Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj maminky, těch témat tady už asi proběhlo dost, ale mě by zajímalo, jestli některé věci nejsou zbytečné kupovat. Jestli to využiju i pak doma.. jako např:
*borovou vodu
*mulové čtverečky
*dětské mýdlo
nebo vložky do podprsenky. ![]()
porodnické vložky???
díky moc
Tak podnický vložky určitě, vložky do podprsenky ti asi dopředu nikdo moc neporadí… Borovou vodu jsme neměli, mulový čtvrečky jsme trochu využili, dětský mýdlo ze začátku ne… ![]()
a můžu se zeptat, jak dlouho se ten pupíček hojí??
a porodnický vložky se tam asi dávají nebo nee??
U mě- borovou vodu jsem nikdy neměla, mulové čtverečky najdou určitě všelijaké užití, dětské mýdlo ze začátku není třeba, porodnické vložky- u nás v porodnici je dávají, vložky do podprsenky- těch jsem užila metráky, mlíko mi nekontrolovaně stříkalo mimo kojení furt.
Nevím jak je to u Vás ale já jsem vše dostala týkající se hygieny miminka,většinou jsou to vzorečky a to na tři dny vystačí ,
jinak poporodní vložky jsem potřebovala a ještě je dobré porodnické kalhotky.
Tak určitě budeš potřebovat porodnické vložky jednak asi do porodnice (nevím, jak to u vás v nemocnici chodí, musíš se poptat, ale u nás se nedostává nic), vložky do podprsenky zřejmě využiješ. Pak pordnické síťované kalhotky jsou též potřeba.
Borová voda je zbytečná, čtverečky jsme také neměli. Ale byl třeba líh na pupík. U nás v porodnici ho před odchodem řežou, takže jsme pak doma cca 14 dní čistili lihem. Dětské mýdlo můžeš koupit, využiješ později ![]()
jo vím to už mam napsaný jako potřebný kalhotky jednorázovky, a líh a jinou hyg. pro mimi…
ale já jsem před tím nekojila, takže ani nevím jak s těmi vložkami do podprsenky a taky jsem byla na císaři, a ty vložky jsme normálně dostávali, tak proto se ptám
Potřeby do porodnice pro miminko
• jednorázové pleny (asi 30 kusů) • látkové pleny (asi 3 kusy) • dětské hygienické vlhčené ubrousky • mycí přípravek, krém, olejíček vše určené výrobcem na ošetření dětské jemné pokožky • vatové tyčinky do oušek a nosánku • kartáček na vlásky • rychlozavinovačku, dečku • oblečení na cestu domů
Potřeby do porodnice pro maminku
• ručníky • boty na přezutí + teplé ponožky • hygienické potřeby – kartáček na zuby, pastu, hřeben, šampón, mýdlo, krém, jelení lůj • manikúru • jemný toaletní papír, papírové kapesníky, vlhčené hygienické ubrousky • porodnické vložky • spodní kalhotky • prsní vložky • kojící podprsenky • noční košili • župan • mobilní telefon + nabíječku • něco na čtení • fotoaparát
Mela jsem porodnicke vlozky,vlozky do podprsenky a porodnicke sitovane kalhotky. Borovou vodu ne. Doma jsem mela pripraven jen lih na pupicek a detsky olejicek. Ze zacatku toho moc neni potreba, az pozdeji jsem zacala nakupovat ruzne kremiky a kravinky
.
me bylo receno, ze zadne kalhotky nepotrebuji, postaci vlozky
a latkove pliny taky nemam brat, protoze to stejne nebudu mit kde preprat, dostanes od nemocnice..
Fakt to záleží na porodnici… třeba u nás jsou po dítko potřeba pouze jednorázové pleny a oblečení na cestu domů
Z toho pro maminku nebylo z toho co máš vypsáno potřeba následující: porodnické vložky - fasuje se dle potřeby (po balíkách), noční košile - též volně k dispozici erární, vlhčené ubrousky - k čemu?, jinak bych přibalila ještě nějaké jídlo na mlsání a nějaké pití - nemocniční čaj mi lezl krkem během prvního dne.
alsem píše:
me bylo receno, ze zadne kalhotky nepotrebuji, postaci vlozkya latkove pliny taky nemam brat, protoze to stejne nebudu mit kde preprat, dostanes od nemocnice..
No, já měla ty síťované a jsou super, nevím jak bych fungovala bez nich ![]()
j.a.n.i1 píše:alsem píše:No, já měla ty síťované a jsou super, nevím jak bych fungovala bez nich
me bylo receno, ze zadne kalhotky nepotrebuji, postaci vlozkya latkove pliny taky nemam brat, protoze to stejne nebudu mit kde preprat, dostanes od nemocnice..
to si me potesila ![]()
j.a.n.i1 píše:alsem píše:No, já měla ty síťované a jsou super, nevím jak bych fungovala bez nich
Taky si to bez síťovaných kalhotek nedovedu představit ![]()
Hodně to záleží na tom,kde budeš rodit. Vložky do podprsenky a porodnické vložky jsem si brala, čtverečky ne a borovou vodu mi domů dotáhla hygienou posedlá tchyně. Dodnes ji mám zavřenou a schovanou, nezapomenu ten její výraz, když jsem jí sdělila, že to používat nehodlám a že to nosila zbytečně ![]()
Ještě je dobré vzít si s sebou látkové pleny a toaletní papír, v Porubě ho neměli, byla jsem docela překvapená… A taky ručník, který potom poletí rovnou do koše.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.