Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A přes den ještě spava? Možná by to chtělo nějak postupně zkracovat a nebo odbourat spaní přes den.
Spí po obědě od 12-13. A chodí spát v 20:30- 21:00 dříve ne.
Teda to je hodně nespavec
jedině ho hodně odpoledne utahat venku na nějaké větší procházce
Neporadím, je to jak kdybych to psala já, jen je mu 18m. Dneska od půl třetí vzhůru
Zkoušela jsem nedat spát přes den ale to nedá, usne i při hraní, utahat venku se mi ho zatím taky nepodařilo. Nezbývá než doufat, že tohle období brzy přejde.
@Kochanská taky jsme zkoušeli vše, dokonce i sirup Sedalia, ale k ničemu to nebylo, zvláštní je, že u babičky spí celou noc.
Teď do toho byl nemocný, takže ještě větší mazec.
Už se těším až ho budu budit do školy
jedno pozitivum, už nevstává o pulnoci, ale ve 4:00 ![]()
zakladatelka
Ahojte, chtěla bych se zeptat na zkušenosti či rady, máme první ditě 20m a jeho noční spánek je nula nula nic. Už od narození jsem záviděla maminkám jak jim děti spí, ale říkala jsem si, že to přejde. Pár pokusu a radosti celonočního spánku tady bylo, v 17m už i usínal sám, ale po pár dnech se to vrátilo zpět, když začal vyskakovat z postýlky hlavou napřed, raději jsme mu umožnili cestu ven, ale to byl zase pořád u nás a nevyspal se nikdo, je to malý cestovatel. Potom jsme se rozhodli ho dát už do vlastního pokojíčku, 3noci paráda a bum, jde spát o pul 9 a kolem pulnoci je vzhuru a bojujeme klidně do 5 rána. Nechápu co se stalo a že mu spánek nechybí. Děsí mě to o to víc, když vím, že čekáme druhé mimčo. Nemá někdo podobnou zkušenost, potřebuji uklidnit a věřit, že to nepřejde až za 8let. ???? Děkuji
(Anonym neboť nikdo neví, že čekáme další přírustek. ????)