Vaskulitida - zkušenosti

noren
18.4.12 18:25

Vaskulitida - zkušenosti

Dámy, potřebovala bych radu od někoho, kdo se vyzná v této problematice nebo má nějakou zkušenost. Mám už delší dobu zravotní potíže, dr. se vyjádřil, že by mohly souviset s cévama. V krvi mi našli autoimunitní protilátky p-anca, což by mělo souviset právě s vaskulitidami. Dr. mi k tomu zatím nic neřekl. Na netu jsem sice něco našla, ale chtěla bych znát zkušenosti těch, které tuto nemoc mají nebo znají. Jaké máte příznaky, léčbu, atd. Díky moc :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
21.4.12 20:31

Noren,máš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.22 04:21

Oživuji starou diskuzi. Anonymně, nějak se svým zdravotním stavem nechci veřejně ven.
Před dvěma týdny se mě udělaly takové „štípance“ po těle. Drobné, červené tečky. Nejdřív stehna a boky. Dále i lýtka a břicho. Po pár dnech se zvětšily, okolí červené, uvnitř každé tvrdý střed. A oteklé, jakoby krtince. První týden bez svědění, nyní začínají svědět.
Obvodni lékařka vyslovila podezření na vaskulitidu. Na kožním se k této diagnóze přiklání také.
Udělaly odběr vzorku na histologii. Čekám na výsledky.
S tím, že buď je to benigní záležitost. Na příčinu se nepřijde, do cca 3 měsíců zmizí. Nebo že je reakce na léky - měla jsem antibiotika a imunosuoresiva. A nebo autoimunni choroba, která může napadat vnitřní orgány.
Má někdo, nebo někdo z okolí vaskulitidu? Jaké jste měli příznaky? Jaká je léčba?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex