Večerní uspávání dvou dětí

44
10.6.15 22:20

Večerní uspávání dvou dětí

Dobrý večer,
Chci jen slyšet vaše zkušenosti. Mam skoro 5 leté dítko a ted měsíční miminečko, pres tyden jsem sama pece o deti zvládam jen vecer je to narocne. Jak uspavate vy, které jste na deti samotné??
Vetsi chce číst pohádku, malého to budí tak je vzdycky hodinový boj o upsání. Jak to delate vy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101637
10.6.15 22:22

@Aa pepina Starší naučné usínat bez pohádky v pokojíčky, mladší v ložnici. Teď mají CD a pustí si pohádku a poslouchají oba (beze mně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
10.6.15 22:26

Ja proste nejdriv poresim starsi, aby meli zuby vycistene a lezeli s knizkou v posteli, s prostrednim ditetech chvili ctu, je prvnak. pak teprve prijde na radu nejmladsi, neusina bohuzel sama, takze se s ni odeberu do loznice a cekam az usne. nastesti manzel je vecer doma celkem casto, takze si to rozdelime, sama jsem na to asi 2× do tydne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
10.6.15 22:27

Ahoj, když se mi narodila druhá dcera tak první bylo něco přes 2,5 roku. Bylo to období kdy nespala po obědě každý den, jen někdy. Takže pokud spala po obědě, šla spát jako druhá, pokud nespala, šla spát jako první. Když šla první, tak jsem v pokoji měla miminko na matraci na zemi nebo na ruce, u toho jsem vyprávěla pohádku a když starší zalehla tak jsem šla uspávat mimino. A nebo jsem jí nechala si hrát v pokojíčku zatímco jsem kojila mimi v ložnici. Pak jsem ho dala spát a šla za starší - ze začátku to bylo náročné protože mimi třeba plakalo, tak jsem chvíli pendlovala mezi nima a nebo jsem ho holt nechala chvíli plakat abych starší mohla říct pohádku - a nebo jsem mimčo chovala a výsledek byl, že starší šla spát stejně dřív :lol:
Ty je máš spolu v pokoji? Já jsem „mimčo“ dala ke starší do pokojíčku až někdy na 13 měsících, když jsem utnula noční kojení. Do té doby s námi spalo v ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.6.15 22:30

Vsichni v jedne posteli. starsimu se cte, mladsi u prsa nebo proste pritulene.

• Citovat
  • Upravit
7932
10.6.15 22:34

Já jsem měla manžela naštěstí většinou doma, ale starší stejně chtěla uspávat ode mě, takže mladší jsem nechala v postýlce v obýváku, uložila a uspala jsem starší v pokojíku, vzala jsem mladší a uspala mladší v ložnici

Pak naštěstí starší „ustoupila“ a ukládal ji manžel. Když nebyl doma, vzala jsem si do pokojíku kojicí polštář, starší si lehla do postele, já si sedla k ní, kojila jsem a u toho jsem četla pohádku. Když mladší zabrala, přenesla jsem ji do ložnice a vrátila se ke starší. První rok jsem v podstatě celé večery a noci pendlovala mezi ložnicí a pokojíkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.6.15 22:37

Sice jiný věkový rozdíl, ale když jsem na děti sama, tak se postarám o oba společně tak, aby byli vykoupaní (od narození mladší se vždy koupou zároveň, mimi ve vaničce, junior ve vaně, teď už společně ve vaně), vyčištěné zuby, pyžamka atd., prostě oba nachystaní do postele. pak jdu s oběma do pokojíčku, staršímu chvíli čtu, opravdu jen chvíli.
Pak si starší vybere obrázkovou knihu (okýnkovou, prohlížecí) a s tou si vleze do postele. já jdu do ložnice, nakojím tam v klidu mladší a uspím ji.
pak se vrátím ke staršímu a čteme si podle potřeby, poslední dobou i hráváme pexeso apod. usíná pak sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.6.15 22:57

