Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zoe1 tak to záleží hlavně na tom, čím se kdo živí a jaké potřebuje zdroje
![]()
@Albert-ok píše:
Samozrejme ze nejsme ve vesmiru sami to bylo divny kdyby jsme byli
Jo a co kdyz je země placatá a leží na zádech obrovské želvy a my jsme jen okrasný plevel, který se na ni nalepil a ona plave uprostred obrího akvária? ![]()
@dreamis píše:
Jo a co kdyz je země placatá a leží na zádech obrovské želvy a my jsme jen okrasný plevel, který se na ni nalepil a ona plave uprostred obrího akvária?
A já jsem paní Klausová a 24.12. jedu pomáhat svému manželovi, aby to stihl ![]()
Ne jako fakt se Vám zdá mimozemský život k neuvěření, když je vesmír nekonečný? Kde je to nekonečno, no nikde, to prostě nemá šanci náš mozek pochopit
@Zoe1 píše:
A já jsem paní Klausová a 24.12. jedu pomáhat svému manželovi, aby to stihl
Ne jako fakt se Vám zdá mimozemský život k neuvěření, když je vesmír nekonečný? Kde je to nekonečno, no nikde, to prostě nemá šanci náš mozek pochopit
Vsak si delam jen srandu. ![]()
@dreamis píše:
Vsak si delam jen srandu.
Jo, však já taky ![]()
Teď už mi to je jedno, ale dřív se nad tím nekonečnem můj mozek hodně vařil
jako ta představa, že nikde nic nekončí a kdyby jo, tak co by tam bylo jako prázdno, bílo, že vesmír je černý, kde jsou planety a hvězdy, no možná ani teď mi to není úplně jedno, sakra, jdu radši spát ![]()
@Zoe1 píše:
Jo, však já taky
Teď už mi to je jedno, ale dřív se nad tím nekonečnem můj mozek hodně vařiljako ta představa, že nikde nic nekončí a kdyby jo, tak co by tam bylo jako prázdno, bílo, že vesmír je černý, kde jsou planety a hvězdy, no možná ani teď mi to není úplně jedno, sakra, jdu radši spát
Jasně, chápu. Nekdy to cloveku neda spat. Tu teorii se želvou jsem někde slyšela a zbytek si ted domyslela.
![]()
@Zoe1 píše:
Jo, však já taky
Teď už mi to je jedno, ale dřív se nad tím nekonečnem můj mozek hodně vařiljako ta představa, že nikde nic nekončí a kdyby jo, tak co by tam bylo jako prázdno, bílo, že vesmír je černý, kde jsou planety a hvězdy, no možná ani teď mi to není úplně jedno, sakra, jdu radši spát
ale nééé ![]()
vemte si proužek papíru, pásku
vemte do roky konce, jeden otočte o 180 st. a slepte
máte tzv Möbiovu pásku, aneb nekonečno pro doma
nechte po tom chodit pomyslného mravence, pořád dopředu…bude chodit pořád dopředu a donekonečna
nekonečno je tak banální…tfffff… ![]()
@Albert-ok píše:
Ted v 11 vecer se koukam z okna a najednou na miste blika zelene a cervene nejaka vec a nehybe a po chvilce zmizela nevite nekdo co to je![]()
![]()
Zrejme letadlo…to, ze pak zmizelo, zpusobil zrejme nejaky mrak…jak zahadne ![]()
Normální dron. Taky jsem to už viděla, ta světla jsou celkem zářivý.
@Zoe1 píše:
zdá mimozemský život k neuvěření, když je vesmír nekonečný? Kde je to nekonečno, no nikde, to prostě nemá šanci náš mozek pochopit
proč by měl být vesmír nekonečný? nic tomu nenasvědčuje, je konečný až běda… ![]()
@Borrealis píše:
proč by měl být vesmír nekonečný? nic tomu nenasvědčuje, je konečný až běda…
a co je za ním? ![]()
@Borrealis píše:
ale nééé![]()
vemte si proužek papíru, pásku
vemte do roky konce, jeden otočte o 180 st. a slepte
máte tzv Möbiovu pásku, aneb nekonečno pro doma
nechte po tom chodit pomyslného mravence, pořád dopředu…bude chodit pořád dopředu a donekonečna
nekonečno je tak banální…tfffff…
A mravenec začne přemýšlet, „ty jo, nechodím já pořád dokola“
no a co je teda okolo, když já chodím pořád dokola?
musí přece okolo něco být, ne, to není možný ![]()
Nic no
přeji všem dobrou noc
třeba poletím do vesmíru i dál ![]()
@stinga píše:
a co je za ním?
podle současných teorií se vesmír rozpíná
tím rozpínáním sebou nese i prostor jako takový, tzn otázka „co je za ním“ postrádá smysl…ten prostor vzniká totiž právě tím rozpínám vesmíru…tzn mimo něj není ani prostor tzn nelze to nějak nijak popsat…
aktuálně se uvažuje že vesmír je něco ala donut…torus…
ale jak to je, ví pochopitelně jen pánbu…
@Zoe1 píše:
A mravenec začne přemýšlet, „ty jo, nechodím já pořád dokola“no a co je teda okolo, když já chodím pořád dokola?
musí přece okolo něco být, ne, to není možný
Nic no
přeji všem dobrou noc
třeba poletím do vesmíru i dál
ne, pokud si vemem tu plochu na povrchu toho pásku jako 2D…a mravence taky jako 2D, tak mravenec si vykračuje pořád dopředu…a je spokojen, bo vykračuje donekonečna
to samý můžeme udělat i s 3D prostorem, pak 4 D a. t. d…vždy je lze zakřivit…a mravenci v daném prostoru nemají šajna, že pochodují po zakřiveném…prostě jdou dopředu
donekonečna
/ pro ně /
a v zakřiveném pořád dokola pro nás, kteří je vidíme z vyšší dimenze
to už je složitější pochopit myšlení některých lidí, než představit si nekonečno…ehm
/ tím ani nemyslím zrovna nějakého diktátora, ale jen tak obecně /
@Borrealis píše:
ne, pokud si vemem tu plochu na povrchu toho pásku jako 2D…a mravence taky jako 2D, tak mravenec si vykračuje pořád dopředu…a je spokojen, bo vykračuje donekonečnato samý můžeme udělat i s 3D prostorem, pak 4 D a. t. d…vždy je lze zakřivit…a mravenci v daném prostoru nemají šajna, že pochodují po zakřiveném…prostě jdou dopředu
donekonečna
/ pro ně /a v zakřiveném pořád dokola pro nás, kteří je vidíme z vyšší dimenze
to už je složitější pochopit myšlení některých lidí, než představit si nekonečno…ehm/ tím ani nemyslím zrovna nějakého diktátora, ale jen tak obecně /
To by ale znamenalo, že na nás někdo kouká z vyšší dimenze a na ty zas někdo z vyšší dimenze a taky to přece někde musí končit ![]()