Věc na obloze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24777
13.5.23 23:16

@Zoe1 tak to záleží hlavně na tom, čím se kdo živí a jaké potřebuje zdroje :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
13.5.23 23:17
@Albert-ok píše:
Samozrejme ze nejsme ve vesmiru sami to bylo divny kdyby jsme byli :palec:

Jo a co kdyz je země placatá a leží na zádech obrovské želvy a my jsme jen okrasný plevel, který se na ni nalepil a ona plave uprostred obrího akvária? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
13.5.23 23:21
@dreamis píše:
Jo a co kdyz je země placatá a leží na zádech obrovské želvy a my jsme jen okrasný plevel, který se na ni nalepil a ona plave uprostred obrího akvária? :think:

A já jsem paní Klausová a 24.12. jedu pomáhat svému manželovi, aby to stihl :-D
Ne jako fakt se Vám zdá mimozemský život k neuvěření, když je vesmír nekonečný? Kde je to nekonečno, no nikde, to prostě nemá šanci náš mozek pochopit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
13.5.23 23:23
@Zoe1 píše:
A já jsem paní Klausová a 24.12. jedu pomáhat svému manželovi, aby to stihl :-D
Ne jako fakt se Vám zdá mimozemský život k neuvěření, když je vesmír nekonečný? Kde je to nekonečno, no nikde, to prostě nemá šanci náš mozek pochopit

Vsak si delam jen srandu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
13.5.23 23:26
@dreamis píše:
Vsak si delam jen srandu. :mrgreen:

Jo, však já taky :-D
Teď už mi to je jedno, ale dřív se nad tím nekonečnem můj mozek hodně vařil :-D jako ta představa, že nikde nic nekončí a kdyby jo, tak co by tam bylo jako prázdno, bílo, že vesmír je černý, kde jsou planety a hvězdy, no možná ani teď mi to není úplně jedno, sakra, jdu radši spát :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
13.5.23 23:28
@Zoe1 píše:
Teď už mi to je jedno, ale dřív se nad tím nekonečnem můj mozek hodně vařil :-D jako ta představa, že nikde nic nekončí a kdyby jo, tak co by tam bylo jako prázdno, bílo, že vesmír je černý, kde jsou planety a hvězdy, no možná ani teď mi to není úplně jedno, sakra, jdu radši spát :-D

Jasně, chápu. Nekdy to cloveku neda spat. Tu teorii se želvou jsem někde slyšela a zbytek si ted domyslela. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.5.23 23:30
@Zoe1 píše:
Teď už mi to je jedno, ale dřív se nad tím nekonečnem můj mozek hodně vařil :-D jako ta představa, že nikde nic nekončí a kdyby jo, tak co by tam bylo jako prázdno, bílo, že vesmír je černý, kde jsou planety a hvězdy, no možná ani teď mi to není úplně jedno, sakra, jdu radši spát :-D

ale nééé :mrgreen:

vemte si proužek papíru, pásku

vemte do roky konce, jeden otočte o 180 st. a slepte

máte tzv Möbiovu pásku, aneb nekonečno pro doma

nechte po tom chodit pomyslného mravence, pořád dopředu…bude chodit pořád dopředu a donekonečna

nekonečno je tak banální…tfffff… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
13.5.23 23:32
@Albert-ok píše:
Ted v 11 vecer se koukam z okna a najednou na miste blika zelene a cervene nejaka vec a nehybe a po chvilce zmizela nevite nekdo co to je :lol: :lol: :lol:

Zrejme letadlo…to, ze pak zmizelo, zpusobil zrejme nejaky mrak…jak zahadne :P

• Citovat
  • Upravit
Janli
13.5.23 23:32

Normální dron. Taky jsem to už viděla, ta světla jsou celkem zářivý.

• Citovat
  • Upravit
13010
13.5.23 23:33
@Zoe1 píše:
zdá mimozemský život k neuvěření, když je vesmír nekonečný? Kde je to nekonečno, no nikde, to prostě nemá šanci náš mozek pochopit

proč by měl být vesmír nekonečný? nic tomu nenasvědčuje, je konečný až běda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
13.5.23 23:36
@Borrealis píše:
proč by měl být vesmír nekonečný? nic tomu nenasvědčuje, je konečný až běda… :nevim:

a co je za ním? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
13.5.23 23:37
@Borrealis píše:
ale nééé :mrgreen:

vemte si proužek papíru, pásku

vemte do roky konce, jeden otočte o 180 st. a slepte

máte tzv Möbiovu pásku, aneb nekonečno pro doma

nechte po tom chodit pomyslného mravence, pořád dopředu…bude chodit pořád dopředu a donekonečna

nekonečno je tak banální…tfffff… :mavam:

A mravenec začne přemýšlet, „ty jo, nechodím já pořád dokola“ :-D no a co je teda okolo, když já chodím pořád dokola? :-D musí přece okolo něco být, ne, to není možný :-D

Nic no :-D přeji všem dobrou noc :) třeba poletím do vesmíru i dál :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.5.23 23:39
@stinga píše:
a co je za ním? ;)

podle současných teorií se vesmír rozpíná

tím rozpínáním sebou nese i prostor jako takový, tzn otázka „co je za ním“ postrádá smysl…ten prostor vzniká totiž právě tím rozpínám vesmíru…tzn mimo něj není ani prostor tzn nelze to nějak nijak popsat…

:mrgreen:

aktuálně se uvažuje že vesmír je něco ala donut…torus…

ale jak to je, ví pochopitelně jen pánbu…

https://www.dotyk.cz/…0000823.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.5.23 23:42
@Zoe1 píše:
A mravenec začne přemýšlet, „ty jo, nechodím já pořád dokola“ :-D no a co je teda okolo, když já chodím pořád dokola? :-D musí přece okolo něco být, ne, to není možný :-DNic no :-D přeji všem dobrou noc :) třeba poletím do vesmíru i dál :-D

ne, pokud si vemem tu plochu na povrchu toho pásku jako 2D…a mravence taky jako 2D, tak mravenec si vykračuje pořád dopředu…a je spokojen, bo vykračuje donekonečna

to samý můžeme udělat i s 3D prostorem, pak 4 D a. t. d…vždy je lze zakřivit…a mravenci v daném prostoru nemají šajna, že pochodují po zakřiveném…prostě jdou dopředu

donekonečna
/ pro ně /

a v zakřiveném pořád dokola pro nás, kteří je vidíme z vyšší dimenze

to už je složitější pochopit myšlení některých lidí, než představit si nekonečno…ehm :mrgreen: / tím ani nemyslím zrovna nějakého diktátora, ale jen tak obecně /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
13.5.23 23:43
@Borrealis píše:
ne, pokud si vemem tu plochu na povrchu toho pásku jako 2D…a mravence taky jako 2D, tak mravenec si vykračuje pořád dopředu…a je spokojen, bo vykračuje donekonečna

to samý můžeme udělat i s 3D prostorem, pak 4 D a. t. d…vždy je lze zakřivit…a mravenci v daném prostoru nemají šajna, že pochodují po zakřiveném…prostě jdou dopředu

donekonečna
/ pro ně /

a v zakřiveném pořád dokola pro nás, kteří je vidíme z vyšší dimenze

to už je složitější pochopit myšlení některých lidí, než představit si nekonečno…ehm :mrgreen: / tím ani nemyslím zrovna nějakého diktátora, ale jen tak obecně /

To by ale znamenalo, že na nás někdo kouká z vyšší dimenze a na ty zas někdo z vyšší dimenze a taky to přece někde musí končit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová