Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Jenom mne zajímá, proč je zažité, že péče o děti a domácnost je celou vahou na ženě? A proč když tuto roli nezvládne 100% je hned neschopná šmudla? Viz výměna manželek. A anonym prosím, aby mne někdo nespojil s tou šmudlou.
Stačí nekoukat na výměnu manželek a svět bude hned veselejší ![]()
@Anonymní píše:
Zato řeším dceru. Je to holčička, která od září začne chodit do školky.
A co je za problém? Tak se ptej tady, je to tu sama matka.
@Venetia píše:
A co je za problém? Tak se ptej tady, je to tu sama matka.
Já vím, jde o to, že se jí máma zabila v autě. Taky jde o dětské vnímání smrti, o to, že do školky budou určitě děti vodit maminky. Samozřejmě jí to vysvětluji úměrně jejímu věku. A je mi i líto, že tak malá přišla o mámu.
@Anonymní píše:
Já vím, jde o to, že se jí máma zabila v autě. Taky jde o dětské vnímání smrti, o to, že do školky budou určitě děti vodit maminky. Samozřejmě jí to vysvětluji úměrně jejímu věku. A je mi i líto, že tak malá přišla o mámu.
Jestli je hodně malá, tak tomu ještě tak nerozumí, musíte ji maminku teď vynahradit vy A je dobře, že půjde do školky, budou tam ucitelky a děti..máte nějakou babičku nebo jinou ženu v rodině?
@Anonymní píše:
Nevím, jak ve výměně. Ale my se doma o práci dělíme běžně. Mám za to, že to je naprosto normální. U nás v rodině muži dělají běžně „ženské“ práce a naopak, případně alespoň pomáhají. Partnerovi rodiče mají taktéž unisex domácnost…
Neumím si představit, že by celá domácnost byla na mně. ![]()
@Venetia píše:
Jestli je hodně malá, tak tomu ještě tak nerozumí, musíte ji maminku teď vynahradit vy A je dobře, že půjde do školky, budou tam ucitelky a děti..máte nějakou babičku nebo jinou ženu v rodině?
Babičku máme, ale bydlí asi 100 km od nás. Byli jsme tam na Vánoce. Ono se říká, že jsou nejhorší první Vánoce, první návštěva místa, kam jsme chodili spolu… Nejblíž je teta v protější vesnici. Ta má ale svou rodinu, přesto si jí tam občas vezme. A má starší dceru. Takže naštěstí tři ženy ji občas pohlídat můžou.
@Anonymní píše:
Babičku máme, ale bydlí asi 100 km od nás. Byli jsme tam na Vánoce. Ono se říká, že jsou nejhorší první Vánoce, první návštěva místa, kam jsme chodili spolu… Nejblíž je teta v protější vesnici. Ta má ale svou rodinu, přesto si jí tam občas vezme. A má starší dceru. Takže naštěstí tři ženy ji občas pohlídat můžou.
Třeba se seznámíte v te. skolce a bude příležitost aspoň něco s dětmi podniknout
Mně samotnou překvapuje, jak hluboko mám v sobě zažrané, že bych se měla o domácnost komplet postarat já. Sice jsem vyrůstala jen s matkou, ale třeba můj děda i přes zdravotní handicap dělal domácí práce. Matčin přítel byl také komplet soběstačný, takže na vzory z dětství se to svádět nedá.
Pořád se točím v kolotoči, že bych měla mít domácnost jako ze škatulky, že bych měla víc uklízet. Na druhou stranu úklid a domácí práce z duše nesnáším, takže se mi do toho fakt moc nechce. Když si najmu paní na úklid, tak je sice uklizeno, ale zase mám takový vnitřní pocit selhání, že bych to měla dělat já.
Pokud se na to podívám racionálně, tak při velikosti našeho domu, bordelářství manžela a třech dětech, bych se musela strhat, aby tu bylo pořád uklizeno. Ale toho pocitu, že bych prostě měla, toho se nemůžu zbavit. ![]()
@Elenloth No já si myslím, že život není jen o uklízení…takže pokud máš finance na paní na úklid a tobě to po může se více věnovat manželovi, dětem a popřípadě vyloženě svým dětem, žádné selhání to není…
Zato řeším dceru. Je to holčička, která od září začne chodit do školky.