Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Oživuji starou diskuzi. Anonymně, nějak se svým zdravotním stavem nechci veřejně ven.
Před dvěma týdny se mě udělaly takové „štípance“ po těle. Drobné, červené tečky. Nejdřív stehna a boky. Dále i lýtka a břicho. Po pár dnech se zvětšily, okolí červené, uvnitř každé tvrdý střed. A oteklé, jakoby krtince. První týden bez svědění, nyní začínají svědět.
Obvodni lékařka vyslovila podezření na vaskulitidu. Na kožním se k této diagnóze přiklání také.
Udělaly odběr vzorku na histologii. Čekám na výsledky.
S tím, že buď je to benigní záležitost. Na příčinu se nepřijde, do cca 3 měsíců zmizí. Nebo že je reakce na léky - měla jsem antibiotika a imunosuoresiva. A nebo autoimunni choroba, která může napadat vnitřní orgány.
Má někdo, nebo někdo z okolí vaskulitidu? Jaké jste měli příznaky? Jaká je léčba?
Dámy, potřebovala bych radu od někoho, kdo se vyzná v této problematice nebo má nějakou zkušenost. Mám už delší dobu zravotní potíže, dr. se vyjádřil, že by mohly souviset s cévama. V krvi mi našli autoimunitní protilátky p-anca, což by mělo souviset právě s vaskulitidami. Dr. mi k tomu zatím nic neřekl. Na netu jsem sice něco našla, ale chtěla bych znát zkušenosti těch, které tuto nemoc mají nebo znají. Jaké máte příznaky, léčbu, atd. Díky moc