Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem 22+1, placenta marginalis a k tomu malá KP.Kde máš placentu? Jestli se vytáhla jinak než na UZ nezjistis, to by měl hlídat tvůj doktor.Kdy jdeš na kontrolu?
Taky jsme měla vcestnou placentu ve 22tt teď na utz 32tt se vytáhla takže můžu rodit normálně. Mela jsem potřebu to pořád řešit s doktorkou a ta mě uklidnovala, že je plno času a taky, že jo. ![]()
@Crystal87 na kontrolu jdu 16.5 a vím ze to jinak nezjistím 😊mám ji na přední strane přes pliku močového mechyre
@Katanovak na přední stěně je lépe vytahuje, je tam větší šance, jak poroste bříško. Ja ji mám na zadní stěně, tam je šance menší ![]()
Přesně na přední straně se líp vytáhne, já ji mám vzadu a taky se stejně vytáhla nevím jak moc, ale prý nezasahuje do porodních cest. Takže nezoufej času ještě dost.
@Sabrine já se spíše bojím toho aby tam malý měl dostatek kyslíku..mám z toho úplně strašný strach už od toho 12tt co mi to řekli
@Katanovak vcestna do 39 TT, kdy se vytáhla na lem branky. Porod přirozený ale vyvolaný 41+5 TT, masivní krvácení, ale údajně ne způsobené tou vcestnou
těžko říct, každopádně jsem pár týdnů polezela ve špitálu, páč 25 TT krvácení
a vědět, jaký bude porod, tak raději plánovaný císař.. ale je fakt, že kromě 2 dnů jak na kolotoči a 26 stehů venku jsem byla po 3 dnech po porodu absolutně v pohodě ![]()
Byla jsem hospitalizovaná ve 24tt kvůli krvácení. Placenta nízko, téměř přes celou branku, na zadní straně. Šance, že se vytáhne byla dle lékařů minimální. Ve 32tt placenta 3cm nad brankou a vše Ok. Nicméně stejně to cs skončilo, ale ne kvůli placentě ![]()
V prvním těhu jsem měla vcestnou placentu na přední stěně, dítě KP. Nakonec se trochu vytáhla, ale mimčo se přetočilo v 36tt napříč
a pak mi za pár dní praskla voda. Takže nakonec sekce, protože přirozeně bych neporodila.
@Katanovak píše:
Ahoj holky je tu někdo se stejným problémem naposledy jsem byla na utz ve 20 tt a teď nevim jestli se ta mrcha už rozhodla stoupnout, naposledy byl v plice močového mechyre teď jsem 23+5
Jo, vytáhla se sama a rodila jsem normálně..
Měla jsem vcestnou placentu centralis 3cm přes branku ze zadní strany, ve 24tt ještě byla šance na vytáhnutí, do 28tt se nepohnula, pak už je pravděpodobnost malá. Byla jsem před porodem na rizikovém, rodila jsem akutním císařem ve 37tt kvůli krvácení, i když to nebylo nic hezkého, všechno dopadlo dobře, syn je úplně v pořádku a až do porodu se mu v břiše dařilo velmi dobře.
Zdravím, jsem dnes 26tt a mám diagnostikovanou vcestnou placentu 4. stupeň. Doktor me dnes vystresoval uplne. Klidovy rezim, pripravoval me jen na cisar( ja prvniho syna spontanne v 36.tt bez komplikaci) chtela jsem i ted prirozene
nedává moc šancí tomu, že by se vytáhla výše. Řikal ze to muze mit kriticke nasledky pro nas obe, kdyby se neco utrhlo prasklo atd ![]()
Je zde někdo, kdo na tom byl stejně? Od kterého týdne jste byly hospitalizované? A jak to probíhalo? Vytahla se některe a rodila prirozene? Děkuji za odpovědi ![]()
jsem z toho vynervovaná
![]()
@Kacak16 hele, do jakých vše diskuzi to ještě napíšeš, včera jsem Ti odpovídala a už se ptáš znovu v jiné diskuzi?…
@Kacak16 píše: Více
Prosim tě..kolik ještě diskuzi?? Nestačí jedna? To jich musí být pět?
Ahoj holky je tu někdo se stejným problémem naposledy jsem byla na utz ve 20 tt a teď nevim jestli se ta mrcha už rozhodla stoupnout, naposledy byl v plice močového mechyre teď jsem 23+5