Vbočený palec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.2.22 21:12

Holky, ja se pouze ptám, zda někdo kdo má tento problém nosí podpatky, a zda se mu to díky tomu zhoršuje nebo ne:) jinak samozřejmě vím co bych měla a neměla dělat když to mám od narození. Nejsem totiž schopna identifikovat zda se mi to s podpatky zhoršuje nebo ne (krom toho ze mě nohy bolí). Proč to neřešili rodiče to nevím, ale asi žádné řešení není (krom operace).

• Citovat
  • Upravit
53518
26.2.22 21:22
@Anonymní píše:
Holky, ja se pouze ptám, zda někdo kdo má tento problém nosí podpatky, a zda se mu to díky tomu zhoršuje nebo ne:) jinak samozřejmě vím co bych měla a neměla dělat když to mám od narození. Nejsem totiž schopna identifikovat zda se mi to s podpatky zhoršuje nebo ne (krom toho ze mě nohy bolí). Proč to neřešili rodiče to nevím, ale asi žádné řešení není (krom operace).

Zhoršuje. Viděla jsi nohy žen, které si neodpouští podpatky? Moje babička byla na takové operaci asi v 60. Drát v noze, protože bez podpatku nemůže mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
26.2.22 21:38

Moje tchýně má palce úplně v pravém úhlu proti ukazováčkům. Celý život nosí podpatky. Já mám mírně vbočené palce a podpatky nosím jen na plesy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
26.2.22 21:51

Měla jsem taky vbočený palec, dokonce mi byla skrz bolest chybně diagnostikována artróza, elektroléčba, korektory ani vložky na míru nepomohli, jediné, co zabralo, byla změna stereotypu chůze a pořízení vhodných bot, které mi to umožňovaly (minimalistické a barefooty, je potřeba mít zejména širokou špičku, která umožní při chůzi prstům pracovat). S nadsázkou od té doby říkám, že jsem první člověk na světě, který se uzdravil z artrózy. :D

Podpatky ani příliš úzké boty jsem nikdy nenosila, měla jsem to částečně geneticky a zejména samozřejmě tím, že jsem třicet let chodila blbě (protože mě nic nebolelo). Bez aktivního přístupu (mně stačily jiné boty a chůze, ale existuje i spousta cvičení) to nejde, opravdu dokáže do jisté míry narovnat kosti. Samozřejmě pokud je už palec úplně zkřivený, musí nastoupit spíš úlevové prostředky, ale cvičení je fajn v každém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
26.2.22 21:59

A to je pro tebe důležitější nosit podpatky než se vyhnout bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.22 20:24

Nevíte jestli to má opravdu vliv takové to chození po nerovném povrchu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
10.2.25 10:20

Ahoj. Mám vybočené palce, není to žádný brutal, neboli, ale vidět to je. Od podzimu nosím barefoot. Na noc adjustační ponožky, ale v noci sundavám. Chci se zeptat, pomůže korektor, nebo je to kontraproduktivní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
10.2.25 11:18

@statecna.oslice Měla bys to doplnit hlavně o cvičení, takže šup na fyzioterapii, kde tě naučí cílený cviky. Pokud tam je už výraznější vbočení, nemyslím si, že by se to vrátilo zpátky, ale spíše se to nebude tak rychle zhoršovat, ale chce to mít trpělivost a poctivě cvičit. Adjustační ponožky jsou super na uvolnění nohy, takovej relax. Další korektor je asi zbytečný, je to pořád jenom pasivní korekce, ale ty potřebuješ svaly nohy znovu aktivovat. Asi bych tam konzultovala i barefoot. Fyzioterapie by měla být na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.25 11:23

Měla jsem mírně vbočené palce, odhadem tak 10°? Jsem 5 let na barefoot, ze začátku jsem se v nich teda musela naučit chodit (abych nedupala na patu atd.) a palce se krásně srovnaly. Občas doma cvičím s takovým tím „ostnatým míčkem“, ale ne příliš často.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex