Zoubky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
1.3.05 12:50

Zoubky

Ahoj maminky, chtela jsem se zeptat, jak se da pomoci miminku od bolesti pri klubani zoubku? Koupila jsem gel na dasnicky v lekarne, ale zabira jen tak 30 minut, pote zacne mala zase plakat. Je hrozny, jak clovek nemuze pomoci!
Diky za Vase odpovedi,
 Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vvv
1364
1.3.05 13:04

Ahojky,
tady na Emiminu proběhla nejedna diskuse na toto téma, zkus si to vyhledat. Každpádně neexistuje univerzální rada, každé miminko prožívá růst zoubků jinak a každému pomáhá něco jiného. Našemu malýmu např. vůbec neulevily žádné ty Babydenty a podobné gely. Ani kousátka a chladítka mu nikdy nic neříkala.. Naopak rád žvýkal chlebovou kůrku. Každý zoubek se mu klubal poměrně dost dlouho.. Teď jsme ve stadiu růstu stoliček a to je teprve proplakaných nocí :( Občas, pokud jsme oba na pokraji sil, podám mu na noc Paralen sirup, aby si trochu odpočinul a vyspinkal se, ale určitě to není způsob, jak bolesti řešit pravidelně.
Tak zkus zalovit ve starších diskusích a vyzkoušet recepty ostatních maminek, třeba vám něco bude vyhovovat.
Přeji hodně trpělivosti a málo probdělých nocí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
1.3.05 14:00

Ahoj Simono,

my už máme zuby všechny (malé je 2,5), ale dobře si na to trápení vzpomínám. Taky jsem nechtěla používat analgetika, ale na noc se to u nás ukázalo jako jediné řešení, aby se malá aspoň vyspala a odpočinula si. Používala jsem Nurofen pro děti. Kousátka taky nechtěla, ale docela dobře si „pohrála“ s vychlazenou mrkví - dokud neměla zuby, ještě ji neukousla a zřejmě jí ty dásničky dobře masírovala.

V jedné TV diskusi jsem slyšela od dětské zubařky, že když rostou zoubky, nemusí miminko bolet jenom dásně, ale i hlava nebo uši, takže pak žádné gely na dásničky ani zabrat nemohou.

Přeju rychle zoubky ven a návrat spokojeného děťátka.

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
1.3.05 14:02

Ahoj Simono,

my už máme zuby všechny (malé je 2,5), ale dobře si na to trápení vzpomínám. Taky jsem nechtěla používat analgetika, ale na noc se to u nás ukázalo jako jediné řešení, aby se malá aspoň vyspala a odpočinula si. Používala jsem Nurofen pro děti. Kousátka taky nechtěla, ale docela dobře si „pohrála“ s vychlazenou mrkví - dokud neměla zuby, ještě ji neukousla a zřejmě jí ty dásničky dobře masírovala.

V jedné TV diskusi jsem slyšela od dětské zubařky, že když rostou zoubky, nemusí miminko bolet jenom dásně, ale i hlava nebo uši, takže pak žádné gely na dásničky ani zabrat nemohou.

Přeju rychle zoubky ven a návrat spokojeného děťátka.

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
1.3.05 15:32

Simona, ahoj!
Skús homeopatiká Chamomilla 9CH, 3 guličky rozpustť v umelohmotnej lyžičke a vypiť vždy, keď je dieťa nekľudné kvoli zubom, nám pomohlo len to, máme 6 zubov odvtedy pohoda, gély nie, obsahujú salicyl. kyselinu a tú dieťa nemá prehltnúť do desiateho roku./hrozí Reyov sy./

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
2.3.05 08:32

zuby

ahojte já na zuby děckám nikdy nedávala,oni měly jen horečku a v noci spaly celou noc.U druhého syna minuly týden vylezly čtyři zuby zaraz to jsem ještě neviděla,takže máme osm.No uvidíme jestli budou naké problémy.Akorát jsem mu davala chlazená kousatka někdy. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
11.3.05 19:41

Ahoj mám 6 měsíčního kloučka, v 5 měsících jsme měli 2 zoubky a ted nám lezou další. Malej je mrzutej, dala jsem na Citrogel, je na přírodní bázi a celkem dobře učinkuje. Na noc musím dát Panadol, aby se malý trochu vyspal. Musí nás ty naše mimča trochu potrápit, ale už se těším, až bude mít všechny zoubky venku. Pa Silvie a Daník :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
11.3.05 19:53

Ahoj,

já se snažím ty různé gelíky používat co nejmíň, dávám je dceři až když je fakt nejhůř. Do analgetik bych nešla, ale ona to neprožívá zas tak drtivě, víc se budí a je plačtivá, ale nestalo se mi, že by nespala celou noc, takže se mi to možná kecá.
Jenom jsem chtěla ještě poradit - děti prý opravdu občas bolí celá čelist a uši. Nobilis vyrábí bylinkový olejíček, kterým se můžou namasírovat tváře a za ouškama. Dcera si to nechává mazat velmi ráda. Ten olej se jmenuje Jakoubek.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.3.05 19:55

Mám dotaz ke klubání zoubků. Báře jsem zoubky 2 objevila včera (do té doby nebylo nic). byla v pohodě a zoubky už byly venku. Dneska už je maxi protivná (nemyslím to ve zlém). Asi je odpově´d těžká, vím, že každé mimi je jiné a navíc nám to neřeknou, ale bolí je čistě to proříznutí ven z dásně, nebo i to, že pak rostou dál? Při proříznutí se fakt nic nedělo, objevila jsem je čistě náhodou a dneska …
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
11.3.05 19:57

Ahoj,
já jsem taky slyšela,že homeopatikum Chamomilla 9CH je uplný zázrak na bolavé zoubky. Sama nemám ozkoušené,tak nevím.Ať to chudáčka brzo přejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
11.3.05 21:31

Ahoj,

já mám s dcerou zkušenost, že je protivná jenom při prořezávání, po prožíznutí už je to v poho.
K Chamomile - moje homeopatička mi říkala, že to naprosto skvěle zabírá na děti, které potřebují uklidnit - jsou takové vzteklé a taky se to pozná podle toho, že tyto děti mají potřebu ty dásně chladit a pořád kousat. Ale u nás chlazení vůbec nezabírá, dcera je spíš lítostivá, takže Chamomila nám moc nepomáhá. Znám ale kamarádky, které si ji nemůžou vynachválit.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
12.3.05 10:48

Ahoj,
naše malá byla protivná i po proříznutí zoubku, dokud se nevrátila do normálu i zduřelá dáseň kolem zoubku. Pomáhalo jí žužlání vychlazené mrkve nebo kousku jablíčka - pod dozorem samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
12.3.05 14:58

Ahoj,
krome jiz vyse zminenych rad nam zabira masaz dasnicek s pouzitim toho „prstacku“ na cisteni kojeneckych zoubku. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
12.3.05 18:51

Ahojky. Nam se zatim vyklubal jen jeden zoubek a bylo to dost hrozny. Horecka, prujem a porad hroznej rev. Pomohly nam az homeopatika Chamomilla. Nevyhoda je, ze se musi davam 3 kulicky kazdou pul hodinu do zmirneni priznaku. Pomohli uplne skvele. Vsem doporucujeme.

Anny a Olivie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evelinnea
3.3.13 13:48

Ahojky… my jsme koupili homeopatika… čípky viburcol, které by měli mírnit i horečku a globulky které se rozpouští v kojenecké vodě a ty se jmenují chamomilla… je to trošku lepší, rozhodně malý netrpí horečkami a v noci se vyspíme, ale přes den ho to umí pozlobit a tak mu ještě dáváme chladivá kousátka ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure