Vázačky, kapsovky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8297
17.6.09 17:58

Vázačky, kapsovky

Ahoj,
používáte někdo vázačky? Mám tři Disany, tuším, jak uvázat, ale teď jsem hledala, čím vycpat a nějak nevím, v jedné diskuzi u sousedů je napsáno, že nejsou moc savé a já teď dala jen vázačku, pletenou vložku a separačku, přes to Imse vimse soft.

A druhý dotaz je na kapsovky, mám jednu kapsovku Baby idea, uvnitř je ta kapsa z fleecu, vycpala jsem je froté vkládačkama a na vrch jsem dala separačku a za pět minut byl Mates mokrej, po tom fleecu to očividně steklo. Má to být třeba víckrát praný nebo něco, aby to propouštělo do savého jádra, nebo nedávat separačku? Byla tam od Popoliny Extra dry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28294
17.6.09 20:25

čau :-) Mám taky jen 3 vázačky…jakože vyzkouším :-). Já do toho cpu vícevrstevnou plenku, zatím stačí. Líbí se mi na nich, že neotlačují nožičky, jsou hezky měkký a hezky taky těsní. Akorát jsem lenoch a moc se jim nevěnuju, spíš dávám Pastelky. Teď teda jedu na jednorázovkách bohužel, ale jako dobrý no… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.6.09 21:58

Suvi , dík za odpověď. Já jsem nakoupila od všeho kousek, tak zkouším a po dnešku můžu říct, že ta pletená tvaroaná vkládačka je úplně na houby. I přes separačku ležel v totálním mokru. Ale ta zavazovačka bude dobrá, až se bude blížit náš s*ací den, to se vždy zbaběle uchyluju k papírovkám.

Asi zůstanu věrná froté vkládačkám, ty jsou na našeho čuryfuka to nejlepší.

A vícevrstvým plenkám jsem nepřišla moc na chuť, jsou moc dlouhé a zároveň na přeložení moc krátké, tak je dávám pobliónkovi pod hlavu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.6.09 23:18

čičinko - a zkoušelas je složit na nudli v kolmém směru proti tomu, ve kterém jsi je skládala (nejsou čtvercové, jsou obdélníkové, takže budou potom kratší)? Budeš sice mít nejvíc vrstev uprostřed, ale to se nezblázní.
Pletené zavazovačky mám hodně ráda, fajně těsní kakoša (a jsou prima do šátku, což je pro mě dost důležité). Dost jsem do nich dávala i malé froté čtverce - mám je nastříhané z velkých a obšité cikcak stehem.
Na větší dítko jsou potom fajn zavazovačky Hemp Hour Strap.

Kapsovky musí dobře sedět, jakmile trochu nepasuje velikost, dělá to paseku. Nemá to moc volné? Jestli tam má vzduchovou kapsu, tak to po tom flísu steče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.6.09 23:30

Len-til-ko , s tím složením vícevrstvých mě to taky napadlo, ale až teď :oops:
Jo, to froté je asi fakt nej, mám tu pár ručníků z Ikey, takový ty tlustší, tak se asi pustím do výroby, těch vkládaček zase tolik nemám.

A s tou kapsovkou to bude asi velikostí, je to od 6kg, ale Mates ještě tolik nemá a kolem stehýnek měl trochu mezírky, ale já si říkala, že to neva, páč vím, že nebude kakat, tak teď už vím, že to u toho flísu vadí.

p.s. mám od tebe nosítko Bondolino v červené, moc si ho užíváme. A zatím jsme nestvořili žádné foto, ale až se zadaří, tak pošlu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.6.09 23:56

To není možnééééé, skoro všechny potkávám někde v diskusi, to už je opravdu hanba se mnou :lol: . Asi budu do mailu všem tykat rovnou :lol: (ale zase je to fajn, že mi ti známí lidé potom napíšou, jak se jim to líbí/nosí a z toho mám radost).
Na fotky těšim těšim :D , díky. (Tímto apeluji na suvika :lol: .)

Kapsovky - ono to opravdu vadí a nemusí tam ani přímo být ten flís, kapsovky mi v tomto přijdou poměrně náročné, takže my máme jen jednu takovou machrplínu k doktorovi (Swaddlebees, je to All-In-One), ale na běžný provoz v masovém množstsví bych to já osobně nechtěla, protože se musí průběžně vychytávat ta velikost a tím to vyjde docela draho. Ale až ti do té plínky doroste, tak to zas bude radost pohledět, to jo.
Ještě si vlastně vzpomínám, že flísové kapsovky si holky v pohodě ušily - je to vlastně jako flísáky (které jsem ušila i já, a to je co říct), jen se to vzadu nesešije.

Ty čtverce mám šité z Popolini čtvercovek, ale oni pak tenhle obrovský rozměr přestali vyrábět, teď dělá takové megačtvercovky třeba Haipa. Mmch šitou Haipu jsem zvládla taky, a docela krásnou, škoda, že jsem tak líná. (Žel nebyla z certifikovaného froté dělaného přímo za účelem látkování, byla z ručníku od tchýně :oops: :P .)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.6.09 10:28

:lol: Já právě nevěděla, zda se hned odhalit už přes mail, když jsme si vykali.

Mám teda jednu kapsovku a u té zůstane. Chtěla jsem něco, aby neměl mokrou plínku kolem boků, normálně používám čč na novorozence a do ní vkládačku. Jenže jak hodně čůrá, tak když to po hodině a půl sundám, tak má plínu na ždímání. A v kalhotkových plínách je do kopečka a to si nerozumí s jeho refluxem. Ale ty vázačky jsou dobrý, jak nesajou, tak to pak nemá nacucaný kolem boků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí