Vedoucí ve skautu

rozmary
5.12.11 09:38

Vedoucí ve skautu

Ahoj,holčina nastoupila do skauta,má super vedoucího,dětem se věnuje,holka ho zbožňuje,jenže to mi právě dělá starost,jsou tam jen dvě holčičky 6let a jinak kluci 6 a více.Malou to hrozně baví,spí v klubovně,jezdí se koupat a v létě už je natěšená na 14 dní na tábor s nima.Jenže já s toho mám divnej pocit,možná proto,že jsem v dětství taky měla takovýho dospělýho kamaráda,kterej skončil v kriminále.Pustily by jste holčičku v první třídě na čtrnáct dní s tolika klukama?A co vedoucí,pořád mi píše e-maily jak je malá super,jak si s ní rozumí,na jednu stranu jsem ráda,že to tak je,ale na druhou mám strach,aby…víte jak to teď chodí :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
5.12.11 10:04

Tak toto je těžké, jak víme, je kamarád a kamarád… Spolužák dělá u Selesiánů, děti ho milují, nikdy by žádnému dítěti nic neudělal.
Co to je za Skautskou organizaci? Znáš i jiné rodiče? Mluvila jsi s malou, co si k ní může dospělý dovolit a co už ne?
Nejsem úzkostlivka, ale toto bych teda prověřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.12.11 10:06

já teda chodila tak do skautu, ale my jsme měli oddíl holek a oddíl kluků zvlást..Na výlety a tábory se jezdilo společně ale jak s ženskýma vedoucíma tak s mužskýma.
Malou bych asi pustila ale vysvětlila bych jí co a jak..( kdyby ji někdo nutil dělat něco co se ji nelíbí a přitom jí říkal, že to nesmí nikomu říct ani mamince - že by jí stejně nevěřila, tak že na to nemá dbát a má se mamince svěřit, že ji bude vždycky věřit, nebo něco v tom smyslu ) Je jedno jestli to je skaut, nebo jiné tábory na které se jezdí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5230
5.12.11 10:07

Taky byhc si to trochu prověřila, ale co já vim, tak tihle pedofilové a podobný individua jezděj spíš na takový ty velkotábory, kde zůstanou prakticky anonymní. Skaut je celoroční práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
5.12.11 10:12

Ahoj já jako takhle malá chodila do dívčího oddílu. Ve stejnou dobu ale v jiné místnosti se scházel klučičí oddíl, na výpravy jsme jezdili někdy s klukama někdy samy, tábor byl týden jen holčičí pak týden smíšený pak holky odjely a byl jen klučičí. Divné mi to nepřijde, ale takhle malou bych jí dala zatím asi do dívčího odílu a později až uvažovala o smíšeném :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
5.12.11 10:15

Oni by měli mít nějaký vedení ještě nad sebou ti vedoucí. Myslím tím nějakýho ředitele ne? Protože můj chlap dělá vedoucího v oddíle florbalu u mladších i starších žáků a musel mít potvrzení od doktorky, že není pedofil :lol: :lol: :lol:
Ale samozřejmě pokud by to byl úchyl, o kterým se to neví, tak na to asi těžko přijdou. Já být na tvým místě, tak se asi spojím s ostatními rodiči a zkusím něco vyzvědět tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.12.11 10:16

Jiné rodiče znám,ale ty mají kluky.No nejspíš to moc řeším,vedoucí tam funguje už pár let a všichni říkaj jak je skvělej.Malou jsem sice zasvětila,ale ona to nějak nechápe,že když je na ní někdo hodnej,tak proč by se s ním nemohla pomazlit,proč by mu nemohla dát pusu :roll: Zas nevím,jak to šestiletý holce vysvětlit do detailů,ona žije v tom,že kdyby jí chtěl někdo ublížit,tak na ní přeci musí bejt zlej,jak by jí mohl ublížit hodnej člověk? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6569
5.12.11 11:15

Rozmary koukni sem: www.tadysenedotykej.org. Třeba Tě něco napadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
5.12.11 11:48
Ester13 píše:
Rozmary koukni sem: www.tadysenedotykej.org. Třeba Tě něco napadne :)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
5.12.11 16:31

Ahoj. Já bych pustila bez problémů. Vím, že je to pro tebe dost ožehavé, ale „zlá“ zkušenost se jí může stát kdykoliv a kdekoliv. Ale u celoroční práce s dětmi a k tomu ve skautu, sportovním oddíle, turistickém oddíle prověřeným léty a se stálým kolektivem vedoucích bych se rizika bála minimálně.

Sama vedu s kolegy sportovní oddíl, kde mám kluky a holky 6-14 let a nejlepší způsob, jak uklidnit rodiče je navázat osobní kotakt a mluvit a mluvit. Myslím, že do léta vedoucího poznáš lépe a získáš k němu důvěru, abys mu svěřila to nejcennější co máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
5.12.11 16:43

V létě na ten tábor bych jela s ní.Myslím,že by mohli být rádi,že jim s dětmi pomůžeš,no a ty si ho prostě okoukneš na příště ;) no a malá by asi byla taky ráda,že tě tam má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
5.12.11 16:52

Rodiče bych nevzala s sebou na vícedenní akci nikdy! (Z pohledu vedoucí a ne mámy) Děti se chovají jinak a pak se množí dotazy " proč nejela moje maminka, když jela maminka Janičky?"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
5.12.11 17:06

Nevím,mě to bylo nabídnuto a nikdo s tím neměl problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
5.12.11 17:54

Každý jsme jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.12.11 18:13

Ona by mě tam stejně nechtěla :lol: je hrozně důležitá když s nima může být někde sama,říkají jí prcku,jsou tam s tou holčinou nejmladší,tak se snaží vyrovnat těm starším ;) A jinak je pravda,že se chová úplně jinak tam a jinak když mě má za zadkem,potvrdil mi to vedoucí :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová