Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, planujeme koupi nejake cyklosedacky pro nasi malou (10 mesicu), nemate nektera nejaky typ na znacku, obchod…v Praze ![]()
Take jsem se chtela zeptat, jestli jezdite s vasima ditkama i vy a pokud ano, jak se jim to libi a v kolika mesicich, letech jste zacali?
Diky moc za vase odpovedi:D
Simona
Ahoj Simono,
my teprve cekame a tak cyklosedacku budeme resit az za pristi rok, nicmene jsem unesena vozitky za kolo - http://www.dveplusdve.cz/, ale to si asi nebudeme moci dovolit, za to tam muze se specialni sedackou jezdit uz mimco od narozeni
.
Jinak obchod v Praze 1 s cyklo vecma, je treba ve Skorepce 4 - Kony Sport a nejake sedacky tam ted meli, lepsi jsou pry samonosne nez na nosic, protoze lepe pruzi a snadneji se prendavaji z kola na kolo.
Sarach
Ahojky,
já jezdím s oběma dvojčatama (viz obrázek v dvojčátkách) od 10,5měs a holky jsou moc spokojený. Líbí se jim to, ani helmy jim nevadí, většina dětí to zpočátku nesnese na hlavě.
Lepší se mi zdá ta sedačka vepředu, mám lepší komunikaci, mužu jí ukazovat a povídáme si, ta vzadu většinou usne a je mi líto, že na ni nevidím, ale to je otázka co je lepší!
Přeji dobrý výběr a spoustu najetých kilometrů!
KEIKO + dvojčata (11měs)
Ahoj Keiko, mohla by jsi mi poradit nejakou znacku cyklosedacky???
Diky ![]()
Simona
Ahoj:)
Taky planuju kolo a k tomu sedacku, jsou i nejaky, co se daji polohovat.
Keiko, jak mas pridelanou tu sedacku vepredu? Je to klasicky sedatko jako zastara?
kacii&Maty 16m.
Ahoj holky,
četla jsem o tom, že cyklosedačka by měla být pro prcky od 18 měsíců kvůli skolióze páteře v pozdějším věku. V Sama doma dokonce říkali, že od 3 let.
Máte s tím zkušenosti? Co vadí na ježdění v cyklosedačce?
Sendy
Tohle jsem našla v jedné inetové poradně. Kopíruji sem dotaz a odpověď lékaře.
Odpověď:
V cyklosedačce může dítě jet až tehdy, když má dostatečně pevnou páteř a šíjové svaly a to rozhodně dřív než kolem 1.5 roku není. Navíc je pro tak malé dítě jako je vaše cyklosedačka velká a velká nejspíše bude i helma.Pro tak malé dítě je prostě jízda v cyklosedačce trápením,a rizikem, které není dobře podstupovat!