Ve 4 měsících má jen 5 kilo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
1.3.05 22:23

Ve 4 měsících má jen 5 kilo

Ahoj, chtěla bych vědět, jestli jste na tom někdo stejně. Naše Karolínka měla při narození 2,95kg a do konce 4. měsíce přibrala jen na 4,94kg. Pořád přibývá, nikdy nestála na váze, ale jde to pomalu. Plně kojím a nechce se mi do příkrmů. Doktor mi taky říká, že vypadá zdravě a dobře, jen je drobná, ale přesto mi to leží v hlavě. O to víc, že máme kolem sebe samé sedmikilové prcky ve stejném věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
278
1.3.05 22:34

Ahoj,
naše myšička měla při narození sice jen 2,65kg ale ve 4m už skoro 6kilo. Přesto nezoufej, hlavně že přibíráte a malá je v pohodě. Naše treperenda baští jako chlap, teď (skoro 11m) jsme předběhly na váze o 2,5m starší Adélku, která má „pouhých“ 7,1kg :) - my přes 9kg
Příkrmy nedávej, bylo by to podle mě zbytečné. Pokud máš dost mléka, vezme si malá tolik, kolik sama chce a příkrm by to neřešil.

Ať ti Kája hezky přibývá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
1.3.05 22:36

Moje dcerka má ve 20 měs necelých 10 kg, a taky je v pořádku a zdravá a to se narodila skoro 4 kilová. Pokud nestojí s váhou úplně a je jen drobnější, ale spokojená a zdravá, tak to hoď za hlavu. :lol: :lol: :lol: co je malé je milé, tak buďme rády že máme malé roztomilé holčičky ne?! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.3.05 22:41

Nebuď z toho smutná - já to vidím spíš pozitivně. Dlouho ti vydrží oblečky, vejde se ti do kočárku a autosedačky, moc se nenadřeš a navíc, co je malý to je hezký......
Já vím, dělám si srandu, ale pokud pravidelně přibývá, tak se není nad čím znepokojovat.
Sama to znám - mám holčičku narozenou o 12 týdnů dřív s váhou 870g. A ta je samozřejmě taky malinká. Dneska je jí 11 měsíců, mělo by jí být 8 měsíců a važí 6 kg. A jsem za ně ráda. Navíc vždycky v poradně maminky koukají, jak je to malinké miminko šikovné a chytré, a jsou z toho pěkně vykolejené. :lol: :lol: :lol:
A jen pro srovnání - když ji měly být 4 měsíce (tedy když ji skutečně bylo 7 měsíců), vážila 4,5 kg.

Takže vůbec nezoufej, ona naroste.
Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
1.3.05 23:02

Ahoj,
chci tě uklidnit, vůbec nic si z toho nedělej, já mám taky doma drobečka, i když sama jsem vyšší postavy a i přítel je tak akorát, žádný drobek, ani obr. Malá měla při narození sice 3,20kg, takže normální váha, ve 4 měs. měla 5860g, ale pak se přírůstek zpomalil, v 5měs. 6400g, v 6měs. 6510g a v 7měs. 6800g. Plně kojená byla do konce 7měs., a až pak jsem začala s příkrmy. Teď má 7,5měs a ještě ani nemá 7kg. Jinak to bylo vždy velmi hodné, veselé a pohybově až příliš čilé, zkrátka evidentně spokojené dítě. Podle dr má ideální váhu, dítě má v půl roce zdvojnásobit svou porodní váhu, což malá měla téměř přesně.
Všechny kamarádky mají taky děti s váhami v půl roce 8, 9 i víc kg.
S příkrmy určitě nezačínej, je to zbytečné, vydrž s kojením do konce 6.nebo klidně i 7.měs.

Ahoj, Radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.05 03:04

Ve 4 mesicich JEN 5 kg? Neda mi to, abych se nezasmala. Moji holcice byl pred tydne rok a vazi presne 7kg.
Zadne strachy!! Co je male, to je hezke. Proste jsou miminka velka, mala, tlusta, hubena… Hlavni je, aby byla zdrava!! :)
Jana a Kacenka

• Citovat
  • Upravit
57
2.3.05 09:58

Ahoj,me deti meli sice o kilo vice,ale byt tebou,tak bych to neresila,pokud mala prospiva a bere si jen,co ji staci,tak se nezneklidnuj.Ona to muze dohnat dele. monysek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
2.3.05 11:02

Ahoj, kliiid.
Má dcera měla při narození 2,7 kg, ve třech měsících hospitalizace - 4,3 kg se závěrem „zdravý drobný kojenec“, já od té doby přikrmovala - byla jsem s MM trochu na štíru, některé dny jsem kojila plně, jindy i 300ml dokrmu. Přesto přibírala stále pomalu, v půl roce měla nějakých 6 kilo a na roční prohlídce měla 8,8 kg. Ted je jí 20 měsíců a má zhruba 11 kil, 86 cm. Je drobná, ale v žádném případě není podvyživená. Pokud je tvá holčička spokojená, nerozčiluje se po kojení, tak není důvod k obavám.

elda+liduška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.3.05 22:39

Ahoj,
díky všem za podporu, docela jste mě uklidnily. Je pravda, že i když je Karolínka drobek, je spokojená a čilá (někdy až moc). Takže její váhu přestávám sledovat :-) a budu si jí jen užívat.
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.3.05 22:47

Ahoj,

my zas máme problém s váhou velkou.. takže každý se bojí, ať má co má :-) Eliška má 9kg a to jí bude 8 m teprve za týden. Absolutně neví, kdy s jídlem přestat, dávky jí určujeme my, protože kdyby to bylo na ní, tak vypije klidně víc jak 250ml, zbaští taky.. fakt Otesan… ještě že roste i do délky, ale i tak vypadá jak roční dítě, tkeré ale ještě pořádně neleze apod. :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.3.05 10:17

Re: Ve 4 měsících má jen 5 kilo

Pokud pribyva, tak bych si s tim hlavu nedelala. Moje princezna mela pri narozeni sice jenom 2180g (rodila jsem predcasne), ve 4 mesicich mela 4.820kg (a 59cm), v pul roce 5.760kg(62cm) a v roce mela 7.28kg(71cm). Do skoro 8 mesicu jsem plne kojila. Je sice na svuj vek drobna, ale jinak je akorat a pohybuje se krasne po sve rustove krivce, prestoze je na urovni 3-5percentilu. Doktor je taky spokojeny.
Takze - KLID. Na prikrmy bych se zatim vykaslala, ma na ne jeste dost casu.
At Ti pekne prospiva! :)

NIka (prcci 13m & 12+4tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí