Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nemohu se pořád rozhodnout. Některé moje kamarádky dávají kaši tak hoďku před koupáním a po něm ještě nakojí nebo daj mlíko (to je asi lepší, když je mimčo po koupání unavené a je pro něj obtížné jíst ze lžičky). Jiné kamarádky zase dávají kaši a mlíko po koupání (to by asi mělo na dýl zasytit, ne?). Pořád jsem se nerozhodla, co je lepší. Jak to děláte vy? Matýsekovi je půl rok a v noci se začal hodně budit. Dík moc za názor.
Ahoj, my davame mliko po koupani cca v 19.15 a potom jde mala spinkat
kasi vubec nedavame, zatim ji staci na celou noc! ![]()
Simona&Kristynka(10 mesicu)
My jsme koupali až po jídle, ale z čistě praktických důvodů. Ač jsem se snažila jak jsem chtěla, malej stejně skončil zapatlaný od hlavy až k patě, takže koupel po jídle byla u nás docela logická. Navíc se po jídle skoro vždycky „vyprázdnil“, takže další důvod koupat PO. ![]()
naprosto souhlasimm s ALdou! Ja krmila nejdrive po koupani, ale ted od 8. mesice uz pred… asi jen 10 minut predem, uz tolik neblinka…
H.
ahoj,
i my jsme velice rychle z praktických důvodů začaly s koupáním před vaničkou.kaše byla prostě všude…
luka a kačenka
Ale nemusí se před koupáním nějaký čas počkat kvůli blinkání? Matýsek tedy blinká kudy chodí (leze:).
cekat by se melo nejmin 30 minut. My to neresime v souvislosti s koupanim ale kvuli cviceni, ale asi to bude to same. Terik
Já myslím, že pokud vám vyhovuje napřed kaše, pak koupání a potom eventuelně ještě mlíčko, tak to není problém. Sama uvidíš, jestli Matýsek bude po kaši zapatlaný nebo ne (abys ho pak nemusela koupat znova
). Zrovna tak s blinkáním, pokud by blinkal i po kaši, tak ji dávej až po koupání.
A jen poznámka ke kaši na noc, moje dva kluky kaše na noc asi nezasytila a rozhodně po ní nespali celou noc, tedy spíše se budili ještě častěji. Prý je hůř stravitelná, než mateřské mléko (pokud kojíš).
Ahoj Smokie
Ahoj Smokie,
dík za radu. Matýsek zdaleka nespí celou noc, začal se totiž budit tak po dvou hodinách, i když dřív jsem kojila jen ve dvě a v šest. Taky kdyby to bylo kvůli zapatlání, tak se stejně musí koupat hned a ne čekat půl hoďky. Tak já to zkusím nejdřív asi po koupání a uvidím, jak to půjde.
Ahoj, my nejdříve koupeme, a pak krmíme (19.h. někdy 19.30h.), malý (8.m.)pak hned usíná. Pak jí kolem 23h. monýsek
Dávám malé kaši po koupání,to je tak kolem 18.00.Eliška pak kolem 20.00usne a budí se na další jídlo až mezi 5.00-5.30.Někdy chce ale ještě mlíčko tak kolem 21.00,ale to je opravdu málo kdy,záleží na tom kolik toho sní přes den.Pokud se probudí v noci a to už musí být,stačí jí čaj,ale ten musí být vlažnej,studenej ho nevypije ani za nic a to i přes den.
Binky+Eliška skoro 6 a 1/2 měsíce
Ahojky,
me se Klarka hrozne budila v prubehu pateho a sesteho mesice, chtela jsem vydrzet s kojenim, tak jsem ji nic jineho nedavala. Pak jsme zacali s kasickou, dokud neumela moc jist ze lzicky (lahvicku nechce), nijak to nepomohlo. Asi za 3 tydny ji hezky, sni tak 100-120ml, pak ji jeste nakojim a budi se o hodne min, kojim 1× v noci.
Nejdriv koupeme, pak kasicka, kojeni v leze v loznici. Jen kdyz je uz hodne hladova, dam ji kasiku, pak umyvani a kojeni.
Snad vam to pomuze, nam zabrala.
Pa
Lucka + Klarka 7m
My jsme taky dávali kaši tak 20 minut před koupáním a před spaním mlíčko. Když jsem chtěa dávat kaši až po koupání a ještě navrch mlíčko, tak toho měl v bříšku moc, nemohl usnout a několikrát se poblinkal
Makýš
Ahoj!
Já dávám malému (skoro rok) kaši tak v šest, asi v půl sedmé koupání a pak ještě kojo (asi před sedmou). Někdy usne hned, jindy zase řádí až třeba do osmi. Říká se, že by se kaše neměla dávat hned před spaním, protože je hodně těžká a špatně by se dětem usínalo. Když byl mladší, tak se mi stávalo, že nemohl dlouho usnout.
Žížalka
já dávám taky jen mléko a to po koupání,protože mě to malý zvracel před koupáním asi jak sebou šil ve vaně.