Starší kluk 5let, mladší dcera 10měsíců. Od té doby co není kojená ( od 6měsíců) je s malým v pokojíčku. Malou jsem od začátku ukládala ve stejný čas, až na výjimku cca 1-max.2× týdně kdy jsme například někde byli na výletě, návštěvě - v podstatě se dá říct že v týdnu chodí denně stůj co stůj v 19h. spát, v 15.30 vyzvedáváme bráchu ve školce, do 18h. jsme venku a na 18h.se navracíme domů, do 19h. koupání, večeře, převlékání ( oba dva). Malá zabere jedna dvě po jedné ukolébavce kterou jí šeptám a pohoupu na ruce, max. k ní musím poté 2× přijít a znova přikrýt, už nezpívám :-) Pak jdu na staršího - pomazlit, přečíst pohádku, zoubky a mezi 19.45 - 20h. s čajíkem uložit, to už malá spí takže ho neruší a syn zase ví že nesmí rušit malou aby ji nevzbudil. Pokud se mu něco nezdá, ví že může přijít - dveře nezavíráme. ve 21h. se mi vrací manžel z práce a to jsou už oba kaput :-) ráno ale vstávají oba brzy po 6h. - to s nimi zase tráví čas manžel, než se odchází do školky. U syna mi jeden čas hodně pomáhala svítící želvička s melodií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
10.6.15 22:58

Snažím se nejdřív všechny nachystat (pyzamo, zuby) a potom modlitba před spaním a čtení, nejmladší se u toho kojí. To je ideál, v reálu to kolikrát vypadá jinak :jazyk: jako třeba, že nejmladší potřebuje uspat dřív, kluci se samozřejmě neprevlikaji do pyzam, když je nedozoruju… A když se pak konečně dostaneme ke čtení, tak se mrňavka vzbudí, protože zjistila, že maminka zmizela (spí s námi v posteli…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
10.6.15 23:23

Nejdřív jde spát starší, malý se kolem plahočí. pak teprve koupu mladšího atd. mezitím starší usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
10.6.15 23:42

Večerníček pro oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
11.6.15 00:25

Pětiletému dítěti se dá s klidem přečíst pohádka tak, že leží v postýlce a máma je u něj s miminkem v šátku.

Měsíčnímu mrněti je naprosto jedno, kde a v čí náruči leží. Nechápu, jak by jej mohla pohádka „budit“, těžko na sebe při čtení křičíte…?

A je-li miminko natolik citlivé, že nesnese ani čtení pohádky šeptem, tak je nejvyšší čas (ano, už v těch 4 týdnech) jej začít zvykat. Není v rodině samo, ostatní členové rodiny se standardně pohybují po bytě a tlumeně spolu hovoří. S tím (resp. s podmínkami, jaké v rodině jsou) se děti musejí naučit vyrovnat už odmalička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
11.6.15 01:12

Já neměla tak velký rozdíl, holky jsou 20 měsíců. Ale bylo to tak, že jsem četla pohádku starší a mladší byla u prsa. Za dva měsíce jsem na to zvědavá, jak to bude se třema. Zatím nemáme dodělaný pokojík, takže asi všichni v jedné posteli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
11.6.15 02:27

Děti mám od sebe 2 a půl roku. Zatím to dělám tak, že dám staršímu večeři, pustím večerníčka a jdu koupat, kojit a uspat mimino. Když usne, jdu si vzít do parády starší. Když ne, kouká prcek jak koupu staršího, jedeme všichni ke staršímu do postele a čteme pohádku, mimino si hraje nebo ho kojím. Po pohádce jdu uspat miminko do své postele. Když to nejde, vezmu si ho s sebou do kuchyně a ještě spolu děláme, co je potřeba, než se unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
11.6.15 06:57

Tak já jsem v pohodě četla i při kojení miminka. Když jsem nechtěla nebo nemohla číst, děti jsou zvyklé poslouchat CD. A navíc netrváme na pohádce před spaním, čteme si kdykoliv během dne.

Podle mě tak malé miminko nebudí pohádka, ale má prostě krátké intervaly mezi spánkem a bděním. U nás to bylo a je tak, že mimino, když spí, tak spí. Nejmladší má 4,5 měsíce a když chce spát, tak spí klidně i v postýlce v obýváku. Děti kolem ní halasí. To by musel být hodně silný zvuk, aby se probudila(třeba něco spadnout a třísknout).
Pětileté dítě by nemělo vyžadovat, aby u něj rodič byl, než usne. Nám tříletá usíná sama v pokojíčku. Má ráda otevřené dveře a někdy to CD, ale problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí