Vážená slečna? Vážená paní?

2839
10.8.11 08:00

Vážená slečna? Vážená paní?

Ahoj holky,

prosím o Váš názor - jaké oslovení mám napsat na obálku pro známou (cca 30let), která žije s přítelem, jsou zasnoubeni a mají spolu dítě? Vážená paní nebo vážená slečna? :think:

Děkuji za všechny názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.8.11 08:04

Jsem v podobné situaci jako známá… a jako slečna už si nepřipadám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.8.11 08:04

Nepsala bych nic, jen jméno:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.8.11 08:06

Taková oslovení známým vůbec nepíšu, jenom, když něco posílám v práci.

Jinak od 30 je člověk paní, kor, když má dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
10.8.11 08:11

Ahoj,
myslím, že už slečna není, ne?
Je dost stará a má dítě. Jinak bych se tomu asi vyhnula a napsala jen paní XY nebo jen jméno a adrasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.8.11 08:13

Oslovením totiž neoznačujeme svobodné nebo vdané ženy, ale tak jako neoslovíme dvacetiletého mládence „chlapče“, ale „pane“, tak oslovíme dospělou ženu „paní“. Jestliže má ovšem mladá žena, která vypadá jako slečna, už dítě, budeme jí říkat „paní“, protože je matka. A ještě jedna výjimka: když spojujeme oslovení s titulem, vždycky říkáme „paní“, tedy i mladé ženě, u které by nás to svádělo říct „slečno“, musíme říct „paní doktorko“, „paní magistro“. Zkopírováno z google.
Tak nevím jestli to tak je… :think: Ale titulovala bych ji jistě paní, když již má dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
10.8.11 08:17

mám kamarádku stejný rodinný poměry a má 33 let a ta se za oslovení slečna stydí, protože si přijde blbě aby jí někdo říkal slečno v tolika letech, že si pak přijde jak stará panna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
10.8.11 08:20

Jedině paní, má dítě a tím pádem postoupila na společenském žebříčku výš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.8.11 08:23

Pokud má dítě, tak už je „paní“ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
10.8.11 08:26

Na rozdíl oslovení slečna/paní se v dnešní době už tolik nedbá, jako tomu bylo v dřívějších dobách. Oslovení slečna bych ponechala jen pro velmi mladou svobodnou, rozhodně bezdětnou dívku. :wink: Pokud chceš oslovení psát, známou oslov paní. :-) Pokud si teda známá nezakládá na tom, že je dosud slečna. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
10.8.11 08:27

taky bych nepsala nic :)

• Citovat
  • Upravit
3576
10.8.11 08:48

Mladá paní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
10.8.11 08:54

To je teda zajímavý, mě je 31, mam dítě a stejně mi pořád říkaj slečno a to uplně všude i když jdu z malou a docela mi to vadí :evil:… Je fakt, že vypadám mladší, ale i tak mě to celkem uráží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
10.8.11 08:54

Pani. Vim, jak jsem kdysi byla celkem vytocena, kdyz jsem na nastence v praci uvidela, ze byla prijata slecna „Ta a ta“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
10.8.11 08:55
Pipet píše:
Jsem v podobné situaci jako známá… a jako slečna už si nepřipadám :-D

já jsem též v této situaci a cítím se jako slečna,jen mi není ještě 30 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová