Porod Jablonec nad Nisou

339
13.2.12 16:04

Porod Jablonec nad Nisou

Ahojky, :mavam:
za pár dní mě čeká porod a rozhodla jsem se pro Jablonec.
Zajímalo by mě, jak se jste byly spokojené vy, co jste tam rodily? A jak probíhal porod?

Díky za Vaše odpovědi, snad mě potěšíte. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
166
13.2.12 16:20

Já jsem tam rodila 07/10 a chovali se k nám moc mile a vše bylo ok. Jen jsem byla hodně potrhaná, někdo říká, že je to proto, že mě rodila mladá doktorka, je to možné. Pro mě byla pak důležitá i jejich poporodní péče, měla jsme dost problémů. Jo a taky, jestli jsi tam byla na té prohlídce, tak tam ti dali číslo na které můžeš volat, když si nebudeš vědět rady. Já tam před porodem volala několikrát, když už jsme měla kontrakce. Takže prvních 24 h. jsem měla kontrakce doma a jela jsem tam až když byli po 5 minutách. Pomohlo mi, že jsem tam mohla zavolat a zeptat se jestli už :) Jinak bych si ssebou vzala oblečení na mimi, sice mi řekli, že tam pro mimi mají jejich, ale to je fakt děsné :) Takže jestli nechceš mít hned od začátku otrhánka :D
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.2.12 16:38

Ahoj, ja jsem nemela to stesti, ale sestra tam rodila uz dvakrat a vzdy byla spokojena…co se tyce obleceni - alespon maji nejake, mne v liberecke donesli prcka zavazaneho jen v pline a jako oblecky tak meli jen ty bile kosilky s limeckama..Ja mela svoje tak jako tak, ale ten pohled na maleho byl silenej.
Jinak ja jsem byla taky potrhana, rodil me nejakej rek ci co.
Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
13.2.12 18:36

Ahoj, já rodila 17.11. vloni, byla jsem moc spokojená. Ležela jsem tam už týden před porodem, protože se jim nelíbili ozvy miminka a ještě k tomu jsem upadla na břicho :cert: . Přístup fakt perfektní, s úsměvem, milí všichni , včetně uklizeček :mrgreen: . Porod byl takovej fofr, že jsem na sále byla 8 minut před porodem, do tý doby jsem byla na normálním pokoji. Rodila mě jen PA, doktor přišel až na šití, protože to nestihl :mrgreen: .Potrhaná jsem taky, ale to proto, že to šlo až moc rychle. Po porodu zase skvělý, dětský i ženský setřičky . Jídlo až na pokoj, na pokoji televize, lednička, oblečky jsem měla svoje, ale už bych si je nebrala, oblečeníčko bylo celkem hezký, možná teda nějaký hezčí, když přijdou návštěvy a fotí se, ale to jejich bylo dostatečný.
takže jestli můžu doporučit , tak jablonec určitě :palec:

v liberci jsem rodila před 7 lety a už nikdy víc :zed:

jestli chceš vědět něco konkrétního, klidně piš SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
13.2.12 19:43

Tady jsou hodnocení všech porodnic…podle toho jsem si vybrala právě jablonec, i když tam pojedu 60km. Snad to pak stihneme.

• Citovat
  • Upravit
1724
13.2.12 20:13
evinax píše:
Ahoj, já rodila 17.11. vloni, byla jsem moc spokojená. Ležela jsem tam už týden před porodem, protože se jim nelíbili ozvy miminka a ještě k tomu jsem upadla na břicho :cert: . Přístup fakt perfektní, s úsměvem, milí všichni , včetně uklizeček :mrgreen: . Porod byl takovej fofr, že jsem na sále byla 8 minut před porodem, do tý doby jsem byla na normálním pokoji. Rodila mě jen PA, doktor přišel až na šití, protože to nestihl :mrgreen: .Potrhaná jsem taky, ale to proto, že to šlo až moc rychle. Po porodu zase skvělý, dětský i ženský setřičky . Jídlo až na pokoj, na pokoji televize, lednička, oblečky jsem měla svoje, ale už bych si je nebrala, oblečeníčko bylo celkem hezký, možná teda nějaký hezčí, když přijdou návštěvy a fotí se, ale to jejich bylo dostatečný.
takže jestli můžu doporučit , tak jablonec určitě :palec:

v liberci jsem rodila před 7 lety a už nikdy víc :zed:

jestli chceš vědět něco konkrétního, klidně piš SZ

s tim Libercem napodobne..muzes si precist muj denicek, treba se v nem najdes. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
13.2.12 20:48

Jéžiš, snad to ani nebudu číst, bych mohla napsat svůj hororový :twisted: . A to jsem měla porod v pohodě, v porovnání teď se druhým. Ale ty lidi a ten přístup, :poblion: , i to, jak nám pomalu zakazovali miminka chovat, mazlit, vzít si do postele, na odběry je odvezli a nic mi k tomu neřekli a já se bála zeptat :pocitac: . Ta bezmoc :cert: .Vždyť to miminko je naše .
Ale je fajn, že si člověk teď může vybrat a byl by blbej, kdyby toho nevyužil :pankac: . A podle toho to taky vypadá, v liberci nemaj do čeho píchnout a v Jablonci je každou chvíli stop stav :zed: , ještě že jsem tam ležela předem, měla jsem místo zaručený :mrgreen:
A když má člověk porovnání, tak si toho lepšího cení ještě víc :potlesk: , opravdu jsem ráda, že jsem tam byla, i když mi mm říkal , že to ty 4 dny v liberci vydržím (máme to do jablonce dál), a já už byla taky nahlodaná, ale pak jsem si řekla, že nee a byly jsme na předporodním kurzu s prohlídkou a to mě utvrdilo v tom, že chci tam ;) , dobře jsem si vybrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
13.2.12 21:01

Diky za vase prispevky. Tu porodnici mam asi 35km,tak doufam,ze to stihnem. Ja si mohla jeste vybrat Ml.Boleslav a to jsem rekla ne podle zkusenosti jinych maminek. doufam,ze jablonec za to bude stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
14.2.12 11:16

Holky,
a dělají v Jablonci při natržení (nastřižení) hráze obstřik (anestezi)? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.2.12 17:21

Ahoj ;)

Tak já jsem se před pár týdny taky rozhodla, že bych ten Jablonec zkusila (do porodu mi zbývá 7 týdnů), tudíž jsme se tam byli podívat, slyšela jsem o něm v celku dobré zprávy. Bohužel, prohlídka pro mě byla docela zklamáním, nejen, že jsme z oddělení neviděli nic (měli plno, tudíž aby byl na odd. klid), ale co bylo horší, bylo odříkávání naučeného vrchní sestrou, co se týče porodu. Popravdě, na aperiu.cz jsem se dočetla docela príma věci, které v této porodnici praktikují, leč vyjadřování vrchní sestry tomu tedy příliš neodpovídalo. :,(
Mně jde hlavně o přirozený porod, tudíž o min. zásah do jeho průběhu, pokud to nevyžaduje zdr. stav, reakce sestry na klystýr a holení, že sestra nechápe maminky, proč to nechtějí, mě překvapila. A bylo toho víc, třeba to, že 60% nástřihů je v pohodě, že sestra nikdy neslyšela prý o tom, že by po nich maminka chtěla, aby si mohlo být miminko po porodu oblečeno ve vlastních věcech a ne v erárních. Dál mě dostala reakce na přítomnost duly u porodu; na aperiu se dočteš, že už s tím mají zkušenost, ale do očí ti pak sestra řekne, že to neradi vidí, že tam nemají místo na sálech a že je jim (personálu) v podstatě k ničemu. 8o
Bohužel, nedalo se přehlédnout, že za slovy a chováním sestry je tak docela arogance, jakože „my víme, jak nejlíp na to rodit, vy nám do toho nemluvte“. Moje zkušenost, někdo může být spokojený, což asi ano, já mám v celku jasnou představu, i když vše může být jinak, mně jde ale spíš o ten přístup personálu, což jsem myslela, že v Jbc je v pohodě a ono asi ne. No, pokud budu rodit tam, tak jedině s porodním plánem, a jeho důsledným dodržováním. Doufám, že na to budu mít sílu, ale moc mě to mrzí, že to je takový nepříjemný boj v situaci, kdy by vše mělo být na straně empatie vůči miminku a rodičům.
No, držím ti palce a sobě taky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
14.2.12 17:25

Tak sestra vpodstatě nic nezakazuje…jen řekla, jak to vidí. Pokud ti to nevyhovuje, můžeš jít jinam.
Já jsem zas taková, že ze sebe nedělám všeználka a hold těm doktorům věřím…navíc v JBC po tom, co jsem četla.
Navíc bych ráda epidurál, dulu nepotřebuju.....takže jsem asi tuctová, nenáročná matka…se kterou budou v JBC spokojený

Ale přeju hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
194
14.2.12 17:51
Izz píše:
Tak sestra vpodstatě nic nezakazuje…jen řekla, jak to vidí. Pokud ti to nevyhovuje, můžeš jít jinam.
Já jsem zas taková, že ze sebe nedělám všeználka a hold těm doktorům věřím…navíc v JBC po tom, co jsem četla.
Navíc bych ráda epidurál, dulu nepotřebuju.....takže jsem asi tuctová, nenáročná matka…se kterou budou v JBC spokojenýAle přeju hodně štěstí

Nevím, zda jsi tuctová a nenáročná, ale každopádně chceš něco jiného než já a máš na to právo, stejně jako já. To, že tobě bude epidurál nejspíš umožněn úplně běžně a já budu muset za svoje „představy“ bojovat, je věc, o které tu mluvím, přičemž porodnice sama o sobě tvrdí, že v podstatě nemá problém s obojím přístupem, ale z chování sestry to tedy nevyplývalo.
To, že ty mojí informovanost považuješ za všeználkovství a to, že nepotřebuju, aby za mě lékař přebíral zodpovědnost, je jen o tom, že ty to máš úplně jinak než já..ani horší ani lepší, každá to máme po svém.
Taky ti přeju, aby ti to vyšlo tak, jak si přeješ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
14.2.12 17:56

Nemyslela jsem, že ty děláš všeználka…

Já myslim, že až dojde na věc, tak ti vyhověj. Ty reakce všude po netu jsou pozitivní.

• Citovat
  • Upravit
1724
14.2.12 19:01

Holky, jako ja uprimne muzu rict, ze bych i za tech podminek radeji rodila v Jbc nez v Lbc…posilali me neustale domu, byla jsem 14dní po terminu, o pristupu radeji nemluvim..malej byl solidne nalundany zelene plodove vody, ale podle nich VSE V PORADKU!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.2.12 19:43
dajdulka25 píše:
Holky, jako ja uprimne muzu rict, ze bych i za tech podminek radeji rodila v Jbc nez v Lbc…posilali me neustale domu, byla jsem 14dní po terminu, o pristupu radeji nemluvim..malej byl solidne nalundany zelene plodove vody, ale podle nich VSE V PORADKU!

To tě úplně chápu, pokud máš tuhle zkušenost. Jen je nepochopitelný, že má Liberec takovouhle pověst a snad jim to ani nevadí, nevím. Ale taky jsou maminky, které byly v Lbc spokojené a nemůžou si na nic stěžovat. Holt to máme každý jinak a každý máme taky svou zkušenost. A každý chceme něco jiného od této události, ale jedno je snad zřejmé, všechny porodnice by měly umožnit rodičům a dětem to, co je už jinde zcela běžné, tedy max. respekt vůči jejich přáním. Spíš skutečně vidím problém v tom přístupu personálu, než v čemkoli jiném. No, věřme, že se to bude jen lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková