Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj jeste jednou ja
,
mam jeste jeden dotaz: musi mit mimi na nohach boticky kdyz uz stoji u nabytku nebo boticky staci az zacne opravdu chodit ![]()
Dekuji predem moc za odpovedi ![]()
Simona
Ahoj Simonko,
na toto téma tady nedávno proběhla celkem obsáhlá a ve výsledku nejednoznačná diskuse
s názvem první botičky.
Zkus mrknout na:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Zdraví Verča a Adámek 18měsíců, doma většinou jen v protiskluzových ponožkách ![]()
Ahoj nám doktorka rehabilitační řekla že botičky opravdu až bude dítě chodit, do tý doby střídá lezení se stoupáním, a při lezení mu botička překáží a tak si nepřirozeně vykrucuje nohy což vede k pozdějším problémům. Lenka
No, snad jen toto - na neurologii (a tim padem i nasledny fyzioterapeut) mne rekli, ze dite ma byt co nejdele bez bot )i doma na plovouci podlaze) a boty opravdu jen na chozeni venku a pod kotnik. Ovsem, sama ona dr. mi rekla, ze kdyz na tema boty zacnu mluvit s ortopedem, tak mi dpoporuci sandalky i na doma )nebo pebne backurky) a kotnikove boty. A pak se v tom maji vyznat mminky, kdyz se neshodnou dokrtori????
Ja to resim tak, ze obcas boty doma mame, obcas ne (asi od 8 mesicu, do te doby vubec, ale on Matej spis lezl), na ven mam boty dvoje, kazde trochu jine, oboje s atestem a stridam je. Doufam, ze chlapeckovi neznicim nozky, to bych fakt nerada, docela do jeho bot (narozdil od sebe) investuju…
martina
mě řekly na neurologii že boty ne až začne sam chodit,jen ponožky nebo na boso
Ahoj holky a to ani nemůžu dávat takový ty ťapičky s pevnou podrážkou vypadají jako botičky,ale je to jen do sedačky když jedem nakoupit,aby malá neměla jen ponožku?pa Eliška
Capáčky do kočáru samozřejmě dávat můžeš, my máme troje ![]()
Silvie
Botičky až na opravdové chození, a i potom by se měly sřídat bačkůrky a ponožky s protiskluzovou úpravou, Aspoň tak nám to poradila doktorka