Závislačka - 8 měsíční

186
25.10.15 08:13

Zavislacka - 8mesicni

Aboj zkusenky,

Tak uz jsem vazne, ale vazne zoufala. 8i mesicni dcera ji pres den celkem dobre, zuzla rohlik, krupky, papa jogurt, trochu obedu, ovoce(sni i cely banan), na veceri kase a mezitim kojim. Vecer dam do postylky a musi se vyrvat aby usla. Za hodinu je vzhuru, a i kdyz ji mam v posteli, u sebe, nakojena tak porad chce prso mit v puse :-/ kdyz ji prso vezmu po pul hodine tak je zle, fakt uz nevim, je strasne protivna, to ani nemluvim, co dela za sceny pri oblekani :( pritom je najezena, prebalena a stejne si bez ni nemuzu odskocit ani na wc, neustale se po me s revem sape a to i kdyz je se starsi sestrickou mezi hrackami.
Rada bych uz prestala kojit ale neumim si predstavit cely den a noc revu :(
Nemate nejakou radu, mela jste to nektera podobne?
Zkousela jsem davat v noci flasku, dokonce i dudlik a nic nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
25.10.15 08:23

@Amoletka Asi ma separacni uzkost, coz asi jeste podporujes tím vyrvanim před usnutím. Vylomeniny při prebalovani a oblékání patří k věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
25.10.15 08:53

@Amoletka Jestli je to separační úzkost, tak jedině počkat, až to přejde.
Závisláka jsem začala řešit až po roce věku, kdy malá začala pomalu komunikovat i jinak, než nepříčetným řevem. Nechávala jsem ji doma občas i s někým jiným a odcházela do jiné místnosti, časem jsem pak dokonce mohla odejít z domu, aniž by malá celou dobu mojí nepřítomnosti řvala.

Noční kojení si malá utnula sama až v 10m, do té doby pila klidně po hodině. Ale prso místo dudlíku jsem jí teda netolerovala ani jako miminu, nebylo mi to příjemné, takže se fakt napila :nevim: Nenechávala bych večer vyřvat, i z toho pak může mít zlé sny a budit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
25.10.15 09:28

Vyřvat ke spánku v 8 měsících? má separační úzkost, a chce být s tebou, to je u miminek docela normální. a ty bys jí v tomhle období měla dát jistotu, že jsi tu pro ni, kdykoliv potřebuje, a ne ji frknout do postýlky, ať si pláče. na na prsu je můj 9,5m taky závislej, neřeším to, onn z toho vyroste. se mi líbilo, jak tu někdo v jedný podobný diskusi psal jeslti jak maminka ignoruje pláč z postýlky, tak jestli by to mimčo ignorovala stejně, kdyby umělo mluvit, a místo pláče volalo něco jako „maminko, nenechávej mě tu, cítím se tu sama, opuštěná, a mám hrozný strach..ten plyšák má nějaké velké oči..s tebou bych se cítila bezpečneji“ ono třeba něco takovýho volá, ale jinak než pláčem to vyjádřit neumí..
takže prvě bych přestala s vyřváváním, a to kojením pkud ti to enormně vadí tak odbourávat velice pomalu, a o to víc se s malou tulit, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
25.10.15 09:38
@Amoletka píše:
Aboj zkusenky,Tak uz jsem vazne, ale vazne zoufala. 8i mesicni dcera ji pres den celkem dobre, zuzla rohlik, krupky, papa jogurt, trochu obedu, ovoce(sni i cely banan), na veceri kase a mezitim kojim. Vecer dam do postylky a musi se vyrvat aby usla. Za hodinu je vzhuru, a i kdyz ji mam v posteli, u sebe, nakojena tak porad chce prso mit v puse :-/ kdyz ji prso vezmu po pul hodine tak je zle, fakt uz nevim, je strasne protivna, to ani nemluvim, co dela za sceny pri oblekani :( pritom je najezena, prebalena a stejne si bez ni nemuzu odskocit ani na wc, neustale se po me s revem sape a to i kdyz je se starsi sestrickou mezi hrackami.
Rada bych uz prestala kojit ale neumim si predstavit cely den a noc revu :(
Nemate nejakou radu, mela jste to nektera podobne?
Zkousela jsem davat v noci flasku, dokonce i dudlik a nic nechce..

ale je sikovna pokud to je ta na te fotce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
25.10.15 09:48

@Amoletka vyrvani před usnutim? Nedivim se, že se pak pořád budí a drží si tě tím, že nepustí prso z pusinky. Já asi neporadim, protože za A naprosto odsuzuji metodu vyrvani a za B podporuji dlouholeté kojení. Mám tři děti a z toho dvě urvane až hrůza, v noci několik měsíců co půl hodiny vzhůru nebo kojení nonstop. Může to mít několik důvodů.. Zoubky, separační úzkost, denní prožitky odrážející se do divokých snů,.. Je to obdobím a přejde to. Osobně bych to vůbec netěšila a miminku vyhověla, nedělá to proto, že vás chce nastvat. Má to hlubší důvod. Tento dětský věk uteče tak rychle a pak budete mít ještě tolik času na věnování se sama sobě, na klidný spánek. Mě pomohlo smíření. Prostě je to tak a člověk to přijme. Pak bylo toto asi roční období jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
25.10.15 09:51

@Amoletka tak bud ma separacku, tu tim vyrvanim jen umocnujes, nebo ji rostou zuby, ty byvaji nejhorsi v noci a kojene dite holt bere za uklidnovadlo prso. A nebo je to zlozvyk, kdy si z tebe dela dudlika.
Syn mi toto delal, v noci furt na prsu, pomohlo az odstavit, za dva dny uz na prso nevzpomnel, dostal flasku pred spanim, v noci vodu, v 6 rano zas mliko a brzy se prestal v noci budit uplne a budil se az na to ranni mliko.
Ale pokud jsou to zuby nebo separacka, tak odstav nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.10.15 10:07

Chudák dítě. Proč necháváš osmiměsíčné mimino uřvat do spánku? 8o
V tomhle věku to má spousta dětí stejně, separační úzkost, špatný spánek. Nic nenormálního. Buď tam pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.10.15 10:52

Taky jsme to měly, že jsem se nemohla hnout, občas jsem si ji musela brát i na záchod. Naše ne, že by plakala, ale vztekala se a ječela na celý barák i když jsem šla jen do kuchyně pro čaj. jenomže to nešlo jí mít furt na rukou, třeba při vaření si to nedokážu představit, že smažím řízek na rozpáleném oleji a malou na rukou. takže jsme si pořídili cestovní postýlku kde se jí daly hračky a ona se tím zabavila a bylo po problému

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
25.10.15 11:37

Ach jo. :( vše podstatne už bylo napsáno. Je mi toho dítěte neskutečné líto.

• Citovat
  • Upravit
9719
25.10.15 11:52

@Amoletka 8o no naše separačku neměla usíná sama a závislá není, ale kdyby ano rozhodně bych se nechovala jako ty :roll: s kojením ti neporadim, vale mám pocit, že se dítě odstavuje samo nebo zvolna ne naráz. Myslím, že by jsi měla malou víc chovat a být tam pro ní, některé děti to vyžadují. Naše chce pochovat taky, když jí něco trápí a nikdy jí nenechávám brečet a už vůbec ne řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí