Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
tak jsme konečně vybrali očkovací vakcínu. Po dlouhém shánění všech možných i nemožných informací to bude Infanrix Hib.
Chtěla jsem se zeptat, jestli s ním máte zkušenosti a jestli měli Vaše děti po něm nějaké reakce a taky, kde se v Praze dá sehnat nejlevněji.
Děkuji za Vaše odpovědi
Ivka
Ahoj,
my mame zkusenosti jen ty nejlepsi. Reakce zadna, dokonce ani pri vpichu si toho syn nevsiml
Jinak je riziko nezadoucich reakci teto vakciny 0,2% (oproti 12% u bezne vakciny) Niceho se neboj. Ahoj Jana
Máme rizikové miminko narozené v 27. týdnu s hmotností 870g, takže doktoři jdou u nás na všechno velmi opatrně. Po téhle vakcíně ale nebyla vůbec žádná reakce. Až jsem doktorku podezírala, že ji píchla něco jiného, protože byla celé odpoledne děsně vysmátá. ![]()
S cenou ti neporadím, měli jsme ji hrazenou.
Ali
Ahoj, prosím další maminky o zkušenosti s touto vakcínou. Jaká byly reakce?
A jakou jste potom zvolili vakcínu proti dětské obrně? Díky.
Dobrý den maminky, oživuji tuto diskusi, jelikož vážně uvažujeme nad touto vakcínou jako šetrnější alternativou k hexe (tu nechceme). Vaše zkušenosti? A dá se dítě starší 6 m. naočkovat ve schématu 2+1? Někde jsem četla, že ano, ale konkrétní zkušenost by byla vypovídající víc. Děkuji všem.
Dobrý den, kdo by měl prosím zájem o očkování dětí šetrnější vakcínou Infanrix (záškrt, tetanus a černý kašel) místo Hexavakcíny, máme o naší pediatričky na Praze 5 uložených 6 nevyužitých dávek (1 dítě se očkuje 3 dávkami). Balení se bohužel dá koupit jenom s 10 dávkami, které jsme zakoupili, proto nám jich ještě dost zbývá a budeme rádi, pokud je využije někdo jiný, kdo má zájem. Expirace je 2024. 1 dávka - 600 kč.