Příkrmy a kakání

206
28.2.05 18:15

Příkrmy a kakání

Ahojky maminy
potřebuju radu (jak jinak).Co mám dát broučkovi aby dobře kadil?Přikrmujeme už měsíc všechno je fajn jen ty hovínka jsou čím dál tím tvrdší :roll: .Když ho vidím jak funí aby se jich zbavil je mi ho strašně líto.Děkuju H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
28.2.05 18:28

u naseho malyho to bylo taky-hrozne tuhy hovinka,ale nakonec to preslo samo.telo si zvyka na tuhou stravu,no.
mozna pridat jogurt,kdyz ho bude chtit:-)
moninda

• Citovat
  • Upravit
850
28.2.05 19:16

Ahoj,

já mám zase opačný problém. Přikrmuju 14dní a Kubíček kaká, kaká a kaká. Ty hovínka jsou nějaké agresivnější, protože je příšerně opruzený. Když byl kojený opruzeninku neměl ani jednou. Bojuju s tím jak jen to jde a už jsem skoro zoufalá.

Radka a opruzínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
28.2.05 20:40

Ahoj,
my taky bojujeme s tuhym kakanim od zavedeni prikrmu a to uz bude skoro 3 mesice :(
Zjistila jsem, ze nejhorsi je mrkev, zajimavy je, ze mnohem horsi je mrkev cerstva zatimno ta v konzervickach az tak nevadi. Jedina konzerva kde mrkev vadi je Hami-prvni lzicka, asi je to tim, ze tam je i ryzova mouka, protoze ryze je dalsi vinik. Takze mrkev ani ryzi nepouzivame, misto ryze (kase) pouzivame kukurici. Dalsi problem je banan, ale jen hodne zraly, ne uplne zraly banan je v pohode. Naopak k reseni problemu prispiva fenykl, kedluben, cerv. repa a hrusky. Lepsi je taky nemixovat uplne do hladka, ale nechavat trosku kousky. Kdyz je nejhur tak davam svestky od Hippu, bohuzel jsou slazene, coz mi vadi, ale funguji dobre. Taky je treba hodne pit, coz je trochu problem, protoze u nas se pije hlavne z prsa :), ale snazim se do syna dostat i nejakou vodu a bylinkovy caj, v soucasne dobe je to tak 100-150ml denne tj. nicmoc. Jestli mate nekdo nejake dalsi zarucene recepty tak se pochlubte, moc nam to pomuze. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
28.2.05 20:49

S tím pitím to je další věc.Honzík je závislák a flašku zuřivě odmítá.Nevim jestli ho to mám vůbec učit.Za chvíli to bude zase hrneček.Jinak s tím opruzením.Ze začátku taky kadil hrozně moc a prdku měl jako pavián i když používám bepanthen.Nevím co je horší jestli hodně kakání nebo žádný.
Vždycky si myslím, že už je to všechno za náma a nic mě nepřekvapí a potom to přijde. :) Hanyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
28.2.05 21:03

My pijeme z nekapajiciho hrnecku od Avent, ale… Strasne dlouho trvalo nez vubec pochopil, ze je to k piti, pak sice ucucl, ale musel strasne sat a neslo mu to, a tak me napadlo vyndat ten specialni ventilek, takze nakonec pije bez ventilku tj. jako z normalniho hrnecku z dirkama :) Obcas neodhadne kolik si ma vzit do pusy a pak prska jak vodotrysk, ale v za:,–(e mu to jde lip nez to obtizne sani pres ventilek. Nekdy pije i z obycejne sklenicky, protoze ty miluje a hrozne ji chce kdyz me vidi pit. Na flasku s dudlikem jsem ho taky neucila prislo me to zbytecny. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.2.05 21:31

Ahoj!

Já si před krmením malého připravím trochu převařené vlažné vody a dávám mu ji během jídla normální velkou lžící. Docela se mu to líbí a chutná. Jinak většinou spíš kojím a když dávám čaj, tak buď s normál. hrnečku nebo s násoskou s dírkami.
Občas měl tužší hovínka, ale už je to celkem vpohodě.

Žížalka a Honzík (9m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
28.2.05 22:19

Ahoj holky,

Na moc tuhy hovinka jssem Kubikovy zavedla svestkovou presnidavku.. jako odpoledni svacinku.. Kubik kadi vetsinou rano tak hned vidim jak to dneska bude.. kdyz jsou takovy maly tvrdy bobecky tak mu dam ty svestky a je po problemu..

Pa Maty + Kuba 8 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zzz
13
1.3.05 19:57

Já přidávám do každého zeleninovo-rýžového či pouze zeleninového papaní pár kapek olivového či slunečnicového oleje -oboje panenské, za studena lisované.Dá se to kápnout i do kupovaných hotových jídel, ty ale u nás nefrčí - domácí strava je domácí strava si asi říká naše slečna. Ahoj Zuzka a Stelinka 8měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.3.05 21:30

Ahoj, nevím jestli nebudu opakovat co je již napsáno , protože jsem vše nečetla. My jsme měli problém s kakáním od 4 měsíců , kdy syn všechno kojené mléko spotřeboval takže při nejlepším chodil na záchat 1× týdně. Objevil se i problém v noci kdy byl neklidný a bolelo ho bříško . výrazně pomohlo podávání švestkového nápoje od Hippu po lžičkách , ne že by stolice byla častější ,ale byla měkkčí , nebolelo bříško a lépe malý spal. Nyní když přikrmujeme se velmi osvědčil hrášek (dávám mražený od Bonduel) ,ale výborný je i fenykl bulva (navíc malýmu i dobře chutná) . Většinou je vařím s bramborem nebo přidám i mrkev. Též od 8 měsíce nejsou špatné zelené fazolky . Stolice je pravidelně ,denně. S tím bilým jogurtem bych minimálně do 9 . měsíce počkala , kor jestli se objevily problémy s alergii , jinak na pravidelnou stolici je výborný.
Naopak staví rýže , lépe na tom budou jáhly , někdy banány ,ale s těmi jsme problémy neměli. Hrušky mohou nadýmat. Každopádně se s pestrostí přidávané stravy vše zlepší.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
278
1.3.05 21:56

Ahoj holky,
vzpomínám na první lžičky - kdy se mi podařilo dokonale zašpuntovat malé zadeček vařenou mrkví. Ty první pokusy byly pro zadeček naší myšičky dooost drsné, ale bojovala statečně. Dr mi doporučila pár lžiček heřmánkového čaje (ale pozor, může vyvolat i ekzém!) a první den i 1/2 čípku. Mrkev tedy dáváme pouze v kombinaci s bramborou a dalšími „polévkovými“ pří:,–(ami. Je fakt, že se vše zlepšilo v době, kdy jsme zavedly odpolední svačinku - Activia jogurt. Od té doby nemáme s kakáním problémy (spíše naopak :) ) Taky se doporučuje hodně pít, ale vysvětlete to těm drobínkům…
asi jsem moc nepomohla ale aspoň v tom nejste samy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky