Pupínky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2857
28.2.05 15:36

Pupínky

Ahojky

chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s pupínkama u miminek.o) Malýmu budou 2 týdny a začly se mu objevovat po tělíčku pupínky - vypadá to jako u ¨puberťáka - malý zarudlý pupínek se světlejší špičkou (ale nezdá se to být zhnisané).

V nemocnici nám řekli - že když tak použít Calcium Panthotenicum…
Tak jsem dnes začla používat, ale i tak bych ráda věděla jestli je to normální.

Peru v Lovele, bez aviváže… tak snad tohle by problém dělat nemělo, kosmetiku používáme Seba med a bübchen..

Tak jestli máte někdo zkušenost tak mi prosím písněte.

Děkuju.

Markéta+Michal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1790
28.2.05 15:55

Ahoj Markéto,

to, co popisuješ, se našemu malému asi dělá taky. Nesvědí ho to a za 2 - 3 dny je to pryč. Nic s tím nedělám, dr. je viděla a napsala nám pudr. Ale ten nezabral. Tak už to teď neřeším.

Miroušek a Pepča (9 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.2.05 16:25

Ahoj Marketo,

zarudle pupinky s bilou spickou, to vypada na novorozenecke akne. Je to hormonalniho puvodu, tzn. dusledky porodu-zmena pro mimi. Nam se objevilo az po mesici, a jen na obliceji. Je to asi ruzne. Pres den jsme to otirali prevarenou vodou a obcas mazli Ambidermanem.To je jen mastovy zaklad bez pri:,–(, nealergizujici. Za par dni to zmizi, uvidis. :D

Kuzelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.2.05 16:48

Ahojte,našemu malému se pupínky začly dělat také až tak v pátém týdnu.Nejdřív jsem myslela,že se jedná o potničky?Četla jsem,že se to má „přejet“buničit.čtverečkem a potřít dezinfekcí,připomíná mi to"pubertální věk",ale šetrnější.Já zkusila jeden odstranit-druhý den pak zmizel,ale teď už to neřeším,malému to nevadí,tak proč se místo toho nevěnovat příjemnějším činnostem :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.2.05 19:07

Ahoj,
my jsme tyhle pupínky měli taky, hlavně na obličeji, a doktorka nám doporučila, pokud chceme, tak opatrně potírat (pozor na oči!!) lihem nebo tea tree olejíčkem, a pokud nechceme, tak to máme nechat být, že se to ztratí samo. A ztratilo se :D dneska ma mladej tvářičky jak jablíčka :lol: :wink:
Hezký den
Eliška a Kubík

• Citovat
  • Upravit
12600
28.2.05 21:56

Ahoj,
dle popisu si myslim, ze se jedna o tzv. toxoalergicky exantem. Dela se to u novorozencu jako reakce na vnejsi prostredi. Vetsinou to prejde samo, ty pupinky s bilou hlavickou jak uz bylo receno strhnout lihem. Pokud to zahnisa je nejlepe „potupat“ gencianovou violeti, event. konzultovat s Dr. a ta vetsinou predepise Framykoin. Muj syn to mel postupne na celem telicku, byla jsem z toho na prasky, az kdyz jsem pochopila, ze ho to vubec netrapi. A hlavne jsem se uklidnila kdyz mi moje temer stoleta babicka rekla, ze to je preci jasny, ze to ma kazde miminko, ze se tak „cisti“, to mi kupodivu pomohlo na uklidneni nejvic :) … a to jsem doktor! V kazdem pripade pro tvuj klid bych to ukazala vasi Dr. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
1.3.05 11:43

Ahoj Jani,

já bych ty pupínky lihem nestírala, protože to pěkně pálí. To radši nechám být, však za pár dní zmizí.

Miroušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
1.3.05 11:58

No ono by se ty pupinky s bilou hlavickou mely lihem strhnout, protoze v tech uz zacina infekce a proto pali nepali radeji osetrit hned nez pak to resit antibiotiky- tolik aspon slova nasi Dr. A pokud pupinek ma uz zlutejsi hlavicku tak rovnou po lihu tu gencianku. Ja si navic myslim, ze to s tim palenim po lihu neni tak hrozny, syn nikdy proti tomu nijak neprotestoval. Jestli se ti nechce, tak lih preskoc a namaluj ho rovnou genciankou, ale urcite ty velke bile pupinky nenechavej jen tak, kvuli tomu se nase Dr. hrozne rozcilovala, ja totiz taky prosazovala „to prejde samo“ ale pry to sice pravdepodobne prejde i samo , ale take se to prave muze zinfikovat a pak budou ty antibiotika, tak proto. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.3.05 13:28

Ahoj,
u naší malé (5 týdnů) se pupínky objevily taky. Jen na obličeji a protože vypadá jako puberťačka :oops: , myslím si, že je to novorozenecké akné. Zatím to neřeším, i když ten líh a genciánka mě taky napadly, ale zase tak hrozný to nemá. Za týden jdem na kontrolu k mudr.,když to nezmizí, tak se poradim, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
1.3.05 14:42

ahoj,
pokud jsou pupínky jen na obličeji a na hrubníku, ramenou a pažích jen nahoře, tak je to novorozenecké akné. Víc na něj prý trpí holčičky, jak se musí vyrovnat s hormony maminky, ale klukům se to taky někdy nevyhne. Zmizí to samo, ale pomáhá jarischův roztok. Dr ti ho určitě předepíše-je to hodně rozšířené. Mě doktorka řekla, a´t na ty pupínky nešahám (nestrhávám) a asi bych se i bála infekce, kdybych jí je vymačkávala. Připadá mi to zbytečné, když to přejde samo. Nás pupínky odezněly asi po 3 nedělích.

Jana + Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.11.14 19:48

Ahoj holky, malému sou dva týdny a v tříslech se nám ted udělala hromada pupinku s bílou tečkou, byla sem u dr.ta mi na to dala imazol.Ale vůbec to nepomáhá :-( pupinky se začínají rozšiřovat a slevat v jeden veliký :-( vůbec nevím co s tim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.11.14 19:54

@super mamča víc větrat? :think: změnit značku plen, nepoužívat vlhčené ubrousky td.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
30.11.14 19:54

Jdi na kozni. Pokud nezabírá imazol, bude potřeba asi něco silnějšího. Jako první pomoc bych ještě zkusila potirat vyluhovanym sackem černého čaje a hodně nechávat dítě rozbalene, aby to mohlo větrat. Ještě me napadlo, ze by to mohla byt alergie na jednorazovky. Zkus vyměnit značku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
30.11.14 20:11

Ahoj, malá měla na břiše malý pupínek s bílou tečkou. Postupně se jí zvětšil a vypadal jako puchýř. Měla zánět kůže, dostala antibiotika a mastičku, už nevím jak se jmenovala. Šla bych znova k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.21 19:43

Ahoj. Nevíte co to může být?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat