Vbočený palec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9733
12.12.15 08:11

@elleana
Pokud je zachována jistá pohyblivost v daném kloubu (pro zájemce metakarpofalengeálním), tak i konzervativní léčba nabízí jisté řešení. Při artrotických změnách v kloubu, bolestivých bunionech, výrazné bolestivosti však hraje prim operační léčba. Existuje přes 100 modifikací různých operací (př. Akin, McBride, Keller, Z-plastika), buď jen na měkkých tkáních, na kloubech, artrodézy, endoprotetika a další. To vše rozhodne ortoped podle RTG nálezu (hallux valgus úhel, intermetatarzální úhel, kondice kloubu atd.).

Prevence je nošení vhodné obuvi, v okrajové části dostatečně široké. Nebezpečné jsou vysoké podpatky, ale také podpatky nulové (baleríny). Maximální doporučená výška podpatku se pohybuje okolo 5 cm, ale i takové boty je třeba nosit omezeně, tedy s mírou. Na etiopatogenezi mají podíl i dědičné faktory (délka I. metatarzu, volnost vaziva), plochonoží a chronické přetěžování přední nohy. Jak píšete, máte zaměstnání, kde odpočinek nohám není příliš na místě, takže si dle mého skromného názoru myslím, že konzervativní léčba nezastaví progresi onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.16 06:54

PALEC MĚSÍC A PŮL PO OPERACI

KRÁSNÝ DEN PŘEJI DÁMY.
Chtěl bych přidat své dojmy z dalšího léčení. Podle svého ortopeda mám ještě chodit o franc. holích, ale doma šmejdím bez nich, celkem nic nebolí pokud tedy na palec nenarazím a nebo ho příliš neohnu. Musím chvátat s uzdravením, mám zažádáno o lázně a do té doby musím být fit. Vánoce se na mě podepsali přírůstky/0,5 kg za den/ šlapu na rotopedu a musím přemluvit doktora, abych mohl do bazénu. Jinak se mějte moc hezky v roce 2016, úspěšné léčení a těm, které ještě čekají, bez zbytečných obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
3.3.20 21:38

K jakému odborníkovi?

Zdravím, ke komu se chodí s vbočeným palcem? A je potřeba doporučení?
A co mohu udělat, aby mě noha tolik nebolela? Máte zkušenost?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
4.3.20 08:59
@Este8 píše:
Zdravím, ke komu se chodí s vbočeným palcem? A je potřeba doporučení?
A co mohu udělat, aby mě noha tolik nebolela? Máte zkušenost?
Děkuji :kytka:

Začala bych fyzioterapeutem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
25.1.21 15:33

Vboceny palec, hallux

Ahoj, chtěla bych se podělit o zkušenost, protože jsem tady nikde v diskuzích nic podobného nenašla. Jsem po operaci vboceneho palce, zrovna ležím na pokoji :-) operaci prováděl Doc. Hromádka ( hledala jsem toho nejlepšího) pan docent ji dělá novou metodou, žádné sekání a druhý den jdete domu. Těsně po operaci jsem dostala kapacku na bolest a měsíc budu chodit asi o betlich. Vadu jsem měla vrozenou a hodně mě nohy už bolely, nemohla jsem už ani moc sportovat. Holky, nechoďte na žádné sekání, je to zastaralá metoda a stejně by se vám to vrátilo. Ještě Teda podotknu, že já cvičila,, rovnala všemi korektory a nic mě nepomohlo. Je pravda, že jsem Teda měla palec stále volný, ale nerovná se. Pošlu pak foto před a po ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.1.21 16:20

Určitě foto pošli, jsem zvědavá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
25.1.21 18:29

Taky ráda mrknu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.2.21 21:17

Vbočený palec hallux

Ahoj, tak jak jsem slíbila. Jsem týden po operaci. Dnes sundali obvaz a noha vypadala super. Mám v noze 3 šrouby a rány jsou jako po laparoakopicke operaci. Posílám foto, zatím ještě mám tenký obvaz, příští týden na stehy. Noha neboli, doma se pohybují dobře a dělám skoro vše. Pak pošlu i foto před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.2.21 21:21

Hallux

Tady je ještě foto před moji operací :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 20:49

Miluju podpatky ale mám vboceny palec na obou nohách (genetika). Vy co mate stejný problém, nosíte podpatky? Nemyslím nějaké extrémní, třeba 6-7 cm. Zhoršuje se vám to?

• Citovat
  • Upravit
65111
26.2.22 20:51
@Anonymní píše:
Miluju podpatky ale mám vboceny palec na obou nohách (genetika). Vy co mate stejný problém, nosíte podpatky? Nemyslím nějaké extrémní, třeba 6-7 cm. Zhoršuje se vám to?

chodím hlavně v botaskách jednoho typu, ve kterých mě noha nebolí. Ve většině bot mám problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.2.22 21:00
@Anonymní píše:
Miluju podpatky ale mám vboceny palec na obou nohách (genetika). Vy co mate stejný problém, nosíte podpatky? Nemyslím nějaké extrémní, třeba 6-7 cm. Zhoršuje se vám to?

To není genetika. Zahoď boty s podpatky. Sice nebudeš tak zatraceně sexy, ale nohy ti poděkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.22 21:05
@Russet píše:
To není genetika. Zahoď boty s podpatky. Sice nebudeš tak zatraceně sexy, ale nohy ti poděkují.

Ja se s vbocenymi palci narodila, takže to genetika je.

• Citovat
  • Upravit
53518
26.2.22 21:07
@Anonymní píše:
Ja se s vbocenymi palci narodila, takže to genetika je.

A proč nenosíš ortopedickou obuv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8702
26.2.22 21:09
@Anonymní píše:
Ja se s vbocenymi palci narodila, takže to genetika je.

A proc to rodiče neřešili? Proč to neresis teď ty? Místo toho si to zhorsujes nevhodnou obuvi. Já mám lehce vboceny jeden palec, začíná se to spravovat samo, jen proto, že jsem začala používat vyhovující obuv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí