Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jste některá závislá na kávě jako já
a kojíte, dítě moc nespí? - zkusily jste třeba kafe úplně vysadit, aby dítě lépe spalo? Hledám možnosti, aby spala déle. spíme tak 30min přes den a v noci to celkem šlo, ale poslední dobou je to v noci horší… díky za rady ![]()
Kojim, piju jedno kafe denně a žádné změny ve spánkovém režimu dítěte nepozoruju.
Tusim treti syn nesnesl kofein, ale melo to vliv na brisko, mel z toho srajdu. Na spanek jsem ani u jedoho z deti vliv kofeinu nepozorovala.
Co jsem četla, tak do mléka se dostane kofeinu opravdu minimum…
Na moje to vliv nemá, ani na jednoho. kafař nejsem, normálně nepiju kafe, ale na dovče např. jsme pila 2 denně, a žádná změna ve spánku. ale na mě nepůsobí taky. já si dám v 11 večer kafe, a po půlnoci jdu v pohodě spát. v pubertě mě kofein dokonce vyloženě uspával.
Někde jsem četla, že aby se kofein dostal do mléka v takovém množství, aby to dítě ovlivnilo, muselo by se vypít minimálně 7 šálků kávy. Já jí jeden čas vypila cca 4 denně a ačkoliv mi dítě zrovna moc nespí ani v noci, ani přes den, tak vysazení kávy na to nemělo vliv ![]()
Mě teda děti, až se srovnaly po šestinedělí, spaly dobře. Ale kávu různě omezuju, jednu dobu jsem ji úplně vyřadila a ani na sobě ani na kojených dětech jsem nepoznala změny ve spaní.
Já ji teda miluju ![]()
Nejsem žádný kafař. Ale občas si dobré preso ráda dám. Vliv na spaní jsem nezaznamenala, zato dám ruku do ohně, že mi kofein děti staví.
Tak já při kojení vypila někdy i 2 presa za den a vliv to nemělo žádný, asi moje děti byly zvyklé i z těhotenství na kofein.
@Sillia tak já milují kafe, do půl roku jsem ovšem nepila, potom už jednu denne, někdy dvě. syna kojim a spí celkem pravidelně. je to různé