Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuji poradit, jak na svou čtyřměsíční dceru. Pokud se jí věnujeme, má naši pozornost a hrajeme si s ní, je v pohodě. Když ji ale dám třeba pod hrazdičku nebo do denní postýlky, kde má zavěšené různé hračky,a nejsme u ní, za chvilinku se začne vztekat a ječí, dokud si k ní nesednem nebo ji nevezmem do náruče. Řešíme, jestli už teď ji máme začít učit, že se musí taky občas zabavit sama nebo jestli je na to ještě brzy. Zatím spíš vítězí ona
.
Ahoj i já mám 3 a půl měsíční holčičku a u nás je problém taky takový vypadá to u nás tak,že jsem u ní prakticky celý den je to naše první miminko takže toho času mám pro ní vlastně celý den,ale bojím se až pak bude druhé tak to asi tak nebude ,abych se mu věnovala celý den,ale co chci říct,že vlastně když si s ní hrajeme ukazujeme hračky ,povídáme si s ní tak je to v pohodě,ale nechám jí deset minut samotnou a začne hned knourat a když hned nepřijdu tak za chvíli spustí kde jsem takže já si v podstatě ani na záchod nemohu dojít pokud doma není manžel,aby jí zabavil
,ale co zase tak hrozné to není,ale někdy se dokáže zabavit svými ručičkami když si je začne žužlat to je pak třeba i půl hodinky hodná
,no moc jsem ti neporadila,ale aspon víš ,že v tom nejsi sama a určitě bych to zatím nechala a věnovala se jí pořád ono to přijde když začne objevovat hračky a bude si chvilku hrát sama uvidíš já na to taky už čekám ,aby to přišlo a malá se uměla zabavit sama
Ahoj holky,
přidám naši zkušenost z doby 3-4m - i když si nemůžu stěžovat, protože máme opravdu hodnou dcerku, občas se v ní probudil čertík a to vyžadovala stálou pozornost. Zkoušela jsem hrazdičku, v postýlce kolotoč i plyšáky (ty pro nejmenší) a nakonec to vyhrál obyčejný dětský špendlík - dá se hezky chytit a chrastí, může ho ocucávat do alelujá atd. Vydržel jí velmi dlouho jako nejnej hračka a já měla klid ![]()
Takže moje rada, zkuste najít nej nej hračku
Držím palečky a přeji krásný dny s drobečkama
U nás to bylo taky podobné.
Zlomilo se to, když se naučila převalovat. Najednou se dokázala odkutálet, kam potřebovala, na všechno dosáhla a úplně si vystačila.
Tak neboj, bude líp!
Ali
Ahoj holky, mám 6 měsíčního Daníka a stále ho musím zabavovat do toho mu lezou zoubky, takže vyžaduje ještě větší pozornost. Když ho zoubky netrápí,tak se dokáže zabavit tak na 30 minut sám, ale né vždy. Kamarádky říkají, že se to zlepší, až bude sám sedět, lézt a otáčet se, tak uvidíme.Malý už sám sedí, ale já ho moc neposazuji, ale když sedí, tak mám klid. Silvie a Daník ![]()
Ahoj holky,u nás je to podobné. Natánek se zabaví asi tak na 10min. a to jenom někdy,ted byl nemocný,tak si vyžadoval chování se a pěkně rychle si na to zvyknul. Ležet ho nebaví, když ho dám sedět do sedačky,tak to je jen na chvilku-to musím něco dělat třeba v kuchyni,aby mě pozoroval.Už se překuluje na bříško,ale tam to taky nemá dlouhého trvání. On musí všechno vidět, a pak je klid. Takže určitě jak jste psaly,vy,kdo máte první mimčo,nechejte ho taky chvíli vybrečet,musíte to vydržet,ono se časem začne přizpůsobovat. Takhle ze sebe uděláte jen otroky. Tak hlavu vzhůru a pamatujte:Děti to na nás rádi zkoušejí! monýsek+Nathaniel 6.m.
Ahojky,
já mám taky 4měsíční holčičku, v postýlce se jakžtakž zabaví sama, ale taky ne na dlouho.
Já sem ji už od mala učila, aby se uměla zabavit sama. Mám totiž dost náročného manžela, takže mě a ni jí nic jiného nezbývá.
Když mám práci, položím ji do postýlky a chvíli se vzteká…přijdu k ní pohladím ji, popovídám jí a zase odejdu. Zvykla si na to. Ale sem tam taky dokáže udělat pořádnej vyrvál. ![]()
Podle mě brzy není, teď je správný čas…teď dítě chápe příčinu a následek.
Hodně štěstí
Radka a Sabinka 4m
Tak Mareček má právě 5měs. a je to úplně stejné, jsem už úplně vyčerpaná, co teď vyvádí za histerický vyrvál, to nechápu, jakmile ho položím, aby si hrál, tak spustí, někdy pomáhá nosit a chovat a ukazovat všechnomožný, ale to přece nejde pořád
Možná mu i rostou zoubky, protože se v noci budí, cca 2h vždycky prokňourá, prořve, dudlík pořád venku…chjoo