Věci do porodnice, zbytečné kupovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4706
13.2.12 23:08

věci do porodnice na

ahoj maminky, těch témat tady už asi proběhlo dost, ale mě by zajímalo, jestli některé věci nejsou zbytečné kupovat. Jestli to využiju i pak doma.. jako např:
*borovou vodu
*mulové čtverečky
*dětské mýdlo
nebo vložky do podprsenky. :?:
porodnické vložky???
díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
13.2.12 23:12

Tak podnický vložky určitě, vložky do podprsenky ti asi dopředu nikdo moc neporadí… Borovou vodu jsme neměli, mulový čtvrečky jsme trochu využili, dětský mýdlo ze začátku ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.2.12 23:14

a můžu se zeptat, jak dlouho se ten pupíček hojí??
a porodnický vložky se tam asi dávají nebo nee??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
13.2.12 23:16

U mě- borovou vodu jsem nikdy neměla, mulové čtverečky najdou určitě všelijaké užití, dětské mýdlo ze začátku není třeba, porodnické vložky- u nás v porodnici je dávají, vložky do podprsenky- těch jsem užila metráky, mlíko mi nekontrolovaně stříkalo mimo kojení furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
13.2.12 23:19

Nevím jak je to u Vás ale já jsem vše dostala týkající se hygieny miminka,většinou jsou to vzorečky a to na tři dny vystačí ,
jinak poporodní vložky jsem potřebovala a ještě je dobré porodnické kalhotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.2.12 23:19

Tak určitě budeš potřebovat porodnické vložky jednak asi do porodnice (nevím, jak to u vás v nemocnici chodí, musíš se poptat, ale u nás se nedostává nic), vložky do podprsenky zřejmě využiješ. Pak pordnické síťované kalhotky jsou též potřeba.
Borová voda je zbytečná, čtverečky jsme také neměli. Ale byl třeba líh na pupík. U nás v porodnici ho před odchodem řežou, takže jsme pak doma cca 14 dní čistili lihem. Dětské mýdlo můžeš koupit, využiješ později ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.2.12 23:23

jo vím to už mam napsaný jako potřebný kalhotky jednorázovky, a líh a jinou hyg. pro mimi…
ale já jsem před tím nekojila, takže ani nevím jak s těmi vložkami do podprsenky a taky jsem byla na císaři, a ty vložky jsme normálně dostávali, tak proto se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.2.12 23:25

JEDU PODLE TOHOTO ZATÍM

Potřeby do porodnice pro miminko

• jednorázové pleny (asi 30 kusů) • látkové pleny (asi 3 kusy) • dětské hygienické vlhčené ubrousky • mycí přípravek, krém, olejíček vše určené výrobcem na ošetření dětské jemné pokožky • vatové tyčinky do oušek a nosánku • kartáček na vlásky • rychlozavinovačku, dečku • oblečení na cestu domů

Potřeby do porodnice pro maminku

• ručníky • boty na přezutí + teplé ponožky • hygienické potřeby – kartáček na zuby, pastu, hřeben, šampón, mýdlo, krém, jelení lůj • manikúru • jemný toaletní papír, papírové kapesníky, vlhčené hygienické ubrousky • porodnické vložky • spodní kalhotky • prsní vložky • kojící podprsenky • noční košili • župan • mobilní telefon + nabíječku • něco na čtení • fotoaparát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
13.2.12 23:30

Mela jsem porodnicke vlozky,vlozky do podprsenky a porodnicke sitovane kalhotky. Borovou vodu ne. Doma jsem mela pripraven jen lih na pupicek a detsky olejicek. Ze zacatku toho moc neni potreba, az pozdeji jsem zacala nakupovat ruzne kremiky a kravinky :).

• Citovat
  • Upravit
11522
13.2.12 23:33

me bylo receno, ze zadne kalhotky nepotrebuji, postaci vlozky :nevim: a latkove pliny taky nemam brat, protoze to stejne nebudu mit kde preprat, dostanes od nemocnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
13.2.12 23:37

Fakt to záleží na porodnici… třeba u nás jsou po dítko potřeba pouze jednorázové pleny a oblečení na cestu domů
Z toho pro maminku nebylo z toho co máš vypsáno potřeba následující: porodnické vložky - fasuje se dle potřeby (po balíkách), noční košile - též volně k dispozici erární, vlhčené ubrousky - k čemu?, jinak bych přibalila ještě nějaké jídlo na mlsání a nějaké pití - nemocniční čaj mi lezl krkem během prvního dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
13.2.12 23:38
alsem píše:
me bylo receno, ze zadne kalhotky nepotrebuji, postaci vlozky :nevim: a latkove pliny taky nemam brat, protoze to stejne nebudu mit kde preprat, dostanes od nemocnice..

No, já měla ty síťované a jsou super, nevím jak bych fungovala bez nich :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
13.2.12 23:40
j.a.n.i1 píše:
alsem píše:
No, já měla ty síťované a jsou super, nevím jak bych fungovala bez nich :think:

to si me potesila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.2.12 23:40
j.a.n.i1 píše:
alsem píše:
No, já měla ty síťované a jsou super, nevím jak bych fungovala bez nich :think:

Taky si to bez síťovaných kalhotek nedovedu představit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
14.2.12 00:38

Hodně to záleží na tom,kde budeš rodit. Vložky do podprsenky a porodnické vložky jsem si brala, čtverečky ne a borovou vodu mi domů dotáhla hygienou posedlá tchyně. Dodnes ji mám zavřenou a schovanou, nezapomenu ten její výraz, když jsem jí sdělila, že to používat nehodlám a že to nosila zbytečně :)
Ještě je dobré vzít si s sebou látkové pleny a toaletní papír, v Porubě ho neměli, byla jsem docela překvapená… A taky ručník, který potom poletí rovnou do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková