Večerní scény

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
11.11.15 23:09
@jita22 píše:
@Silwinka87 jasne - závislost…znam to i podle sebe.Taky bych už mela spat :)

Přesně, proto já sama se v tom snažím dost omezovat, přes den jen hoďku, když malá spí a malý je ve školce a večer, až děcka usnou, tak ještě hoďku.
Je to i strašný žrout času, co si budeme, že?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.15 23:11

Hele, já to mám podobný a to tablet ani nemáme v domácnosti :-D Dávám děti do pokoje v sedm s tím, že si do osmi můžou hrát, pak zhasnou a spát, mají tam hodiny, starší to hlídá… a v těch osm opravdu zalehne… Jenže mladší (3) nechápe, rozsvítí si a hází hračkama (pod náma sousedi…), hraje si atd… 20X tam vlítnu, nepomáhá nic… až když ho seřvu na tři doby, začne ječet, ale pak už je klid… Jenže to už je taky třeba před desátou… :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.15 23:23

U nás než jsem vyvenčila psa, je spánek. Tablet jsem vypla a uklidila. :)
Než jsem šla se psem, hodňoučká, miloučká zase :mrgreen: :mrgreen:
Parchaaaant jeden :D :D

• Citovat
  • Upravit
31278
11.11.15 23:29

Taky bych tablet na noc nedávala - někde jsem nedávno četla, že to beztak není dobré na klidný spánek takhle navečer…
Pokud by malej scénkoval, tak prostě sebrat, zhasnout, spát, pokud by se to opakovalo, tak by na večer tablet prostě nedostávala.

My tablet také máme, malej je pohádkovej maniak, na telce i v počítači, ale párkrát po podobné scéně měl zákaz, a od té doby si „dává bacha“. Prostě když se rozhodnu, že už zírání na bednu bylo dost, tak bylo dost. Chilku (třeba minutu) to zkusí, i si pofňukne, ale nepovolím a tak řekne „no ták dobřééé“ a je v klidu.
Takže doporučuji neoblomost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
12.11.15 00:07

Pokud ji chceš tablet dovolit, tak bych ji ho nedávala minimalně hodinu před spaním. Prý to nějak odbourává přirozene navozenou únavu a deti i dospěli pak hůře usínají a spí (mohu potvrdit na sobe, internet už frčím jen na mobilu :mrgreen: ) Spis bych ji dovolila tablet a pak ji přečetla pohádku. No a další věc je, proc chodí spat tak pozde? Mám tři děti a kluci 5 a 3 nejpozději v osm spí, ted s dřívější tmou a pokud jsou dobře utahani, tak někdy i v sedm. Mít je tady do devíti nebo desíti, tak se houpu na lustru :mrgreen: Je to samozřejmě tvoje věc, ale kor pokud jsi na to sama, tak bych si upravila režim i ke sve spokojenosti a ne jen vse pro malou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.15 00:11
@jakuve píše:
Pokud ji chceš tablet dovolit, tak bych ji ho nedávala minimalně hodinu před spaním. Prý to nějak odbourává přirozene navozenou únavu a deti i dospěli pak hůře usínají a spí (mohu potvrdit na sobe, internet už frčím jen na mobilu :mrgreen: ) Spis bych ji dovolila tablet a pak ji přečetla pohádku. No a další věc je, proc chodí spat tak pozde? Mám tři děti a kluci 5 a 3 nejpozději v osm spí, ted s dřívější tmou a pokud jsou dobře utahani, tak někdy i v sedm. Mít je tady do devíti nebo desíti, tak se houpu na lustru :mrgreen: Je to samozřejmě tvoje věc, ale kor pokud jsi na to sama, tak bych si upravila režim i ke sve spokojenosti a ne jen vse pro malou :nevim:

Věř mi, že se snažím… Ona chodívala vždy normálně, ale poslední dobou jsme to prostě šoupli :(
Snažím se jí to denně ubírat, aby jsme skutečně v těch osm ležela a usínala :(
Opravdu bych ráda…ale je prostě nespavec.

• Citovat
  • Upravit
4099
12.11.15 00:16

Náš kluk (necelých pět let) míval tablet ráno, než se probudila mladší holka (ca. půl hodiny), aby ji nebudil… ale po pár týdnech jsme to zrušili a teď ho neměl už několik měsíců v ruce.
nestojí nám to všem za tu chvilku klidu!!
choval se pak vždycky hrozně. vůbec nejsem proti tomu, aby si na tabletu pohrál, stáhla jsem mu tam myslím hezké hry, nebo kouká na krátké pohádky (pingu atd.)… ale nějak to nezvládal, ten konec vyhrazené doby… tak po několika pokusech s vysvětlováním jsem to vzdala a nemá ho vůbec.

hm, ale řešit to výpraskem na zadek… to se mi nějak nezdá, to přece nemá žádnou logiku? jak to má to děcko pobrat?? jakože „já nemůžu vyvádět, ale máma mě může zmlátit? proč mě mlátí? protože je silnější? abych přestala řvát? já chci řvát, chci tablet a ještě mě bolí zadek! bééééééé“
to myslím jen k zamyšlení… nechci rýpat, jen zkouším pohled z druhé strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
12.11.15 01:03

Je to cesta do pekel. Tchýně koupila synovi asi před dvěma měsíci PSP a hru Minecraft a on je na tom úplně závislý a agresivní, když mu to chci sebrat. Je schopný hrát hodiny. Nevím, co dělat. :( Pokusím se mu to omezit na hodinu denně a přidat mu nějaký koužek (má jen dvakrát týdně), protože on by se jinak uhrál k smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
12.11.15 05:21

To, že dítě dělá scény, když má odevzdat tablet, svědčí o počínající závislosti-bez legrace. Domluvte si jasná pravidla a zdůrazněte, že bude-li vyvádět, příští den nebude tablet vůbec. Můj syn to pochopil už ve 2,5letech (taky občas zkoušel brečet nebo premlouvat „maminko ještě jednu Peppinku prosiiiim!“) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1589
12.11.15 06:10

@Lutonka Já si snad pořídím trezor na zámek, protože nevím, kam tu hru už schovat. Máme malý byt a schovávaček pomálu. Navíc tuhle před spaním jsem řekla: „A konec!“ a donutila ho přestat a šla jsem uspávat mladší sestřičky vedle. Pak jsem se na něj přišla podívat a on po tmě hrál dál. :( Ale musím být zase shovívavá, já jsem nebyla jako malá lepší. V té době zrovna začínal Game Boy a já na tom taky byla závislá a máma se na mě zlobila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
12.11.15 06:17

Dcera má 3,5 let a nedovedu si představit, že bych jí pořidila tablet. Synovi bude 7 let a dostal ho loni od babičky na Vánoce i přes můj vyslovený zákaz. Nakonec jsem zjistila, že to není tak velké zlo, synovi kolikrát leží i měsíc ve skříni bez povšimnutí. Má taky určité pravidla, když ho chytne období tabletu, tak má 30 min. denně a až si napíše úkol a poučí se do školy. Dceru jeho tablet nezajímá. A takhle večer před spaním, no nevím, nikoho neodsuzuji, ale není nad to lehnout si s dětmi, přečíst si pohádky, popovídat si a dítě má klidné spaní, nedovedu si představit, že bych takhle v devět tady křičela. Děti mě odpadají v osm.

Zakladatelko, u nás nejvíc zabírají zákazy, takže až dcerka bude zase vyšilovat, seber jí tablet a odejdi z pokoje, nevšímej si jí, jen bych jí dala zákaz, že druhý den tablet nebude a vydržet. Držím palce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
12.11.15 06:57

Syn je taky menší závislák (27m) když beru, má občas záchvat, ale do minuty ho nalákám na něco jiného.
Bohužel tablet mi zachraňuje duševní zdraví, syn vstává v 5 ráno už rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.11.15 07:24

To zkoušel náš čtyřletý taky. Po večeři má jednu pohádku a najednou scény a řev, tak další den už pohádku neměl, trochu se vyvztekal a po týdnu jsme je obnovili. Jinak pomáhá říct, že teď bude jedna pohádka a vypínáme, když to vypadá na vztek, tak se ho klidně zeptám, jestli pohádku chce a to většinou hodně rychle přestane. Hodina pohádek mi přijde u takových prcků moc :nevim:

@jakuve mně třeba první před devátou neusne - pokud nechodí do školky. Jak je doma, tak vstáváme v osm a po obědě hodinu spí, bez toho je na ťafku a večer má výdrž.

Jinak tablet bych nezatracovala. My máme jeden rodinný, večer mu na něm pustím po večeři jednu pohádku, mezi tím uložím a uspím mladšího syna a pak ještě přečteme pohádky.

@Lutonka u nás se ta období střídají. Vždycky si řeknu - hurá, je klid, ale po nějaké době to máme znovu. Většinou to je v pohodě, ale někdy mu 1 pohádka nestačí, tak to zkouší. Přitom si přes den na pohádky ani nevzpomene. U něj si myslím, že to není závislostí, ale tím, že se mu nechce jít spát a dělá to v ty dny, kdy je unavenější a důvod si vždycky najde. Je to tak týden, co předvedl scénu, že má hlad a chce ještě jíst… Nedostal, ale zkusil to. Týden předtím stejná scéna kvůli pyžamu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510