spokojení, je to tak správně. Nikdo nikomu nemá nutit, co má,,být správně."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
5.3.18 15:31
@Tichošlápek píše:
Nic takového zažitého nemám :lol: manžel doma normálně pomáhá. Na druhou stranu, když mas pracku, myčku, susicku a dalsi vychytávky, tak zvládnout domácnost je easy i s dětmi.
:mrgreen: a pak je čas na nekonečené uklízení rozházených drobností. Ne, že by moje děti neuklízely, ale nejmladší 2,5 je nezmar a když nad ní stojím, tak uklidí, ale jak potřebuju čas na vaření, tak valí :zed:
Mě chlap nepomáhá, celá domácnost je na mě, ale mě to nevadí. Chlap má svoji práci na baráku v dílně. A když potřebuju, je s dětma a mám čas pro sebe.
Ale souhlasím s obojím, co výše napsala @jdukolem . Je to tak zažité a moc chlapů, co by doma 100% zastalo ženu neznám… vlastně žádnýho. A výměna, to je jiný level :pankac:
Ale znám jednu takovou, co pořád nestíhá a doma mají fakt nepořádek. Ale oni jsou sběrači a jen tak něco nevyhodí :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16085
5.3.18 15:32

Frustrovaní a nespokojení lidé odsoudí kohokoliv za cokoliv. Já znám několik ženských, které mají domácnost jako ze škatulky a jsou to podle některých „neschopné a nafrněné paničky“ jen proto, že si prostě jsou schopné vydělat dost na to, aby si zaplatily paní na úklid, a nechápou, proč doma lítat jako hadr na holi a žehlit košile, když si za hodinu svojí práce (která je baví) vydělají víc, než dají té paní za hodinu žehlení (a ta paní toho za tu hodinu vyžehlí tolik, kolik ony za dvě hodiny).
Na výměnu manželek nekoukám, protože mi je proti srsti fakt, že dramaturgové pro získání sledovanosti jdou přes mrtvoly a nevynechávají děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.18 15:56

@Annabela11 To věřím. Je pravda, že zatím máme jedno a druhé čekáme, tak pak uvidím, kolik práce přibyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.18 16:01

@Aries6 Můj tatínek zvládá vše - pere, vaří, uklízí, stará se, věší prádlo… K tomu je tak šíleně pořádkumilovný, že kolikrat vynadá i mě. Po každém jídle hezky všechno umýt, nejlépe i celou linku a podobně :D kdežto přítel, ten z 90% něco udělá jen když ho poprosím, a to jestě kolikrát ne pořádně. ale zase se učí vařit a je vážně šikovný, když chce. Já si stojím za tím, že by se měly o domácí práce nějak rozumně dělit. Ikdyž - mít doma takového šikulu, jako je můj táta, to by bylo asi nejlepší :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
5.3.18 16:09

Pže jsou lidi deme.ti co si žijou v zajetých,,co se má, co by se mělo, pže to tak dělá většina a pže to tak dělá máma a máma její mámy atd" :nevim: dokud v tomhle lidi pofrčí a na odlišnost jiných se budou dívat skrz prsty, bude to tu stejný. Gayové jsou buzny, ženský jsou mrchy, chlapy hovada, kdo je na socce je socan a vyžírka, kdo nemá děti nenajde nikdy smysl života, kdo žije dlouho sám je divnej, u koho uklízí i chlap, tam je baba lína knedla a chlap podpantoflák, když jsou ve vztahu problémy, okolí to ví nejlíp jak to je a nejvíc mě dostalo u nás teď nedávno..sebevražda a mohl za to partner pže se tahal s jinejma :mrgreen: to je morda prostě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
5.3.18 18:35

@SannaZ tak my to rozdělené máme. Rekonstruuje… tak nějak porad, za pochodu, takže jsou věci, které po chlapíci fakt nemůžu chtít. Ono bude taky rapidní rozdíl být a dům.
Já přemýšlím a fakt mě nikdo, koho lépe znám, nenapadá :think: ale věřím, že takový jsou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.18 18:52
@Božislava píše:
Pouze porod a kojení je na ženě.

S tím nelze jinak, než souhlasit. Ne, že bych to někomu přál, ale taky se může stát, stejně jako mě, že muž ovdoví.

• Citovat
  • Upravit
5.3.18 19:05

@Aries6 my máme obrovský dům se zahradou a hodně zvířaty a táta dělá veškeré práce, které dělají ženské :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
5.3.18 19:39

Bydlime v byte, odpada nam tudiz starost o barak a zahradu (mame tedy terasu, ale to se neda s klasickou zahradou srovnat). Vetsinu veci v domacnosti dela muj muz, hlavne vari, je to i jeho konicek. Uklizi taky vic nez ja, ja tedy vic venci asi psy, ale to je tedy plus minus napul. O deti se taky starame dost podobne, stara se o ne vice rano, ja spim dele. V mem okoli to tak ma vice zen, ale muze to byt i dane vychovou, nebyly stejne jako ja vychovane k tomu, ze musi vse zvladat samotne :nevim: Je dulezite si to nastavit hned na zacatku vztahu, nelitat ze zamilovanosti kolem muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
5.3.18 19:42

Ty to bereš podle Výměny manželek, podle uměle vytvoreneho programu kde nic není tak jak se zdá? Tak to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105715
5.3.18 20:07
@Anonymní píše:
S tím nelze jinak, než souhlasit. Ne, že bych to někomu přál, ale taky se může stát, stejně jako mě, že muž ovdoví.

A zvládne to taky a někdy mnohem líp, protože neřeší kraviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný