Dcera přestala spát

138
3.11.15 06:11

dcera prestala spat

Ahoj maminky.mame temer 2,5letou dceru. Od narozeni nam vsichni zavideli, ze vstava kolem 7-9hod.je to cca 2tydny co onemocnela( suchy drazdivy kasel, hnisava bolava ryma, atd)a je nemocna stale. a zaroven se tou doboz menil cas na zimni.od te doby nam vstava mezi 5-6hod a to je pro nas zabijejici. Spat chodi porad ve stejny cas, nekdy si rekne i o nocni sunar. A stejne vstane mezi 5-6hod. Nevite proc najednou takovy skok a jak se vratit do starych koleji? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
3.11.15 06:24

Může to souviset s nemocí, změnou času a taky jednoduše proto, že už tolik spát nepotřebuje. Prostě si z jedné strany „ubrala“ a vstává ráno dřív. Podle mě nic nepochopitelného, pokud ji nebudí ten kašel. To by ale měla tendenci dospat někdy během dne.
Co se týče změny času, chvíli trvá, než se s tím sehrají biorytmy dítěte, mě zase nejmladší dcerka začala chodit spát dřív a jsem tomu velmi ráda. Je fakt, že já ve vašem ranním vstávání nevidím žádný problém, jsem skřivan a vstávám sama brzy(ráda jdu dříve spát a ještě před tím mám ráda trochu klidu pro sebe).Kolem 6 hodiny mi děti(aktuálně tříletá dcera),vstávají běžně. Pokud ještě potřebuješ spát, nastav jí klidovou činnost, prostě se jí nebudeš věnovat, bude si sama v pokojíku při lampičce hrát nebo pusť nějakou pohádku :nevim: (vhodné CD nebo DVD)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
3.11.15 06:29

@BritChicco Já se teda přiznám, že mě ten čas vstávání přijde celkem normální, náš kluk vstává běžně mezi 5 a 6 hodinou… A kdy chodí malá spát? A spí ještě po obědě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
3.11.15 06:52

Já běžně stávám 5-6h ranní, někdy i o chlup dříve. Věřím, že je to hlavně pro tebe skličující, ale ty děti si dělají co chtějí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.11.15 07:01

Tak my si zvykli, ze vstavala kolem 8hod a najednou vstava takto brzo. Tak ono to stejne tak dopada, ze si bud vysype hracky a nebo kouka na pohadky a ja jeste polehavam…ale stejne je to strasny skok.pres den nespu, ikdyz ted kvuli nemoci si nekdy zdrimne i po O. Co se tyce spanku tak nijak pevnou hodinu danou nemame, kdyz se ji chce spat, tak jde. Ale vetsinou je to kolem 20-21hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
3.11.15 07:16

Spánkové potřeby dítěte se mění.
Upřímně, co bych za to dala, aby mi děti spaly od osmi do šesti. Mně spí od půlnoci do sedmi. Někde tam ještě musím nacpat alespoň dvouhodinovou pracovní dobu. :/

• Citovat
  • Upravit
11565
3.11.15 07:18

@BritChicco Souhlasím, že to bude kombinace změny času a nemoci - ony po chorobě děti často dělají „skok“. Možná by pomohlo zavést nějaký režim: že se jde spát v osm a ne později, že když se ráno vstane, tak se zůstává v pelíšku atd. (Moje dítě na to teda taky nejede, ale tu večerku, tu máme stanovenou. Už jen proto, aby se nepřetáhla.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.12.15 20:34

To mi poraďte..synovi je dva a půl roku, od narození usínal sám ve své posteli, nikdy jsme neuspávali. V srpnu jsme byli na dovolené a vše se mu rozhodilo. Usínal velmi pozdě, vyžadoval naši přítomnost, vstával o dvě hodiny dříve než normálně doma, po obědě spal pár minut oproti dřívějším dvoum hodinám. Od té doby děs. uspávání prodlužuje, vymýšlí, že potřebuje čurat, kakat, pít, smrkat..furt něco. teď vyžaduje chovat jako miminko. Je fakt, že v září byl měsíc ve školce, z té jsme jej pak stáhli, v nedávné době jsme se zbavili dudlíka, dal jej dobrovolně a začal spát před několika týdny ve velké posteli. Jo více změn najednou, ale žádná změna k lepšímu. Po obědě nespí vůbec, vstává kolem půl páté až páté, usíná kolem deváté..je to zničující. Co dělám špatně? vyřvat nepomáhá, klidně se pozvrací, na zadek také ne, přemlouvání vůbec, zákazy taky ne. kde jsem udělali chybu, když to předtím šlo tak všechno samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí